ΑρχικήSecurityΓερμανία: Η DIHK χτυπήθηκε από «μαζική» κυβερνοεπίθεση

Γερμανία: Η DIHK χτυπήθηκε από «μαζική» κυβερνοεπίθεση

Η Ένωση Γερμανικών Βιομηχανικών και Εμπορικών Επιμελητηρίων (DIHK) αναγκάστηκε να κλείσει όλα τα συστήματα πληροφορικής της και να απενεργοποιήσει τις ψηφιακές υπηρεσίες, τηλέφωνα και email servers, ως απάντηση σε μια κυβερνοεπίθεση.

Δείτε επίσης: Χάκερ εκβιάζουν την εταιρεία QuestionPro μετά από υποτιθέμενη κλοπή δεδομένων

DIHK

Η DIHK είναι ένας συνασπισμός 79 επιμελητηρίων που εκπροσωπούν εταιρείες στο γερμανικό κράτος, με περισσότερα από τρία εκατομμύρια μέλη που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις που κυμαίνονται από μικρά καταστήματα έως μεγάλες επιχειρήσεις στη χώρα.

Ο οργανισμός ασχολείται με νομική εκπροσώπηση, διαβούλευση, προώθηση του εξωτερικού εμπορίου, εκπαίδευση, περιφερειακή οικονομική ανάπτυξη και προσφέρει γενικές υπηρεσίες υποστήριξης στα μέλη του.

Δείτε επίσης: Κρίσιμη ευπάθεια RCE επηρεάζει 29 μοντέλα δρομολογητών DrayTek

Χάκερ παραβιάζουν το DIHK

Μια σύντομη δήλωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της DIHK περιγράφει το κλείσιμο ως προληπτικό μέτρο και ως τρόπο να δοθεί χρόνος στις ομάδες πληροφορικής να αναπτύξουν μια λύση και να δημιουργήσουν άμυνα.

Ορισμένες υπηρεσίες για εταιρείες διατίθενται ξανά σταδιακά μετά από ενδελεχή έλεγχο για να διασφαλιστεί ότι θα ήταν ασφαλής η χρήση τους. Ωστόσο, η αποκατάσταση αυτή τη στιγμή είναι μόνο μερική.

Ο Γενικός Διευθυντής της DIHK, Michael Bergmann, ενημέρωσε το κοινό μέσω ανάρτησης στο LinkedIn ότι η κυβερνοεπίθεση σημειώθηκε χθες Τετάρτη και χαρακτήρισε το περιστατικό ως «μαζικό».

Ενώ η κυβερνοεπίθεση φέρει τα σημάδια του ransomware, με τα συστήματα να κλείνουν για να αποτραπεί η εξάπλωση του κακόβουλου λογισμικού, αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα.

Επίσης, δεν υπήρξαν ανακοινώσεις για επιτυχή παραβίαση της DIHK σε κανέναν από τους σημαντικότερους ιστότοπους εκβιασμών ransomware, αν και θα ήταν πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Η γερμανική πύλη τεχνολογίας ειδήσεων Heise.de αναφέρει ότι ο αντίκτυπος της επίθεσης δεν φαίνεται να έχει περιφερειακή εστίαση, καθώς επιμέρους τμήματα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, την Κάτω Σαξονία, τη Βαυαρία και το Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία επιβεβαίωσαν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Δείτε επίσης: Ισπανία: Το CSIC ανακάμπτει μετά από επίθεση ransomware

Για παράδειγμα, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο της Κολωνίας ενημέρωσε το κοινό ότι οι τηλεφωνικές γραμμές λειτουργούν περιορισμένα, ενώ ο ιστότοπός του είναι offline.

Στην περίπτωση της Κολωνίας, ο τερματισμός λειτουργίας των συστημάτων παρουσιάζεται και ως προληπτικό μέτρο, το οποίο ενισχύει περαιτέρω την υπόθεση μιας επίθεσης ransomware.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS