ΑρχικήinetΠρώην manager της Coinbase κατηγορείται στην πρώτη δικαστική υπόθεση crypto

Πρώην manager της Coinbase κατηγορείται στην πρώτη δικαστική υπόθεση crypto

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγορεί έναν πρώην manager της Coinbase και δύο συν-συνωμότες του, για συνωμοσία και σχέδιο απάτης μέσω εμβάσματος για τη διαπραγμάτευση εμπιστευτικών πληροφοριών σε περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων.

Δείτε επίσης: Ψεύτικα Coinbase, MetaMask wallet apps κλέβουν cryptocurrency

Coinbase

Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση του είδους της στην ιστορία και ένα μήνυμα ότι όσοι εκτελούν απάτες κρυπτονομισμάτων και NFT θα στοχοποιηθούν από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Η Coinbase είναι μια αμερικανική πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων με σχεδόν 90 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες και έσοδα 7,84 δισεκατομμυρίων δολαρίων (2021).

Ο κατηγορούμενος Ishan Wahi, ο οποίος εργάστηκε ως manager προϊόντων για την εταιρεία, κατηγορείται ότι εκμεταλλεύτηκε τη θέση του και τις γνώσεις του, για να πραγματοποιήσει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα που ήταν σχεδόν εγγυημένα ότι θα αυξηθούν στην τιμή.

«Αν και οι ισχυρισμοί σε αυτήν την περίπτωση σχετίζονται με συναλλαγές που πραγματοποιούνται σε ένα χρηματιστήριο crypto και όχι σε μια πιο παραδοσιακή χρηματοπιστωτική αγορά, εξακολουθούν να αποτελούν συναλλαγές εμπιστευτικών πληροφοριών», σχολίασε ο βοηθός διευθυντής του FBI, Michael J. Driscoll.

«Όπως υποστηρίζεται, οι κατηγορούμενοι έκαναν παράνομες συναλλαγές σε τουλάχιστον 25 διαφορετικά περιουσιακά στοιχεία crypto και είχαν παράνομα κέρδη συνολικού ύψους περίπου 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων».

Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι είναι ο Nikhil Wahi και ο Sameer Ramani, οι οποίοι βοήθησαν τον Ishan Wahi πραγματοποιώντας τις απαιτούμενες συναλλαγές.

Δείτε ακόμα: Η Coinbase παγώνει τις νέες προσλήψεις

manager

Η Coinbase προσθέτει περιοδικά νέα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης στην πλατφόρμα της για να παρέχει στους χρήστες της νέες επενδυτικές ευκαιρίες.

Η αξία αυτών των νομισμάτων συνήθως αυξάνεται όταν μια μεγάλη πλατφόρμα όπως η Coinbase τα καθιστά διαθέσιμα για αγορά, έτσι όσοι επενδύουν σε αυτά πριν από το συμβάν θα έχουν κέρδος.

Ο Ishan Wahi γνώριζε πότε η Coinbase σχεδίαζε να προσθέσει νέα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων προτού η εταιρεία το ανακοινώσει δημόσια, έτσι συντονίστηκε με τους συνωμότες του για να αγοράσει μεγάλα ποσά εκ των προτέρων.

Το τρίο αγόρασε 25 περιουσιακά στοιχεία crypto με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες από 14 νέες ανακοινώσεις καταχώρισης περιουσιακών στοιχείων που αποκαλύφθηκαν από την Coinbase στον Ishan Wahi υπό αυστηρούς όρους εμπιστευτικότητας.

Ο Nikhil Wahi και ο Sameer Ramani, που πραγματοποίησαν τις συναλλαγές, έλαβαν πολλά μέτρα για να αποκρύψουν συνδέσμους με πληροφορίες εμπιστευτικών πληροφοριών και να κρύψουν τα ίχνη τους.

Αυτό διήρκεσε από τον Οκτώβριο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2022, όταν μια τεράστια και ύποπτα έγκαιρη αγορά από τον Ramani αποκαλύφθηκε στο Twitter, πυροδοτώντας μια έρευνα εντός της Coinbase.

Δείτε επίσης: FBI: Απατεώνες εξαπατούν επενδυτές με ψεύτικες εφαρμογές crypto

Αμέσως μετά, οι ενδείξεις οδήγησαν στον Ishan Wahi, ο οποίος προσπάθησε να φύγει από τη χώρα αλλά συνελήφθη  από τις αρχές επιβολής του νόμου στο αεροδρόμιο.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τώρα κατηγορίες που ενδέχεται να επισύρουν ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών, η οποία πρόκειται να αποφασιστεί στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ της Νότιας Περιφέρειας της Νέας Υόρκης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS