ΑρχικήinetElon Musk: Tesla Cybertruck και ως σκάφος - Θα διασχίζει ποτάμια

Elon Musk: Tesla Cybertruck και ως σκάφος – Θα διασχίζει ποτάμια

Το Tesla Cybertruck παρουσιάστηκε το 2019 ως ένα ηλεκτρικό όχημα που θα είχε τη λειτουργικότητα ενός pick-up truck με τις επιδόσεις ενός σπορ αυτοκινήτου. Τώρα, όμως, μάθαμε κάτι πιο ενδιαφέρον. Ο Elon Musk, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, λέει ότι το Cybertruck θα είναι “αρκετά αδιάβροχο” για να διασχίζει ποτάμια και να λειτουργεί ως σκάφος για μικρά χρονικά διαστήματα και μικρές αποστάσεις.

Δείτε επίσης: Η Tesla αναμένει «μεγάλο όγκο» παραδόσεων οχημάτων στο τέλος του Q3

Tesla Cybertruck σκάφος

Συγκεκριμένα, ο δισεκατομμυριούχος ανακοίνωσε αυτή τη χρήσιμη δυνατότητα του πολυαναμενόμενου Cybertruck, μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter:

Το Tesla Cybertruck θα είναι αρκετά αδιάβροχο για να χρησιμεύσει για λίγο ως σκάφος, ώστε να μπορεί να διασχίζει ποτάμια, λίμνες και ακόμη και θάλασσες που δεν έχουν πολύ κύμα“.

Ο Elon Musk πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι ένα Cybertruck να μπορεί να διασχίσει το νερό μεταξύ της εγκατάστασης Starbase της SpaceX και του South Padre Island στο Τέξας: “Πρέπει να είναι σε θέση να φτάσει από το Starbase στο South Padre Island, το οποίο απαιτεί τη διέλευση του καναλιού“.

Δείτε επίσης: Τα ηλεκτρικά Semi Truck της Tesla εντοπίστηκαν σε μερικές περιοχές

Για να γίνει αυτή η απόσταση, το Cybertruck της Tesla θα πρέπει να μπορεί να ταξιδέψει στο νερό για περίπου 360 μέτρα, που είναι η μικρότερη απόσταση στο πέρασμα Brazos Santiago που χωρίζει το South Padre Island από τις εγκαταστάσεις της SpaceX.

Tesla Cybertruck νερό ποτάμια

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Elon Musk είχε αναφέρει και στο παρελθόν ότι τα οχήματα της Tesla θα μπορούσαν κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθούν ως σκάφος.

Πριν από μερικά χρόνια, ο δισεκατομμυριούχος είπε ότι το Tesla Model S θα μπορούσε σχεδόν να χρησιμοποιηθεί ως σκάφος αφού ένα Tesla Model S περνούσε (ή κολυμπούσε) μέσα από μια πλημμυρισμένη σήραγγα. Ωστόσο, ο Elon Musk είχε πει τότε ότι δεν συνιστούσε μια τέτοια χρήση του αυτοκινήτου.

Δείτε επίσης: Η Tesla ανακαλεί 1 εκατ. αυτοκίνητα λόγω ζητήματος ασφαλείας

Όσον αφορά στο Tesla Cybertruck, o Musk είχε πει το 2020 ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να το μετατρέψουν σε σκάφος.

Οι περισσότεροι φαν της Tesla περιμένουν με ανυπομονησία το νέο Cybertruck και η είδηση ότι είναι αρκετά αδιάβροχο για να περνά μέσα από ποτάμια και να λειτουργεί σαν σκάφος, σίγουρα θα τους κάνει περισσότερο ενθουσιασμένους και ανυπόμονους.

Το Tesla Cybertruck αναμένεται να μπει στην παραγωγή στα μέσα του 2023 στο Gigafactory Texas.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS