ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA: H SpaceX θα πραγματοποιήσει 5 ακόμη αποστολές αστροναυτών στον ISS

NASA: H SpaceX θα πραγματοποιήσει 5 ακόμη αποστολές αστροναυτών στον ISS

Η SpaceX θα εκτοξεύσει ακόμη πέντε αποστολές αστροναυτών προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) για τη NASA, στο τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με νέο συμβόλαιο αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

NASA SpaceX ISS

Η συνολική αξία της σύμβασης είναι 1.436.438.446 δολάρια ή 2,9 εκατομμύρια δολάρια για καθεμία από τις πέντε πτήσεις που έχουν συμφωνηθεί πρόσφατα, σύμφωνα με δελτίο τύπου της NASA. Η συμφωνία υπογράφηκε στο πλαίσιο της σύμβασης Commercial Crew Transportation Capability της NASA και θα επιτρέψει στη διαστημική υπηρεσία να διατηρήσει την ανθρώπινη πρόσβαση στον διαστημικό σταθμό μέχρι το 2030.

Δείτε επίσης: Η NASA έλυσε το μυστήριο των περίεργων μεταδόσεων δεδομένων του Voyager 1

Το Crew Dragon της SpaceX είναι επί του παρόντος το μόνο διαστημικό σκάφος κατασκευής των ΗΠΑ που λειτουργεί και μπορεί να μεταφέρει ανθρώπους στον ISS (το διαστημικό σκάφος Orion της NASA θα μεταφέρει επίσης ανθρώπους, αλλά έχει σχεδιαστεί για ταξίδια πληρώματος στη Σελήνη ως μέρος του προγράμματος Artemis).

Δείτε επίσης: James Webb & Hubble: Εντυπωσιακή συνδυαστική εικόνα του Phantom Galaxy

NASA: Η SpaceX θα πραγματοποιήσει 5 ακόμη αποστολές αστροναυτών στον ISS

Ο αριθμός των διαστημικών αποστολών για τις οποίες η SpaceX έχει υπογράψει σχετικά συμβόλαια με τη χρήση της διαστημικής κάψουλας Crew Dragon, έχει φτάσει πλέον στις 14, εκ των οποίων οι τέσσερις έχουν ήδη ολοκληρωθεί. Η αποστολή Crew-5 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου. Οι πέντε νέες αποστολές για τις οποίες συμφώνησαν SpaceX και NASA περιλαμβάνουν τις Crew-10 έως Crew-14. Η συνολική αξία της συνεργασίας NASA/SpaceX ανέρχεται πλέον σε 4,93 δισεκατομμύρια δολάρια. Η πρόσφατα υπογραφείσα σύμβαση δεν αποκλείει πρόσθετες αποστολές SpaceX στον ISS ή άλλες τροποποιήσεις συμβολαίων, λέει η NASA.

Δείτε επίσης: James Webb NASA: Ο Δίας όπως δεν τον έχετε ξαναδεί!

Το πρόγραμμα Commercial Crew χρονολογείται από το 2014, καθώς η NASA πέρασε από το πρόγραμμα Space Shuttle σε εμπορικούς παρόχους, ως μέσο μεταφοράς αστροναυτών στον ISS. Μέχρι στιγμής, μόνο η SpaceX έχει μεταφέρει αστροναύτες στο τροχιακό εργαστήριο από το 2020. Η Boeing, ο άλλος συνεργάτης της NASA, έχει δυσκολευτεί να λάβει την πιστοποίηση CST-100 Starliner για ανθρώπινα πληρώματα. Το πρόγραμμα Starliner έχει αντιμετωπίσει καθυστερήσεις και τεχνικά προβλήματα, αλλά μια αποστολή επίδειξης με πλήρωμα θα μπορούσε τελικά να πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο του 2023.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS