ΑρχικήUpdatesiOS 16.0.2: Διορθώνει το πρόβλημα με την κάμερα και άλλα bugs

iOS 16.0.2: Διορθώνει το πρόβλημα με την κάμερα και άλλα bugs

Η Apple κυκλοφόρησε την Πέμπτη μια νέα ενημέρωση για το iOS, που διορθώνει αρκετά σφάλματα που εμφανίστηκαν ως μέρος της κυκλοφορίας του iPhone 14 την περασμένη εβδομάδα. Η νέα έκδοση είναι η iOS 16.0.2 και μεταξύ άλλων διορθώνει ένα θέμα που επηρέαζε τη σωστή λειτουργία της κάμερας.

Apple iOS 16.0.2 κάμερα

Η Apple συνηθίζει να κυκλοφορεί software updates μετά την κυκλοφορία ενός νέου τηλεφώνου για να αντιμετωπίσει τα σφάλματα που εμφανίζονται. Ωστόσο, πολλοί χρήστες είχαν ήδη προλάβει να αναφέρουν αρκετά ζητήματα με τα νέα iPhone στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αναφορές.

Δείτε επίσης: Η Apple μετακινεί την παραγωγή των iPhone σε Βιετνάμ και Ινδία

Μια από τις σημαντικότερες διορθώσεις που φέρνει η νέα έκδοση iOS 16.0.2 είναι αυτή που αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα με κραδασμούς της κάμερας σε εφαρμογές τρίτων όπως το Snapchat και το TikTok. Συγκεκριμένα, η εταιρεία λέει ότι διορθώνει ένα ζήτημα “που μπορεί να κάνει την κάμερα να δονείται και να βγάζει θολές φωτογραφίες κατά τη λήψη με ορισμένες εφαρμογές τρίτων σε iPhone 14 Pro και iPhone 14 Pro Max“. Αρκετοί χρήστες ανέφεραν το πρόβλημα με την κάμερα αν και φαίνεται ότι το πρόβλημα δεν ήταν γενικό. Η ενημέρωση διορθώνει, επίσης, ένα πρόβλημα με τη μεταφορά δεδομένων από ένα παλιό iPhone σε ένα iPhone 14. Το πρόβλημα ήταν ότι κατά τη διάρκεια τέτοιων μεταφορών, η οθόνη στη νέα συσκευή εμφανιζόταν μερικές φορές εντελώς μαύρη, απαιτώντας ένα hard reset. Λύνεται, όμως, με το νέο iOS 16.0.2.

Δείτε επίσης: iPhone 14: Η Apple εξηγεί τα οφέλη της eSIM για όσους ταξιδεύουν

Μια άλλη επιδιόρθωση που φέρνει η Apple με αυτή την ενημέρωση είναι η αντιμετώπιση αναδυόμενων παραθύρων που ρωτούσαν τους χρήστες εάν η εφαρμογή είχε άδεια να διαβάσει τα δεδομένα από το clipboard. Αυτή η λειτουργία είχε σχεδιαστεί για να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών. Το TikTok, για παράδειγμα, κρίθηκε ένοχο για κατασκοπεία δεδομένων του clipboard, όπως και δεκάδες άλλες εφαρμογές iOS. Αλλά στο iOS 16, το μήνυμα αυτό εμφανιζόταν επανειλημμένα.

Ένα στέλεχος της Apple παραδέχτηκε πρόσφατα ότι αυτά τα αναδυόμενα παράθυρα δεν έδειχναν την επιδιωκόμενη συμπεριφορά και σύντομα θα υπήρχε διόρθωση. Και αυτό έγινε με την έκδοση iOS 16.0.2.

Δείτε επίσης: Το Apple Watch σας τώρα μπορεί να αποκτήσει το watchOS 9

Τέλος, η Apple διόρθωσε ένα πρόβλημα με τo voiceover καθώς και ένα πρόβλημα με την ανταπόκριση της αφής σε παλαιότερες συσκευές.

Μπορείτε να κάνετε λήψη της ενημέρωσης iOS 16.0.2 πηγαίνοντας στα Settings > General > Software Update.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS