ΑρχικήinetΤο ενσωματωμένο χρονόμετρο του Google Search εξαφανίστηκε

Το ενσωματωμένο χρονόμετρο του Google Search εξαφανίστηκε

Η Google εισήγαγε αυτή τη δυνατότητα για τη μηχανή Search το 2013. Η ενσωματωμένη λειτουργία στο Google Search επέτρεπε στους χρήστες να ρυθμίζουν χρονοδιακόπτες για μια περίοδο (για παράδειγμα “ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για 14 λεπτά”) ή μέχρι μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας (όπως “χρονομετρητής έως τις 2 μ.μ.) κατά την αναζήτηση. Αυτό, η Google χρησιμοποίησε για να δημιουργήσει ένα widget και ξεκίνησε αυτόματα την αντίστροφη μέτρηση.

Δείτε επίσης: Η Google επιμένει ότι το Stadia «δεν κλείνει»

Ωστόσο, τον περασμένο μήνα, άρχισαν να εμφανίζονται αναφορές ότι αυτή η λειτουργία είχε εξαφανιστεί από την Google χωρίς προειδοποίηση. Το Search Engine Roundtable ήταν μεταξύ των πρώτων που κάλυψε την είδηση ότι το χρονόμετρο έλειπε, επικαλούμενο tweets από τις 18 Ιουλίου περίπου.

Google Search

Αν και δεν υπάρχει έλλειψη χρονόμετρων αλλού στον ιστό, η ενσωματωμένη έκδοση της Google ήταν μια απλή, προσβάσιμη εναλλακτική λύση. Και, εκτός από το χρονόμετρο, υπήρχε και μια λειτουργία χρονόμετρου ενσωματωμένη στο ίδιο widget για όταν χρειάζεται να κάνετε count up αντί για count down.

Δείτε επίσης: Διαφημίσεις Facebook ωθούν adware Android με 7 εκατομμύρια εγκαταστάσεις στο Google Play

Google Search

Η Google δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει επίσημα την κατάργηση της δυνατότητας, επομένως μπορεί να αναφέρει ότι ένα τυχαίο σφάλμα έχει προκαλέσει την εξαφάνισή της. Ο Danny Sullivan της Google, είπε αρχικά ότι θα εξετάσει το ζήτημα στις 21 Ιουλίου. Σχεδόν μια εβδομάδα αργότερα, στις 27 Ιουλίου, η ομάδα «το έλεγχε ακόμα». Εάν η εξαφάνισή του είναι ένα σφάλμα, τότε είναι ένα σφάλμα που μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να διοεθωθεί.

Δείτε επίσης: Πώς να επιβάλετε το dark mode σε κάθε ιστότοπο στον Google Chrome

Η σκόπιμη κατάργηση της δυνατότητας θα ήταν μια παράξενη κίνηση για την Google, δεδομένου ότι πέρασε μεγάλο μέρος της τελευταίας δεκαετίας δημιουργώντας περισσότερες λειτουργίες εγγενώς στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησής της. Αυτό που ξεκίνησε ως μια απλή λίστα με hyperlinks υπερσυνδέσμων περιλαμβάνει πλέον τα πάντα, από πλούσια αποσπάσματα που προσπαθούν να απαντήσουν απευθείας στο ερώτημα αναζήτησής σας έως ένα ειδικό πλαίσιο για ειδήσεις και ακόμη πιο συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως ένα ενσωματωμένο εργαλείο σύγκρισης τιμών για πτήσεις με αεροπλάνο.

Μένει να δούμε τι ακριβώς θα ανακοινώσει η Google για το θέμα.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS