ΑρχικήinetΗ Apple παρουσίασε τα iPhone 14, νέα μοντέλα Apple Watch & AirPods...

Η Apple παρουσίασε τα iPhone 14, νέα μοντέλα Apple Watch & AirPods Pro 2

Apple  iPhone 14

Χθες πραγματοποιήθηκε το event της Apple στο οποίο αποκάλυψε τη νέα σειρά iPhone 14, μαζί με τρία νέα μοντέλα Apple Watch, μια ενημέρωση στη δημοφιλή σειρά προϊόντων AirPods (AirPods Pro 2) και ένα νέο feature που θα μπορούσε να σώσει ζωές όταν η υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας δεν είναι διαθέσιμη.

Ας δούμε πιο αναλυτικά όσα παρουσίασε χθες η Apple.

iPhone 14

iPhone 14

Η Apple παρουσίασε τέσσερα νέα smartphone, συμπεριλαμβανομένου του νέου iPhone 14 με οθόνη 6,1 ιντσών και του iPhone 14 Plus με μεγαλύτερη οθόνη 6,7 ιντσών.

Το νέο iPhone 14 έρχεται με καλύτερες λειτουργίες κάμερας σε σχέση με τα περασμένα μοντέλα, αφού διαθέτει κύρια κάμερα 12 MP με μεγαλύτερα pixel, ταχύτερο aperture και βελτιωμένους αισθητήρες. Για πρώτη φορά, η μπροστινή κάμερα διαθέτει αυτόματη εστίαση, επιτρέποντάς της να εστιάζει σε πολλές αποστάσεις σε χαμηλό φωτισμό για καλύτερες selfies. Διαθέτει επίσης ένα νέο action mode που επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν τα βίντεο σταθερά ενώ κινούνται.

Η Apple χρησιμοποιεί το ίδιο τσιπ με το περσινό μοντέλο iPhone 13 Pro (το A15).

Η νέα σειρά Pro διαθέτει μια οθόνη always-on και τη δυνατότητα λήψης ειδοποιήσεων και δραστηριοτήτων μέσω αυτού που η εταιρεία αποκαλεί “the dynamic island“, το notch στην κορυφή του τηλεφώνου που θεωρείται πλέον χαρακτηριστικό. Η σειρά Pro έρχεται επίσης με την κάμερα 48 MP!

Δείτε επίσης: Δύο δημοφιλείς προπονητές του Apple Fitness+ αποχωρούν από την υπηρεσία

Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι ότι η νέα σειρά iPhone 14 εξαλείφει την ανάγκη για φυσική κάρτα SIM και αντ’ αυτού χρησιμοποιεί μια ψηφιακή κάρτα “e-SIM”. Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν πολλές e-SIM στην ίδια συσκευή και να έχουν πολλαπλά προγράμματα κινητής τηλεφωνίας και αριθμούς τηλεφώνου στο ίδιο τηλέφωνο. Χάρη σε αυτή τη δυνατότητα, εξαλείφεται και ο κίνδυνος να αφαιρέσει κάποιος τη φυσική κάρτα SIM εάν χαθεί ή κλαπεί το iPhone σας. Η Apple είπε ότι όλα τα μοντέλα iPhone των ΗΠΑ δεν θα έχουν πλέον την υποδοχή SIM.

Τα iPhone 14 και iPhone 14 Pro θα κυκλοφορήσουν σε πέντε χρώματα: midnight, starlight, μπλε, μωβ και κόκκινο.

Όσον αφορά στην τιμή, τα iPhone 14 και 14 Plus θα ξεκινούν από $799 και $899, αντίστοιχα. Τα iPhone 14 Pro και Pro Max ξεκινούν από 999 $ και 1099 $, αντίστοιχα. Οι αναλυτές περίμεναν αυξήσεις στις τιμές των νέων iPhone (σε σχέση με τα περσινά μοντέλα), αλλά αυτό δεν έγινε και ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για πολλούς.

Δείτε επίσης: Το Apple iPhone 15 Pro θα είναι ισχυρό λόγω του 3nm A17 chip

Είχαμε προβλέψει ότι ο πληθωρισμός, το αυξημένο κόστος παραγωγής και εξαρτημάτων και άλλα έξοδα, όπως η ακριβότερη αποστολή, θα είχαν οδηγήσει την Apple να αυξήσει τις τιμές λιανικής“, δήλωσε ο Leo Gebbie, κύριος αναλυτής στην CCS Insight.

Apple Watch

Νέα Apple Watch

Πέρα από τη νέα σειρά iPhone 14, η Apple παρουσίασε και τρία νέα έξυπνα ρολόγια στην εκδήλωση: Apple Watch Series 8, Apple Watch SE και Apple Watch Ultra.

Το μοντέλο Ultra έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν προπονήσεις, scuba diving και τρίαθλο. Η συσκευή λειτουργεί για περίπου 36 ώρες με μία μόνο φόρτιση, είναι πιο ανθεκτική στο νερό και διαθέτει βελτιωμένη πυξίδα που μπορεί να λειτουργήσει τη νύχτα, στον ωκεανό και σε άλλες συνθήκες.

Στο χαμηλότερο επίπεδο, η Apple ενημέρωσε το SE ώστε να είναι έως και 20% ταχύτερο από την προηγούμενη έκδοση. Ξεκινά από 249 $ για μοντέλα GPS και 299 $ για μοντέλα κινητής τηλεφωνίας.

Δείτε επίσης: Apple: Διορθώνει zero-day bug που επηρεάζει παλιότερα iPhone

Και στη μέση βρίσκεται το Apple Watch Series 8, που ξεκινά από $ 399. Όπως και τα προηγούμενα μοντέλα, έχει σκοπό να παρακινήσει τους χρήστες να παραμείνουν ενεργοί και σε φόρμα. Η Apple τόνισε τις δυνατότητες του νέου ρολογιού για την υγεία των γυναικών, με ανανεωμένα εργαλεία παρακολούθησης του κύκλου περιόδου που μπορούν να προβλέψουν την ωορρηξία. Τα δεδομένα παρακολούθησης διατηρούνται σε κάθε συσκευή και είναι προσβάσιμα μόνο μέσω κωδικού πρόσβασης ή face ID.

AirPods Pro 2
Η Apple παρουσίασε τα iPhone 14, νέα μοντέλα Apple Watch & AirPods Pro 2

AirPods Pro 2

Η Apple παρουσίασε, επίσης, την τελευταία γενιά των AirPods Pro. Το νέο AirPods Pro θα προσφέρει έξι ώρες ακρόασης με μία μόνο φόρτιση. Κάθε ακουστικό καθώς και η ίδια η θήκη κάνουν έναν θόρυβο για να σας βοηθούν να τα βρίσκετε. Μια ελαφριά κίνηση προς τα πάνω και προς τα κάτω στα ακουστικά θα αυξάνει ή θα μειώνει την ένταση του ήχου.

Το AirPods Pro έρχεται τώρα με βελτιωμένη τεχνολογία ακύρωσης θορύβου (μπορεί να ακυρώσει διπλάσια ποσότητα θορύβου σε σύγκριση με την αρχική έκδοση).

Το AirPods Pro 2 κοστίζει 249 $.

Δορυφορική συνδεσιμότητα για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που παρουσίασε η Apple χθες, ήταν μια νέα δυνατότητα που μπορεί να σώσει τις ζωές ανθρώπων. Πρόκειται για τη νέα λειτουργία Emergency SOS που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για συσκευές iPhone 14 για σύνδεση με δορυφόρους όταν δεν είναι διαθέσιμες οι υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Μέσω δορυφορικής σύνδεσης, οι χρήστες θα μπορούν να στέλνουν και να λαμβάνουν πληροφορίες για να λάβουν βοήθεια σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Πηγή:edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS