ΑρχικήUpdatesGoogle Play Store: Θα παρέχει ratings/reviews με βάση τη συσκευή

Google Play Store: Θα παρέχει ratings/reviews με βάση τη συσκευή

Η Google πέρυσι ανακοίνωσε τα σχέδια της να κάνει το σύστημα αξιολόγησης του Play Store πιο εξατομικευμένο, προσθέτοντας ένα φίλτρο αξιολόγησης device-specific. Από ότι φαίνεται αυτή η αλλαγή κυκλοφορεί.

Play Store

Δείτε επίσης: Η Google ξεκίνησε να κυκλοφορεί το νέο Wear OS Play Store

Ο Mishaal Rahman του Esper εντόπισε την εφαρμογή αυτού του νέου συστήματος στο Google Play Store, το οποίο θα πρέπει πλέον να είναι live για όλους τους χρήστες. Η περιγραφή της αλλαγής αναφέρει ότι για να κάνει τις αξιολογήσεις και τις κριτικές πιο σχετικές, το Google Play Store θα εμφανίζει αξιολογήσεις «με βάση τη συσκευή στην οποία βρίσκονται», με «τους χρήστες σε τηλέφωνα να μπορούν να φιλτράρουν περαιτέρω ανά χώρα ή περιοχή.

Ανοίγοντας το Google Play Store, οι χρήστες θα λάβουν ένα μήνυμα που θα τους ενημερώνει για τον τρόπο υπολογισμού των αξιολογήσεων, ενημερώνοντάς τους ότι οι αξιολογήσεις θα βασίζονται σε πρόσφατες κριτικές και ότι οι αξιολογήσεις που εμφανίζονται θα προέρχονται από άτομα στην ίδια περιοχή που χρησιμοποιούν τον ίδιο τύπο συσκευής. Επιπλέον, εάν θέλετε μια κριτική που να καλύπτει τη συγκεκριμένη συσκευή που διαθέτετε, μπορείτε να μεταβείτε στην καρτέλα φίλτρου στην ενότητα κριτικής και να φιλτράρετε κριτικές ανά μοντέλο συσκευής.

Δείτε επίσης: Google Play Store: Τα εναλλακτικά συστήματα πληρωμών σε περισσότερες χώρες

Αν και αυτό είναι ένα καλό πρώτο βήμα, υπάρχουν και κάποια θέματα που χρειάζονται επίλυση. Όπως τόνισε ο Rahman, οι αναδιπλούμενες συσκευές εξακολουθούν να κατηγοριοποιούνται από την Google ως συσκευές tablet. Αν και αυτό δεν θα προκαλέσει τεράστιο πρόβλημα, θα μπορούσαν να εφαρμοστούν περαιτέρω βελτιώσεις, λαμβάνοντας υπόψη το μεταβαλλόμενο τοπίο των κινητών συσκευών.

Δείτε επίσης: Truth Social Trump: Δεν πήρε έγκριση για το Google Play Store

Αυτή η δυνατότητα γίνεται ολοένα και πιο σημαντική καθώς οι εφαρμογές Android εξαπλώνονται σε ακόμη περισσότερους form factors: κάποιος που χρησιμοποιεί το επερχόμενο Pixel Tablet της Google θα βιώσει μια εφαρμογή πολύ διαφορετικά από κάποιον που την εκτελεί σε Chromebook και τα άτομα με αναδιπλούμενα τηλέφωνα πιθανότατα θα ενδιαφέρονται για το πώς λειτουργεί μια εφαρμογή σε μια μεγάλη οθόνη. Και αν προσπαθείτε να εγκαταστήσετε μια εφαρμογή στο έξυπνο ρολόι WearOS σας, πραγματικά δεν θέλετε να κάνετε scroll σε όλες τις κριτικές για να βρείτε κάποια που θα αφορά την συσκευή σας.

Πηγή πληροφοριών: xda-developers.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS