ΑρχικήinetΗ TikTok περικόπτει θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Η TikTok περικόπτει θέσεις εργασίας σε όλο τον κόσμο

Ορισμένοι υπάλληλοι του TikTok έχουν ήδη χάσει τις δουλειές τους, ενώ άλλοι καλούνται να προετοιμαστούν για μια συνάντηση με το τμήμα HR στο πλαίσιο των προσπαθειών παγκόσμιας αναδιάρθρωσης της πλατφόρμας βίντεο, αναφέρει το Wired. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Ευρωπαίοι εργαζόμενοι προειδοποιήθηκαν ότι οι θέσεις εργασίας τους κινδυνεύουν και ότι αναμένουν μια συνάντηση HR τις επόμενες εβδομάδες. Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι στο Ηνωμένο Βασίλειο κλήθηκαν να περιμένουν ότι οι συνάδελφοι σε όλα τα τμήματα θα χάσουν τη δουλειά τους. Στις ΗΠΑ, οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν ότι κάποιες από τις θέσεις εργασίας τους θα εξαλειφθούν.

Δείτε επίσης: Οι νέοι προτιμούν TikTok και Instagram για τις αναζητήσεις τους αντί για Google Search και Maps

Ένας από αυτούς τους υπαλλήλους των ΗΠΑ ήταν ο David Ortiz, ο οποίος ήταν από τα πρώτα στελέχη που προσέλαβε η μητρική εταιρεία TikTok ByteDance εκτός Κίνας. Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ο Ortiz είπε ότι «ο ρόλος του εξαλείφεται σε μια πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια αναδιοργάνωσης». Ένας εκπρόσωπος του TikTok που μίλησε στο Wired δεν αμφισβήτησε ότι γίνονται απολύσεις.

Δείτε επίσης: TikTok: Προσθέτει εργαλεία ελέγχου για την σελίδα For You

Ένας άλλος υπάλληλος είπε ότι η εταιρεία απολύει υπαλλήλους και ομάδες που οι διευθυντές πιστεύουν ότι δεν έχουν συνεισφέρει αρκετά. Ισχυρίστηκε ότι μόνο 100 εργαζόμενοι απολύονται, που είναι μόνο ένα μικρό ποσοστό περίπου 10.000 εργαζομένων σε όλες τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Τούτου λεχθέντος, η TikTok είναι απλώς μια από τις πολλές εταιρείες στη σφαίρα του big tech, gaming, AV/EV και social media που μειώνει το εργατικό της δυναμικό.

TikTok

Δείτε επίσης: Μήνυση στο TikTok για το θάνατο δύο κοριτσιών λόγω επικίνδυνου challenge

Κάποιες από τις τεχνολογικές εταιρείες που αποφάσισαν να μειώσουν το εργατικό τους δυναμικό είναι οι Netflix, Unity και Twitter. Η Tesla φέρεται να απέλυσε 200 υπαλλήλους του Autopilot και έκλεισε ένα γραφείο στην Καλιφόρνια. Το Bloomberg είπε ότι η Rivian σχεδιάζει να απολύσει το 5 τοις εκατό του εργατικού δυναμικού της. Τέλος, η Meta είπε στους υπαλλήλους να εντοπίσουν άτομα με χαμηλές επιδόσεις, και να τους ωθήσουν στο να αποχωρήσουν από την εταιρεία εάν δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εταιρείας.

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS