ΑρχικήinetΗ Amazon παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo

Η Amazon παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo

Η Amazon παραγγέλνει 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo καθώς στρέφεται όλο και περισσότερο στην ηλεκτροκίνηση, αντικαθιστώντας τα συμβατικά οχήματα του μεγάλου στόλου της.

ηλεκτρικά φορτηγά Amazon Volvo

Το 2019, η εταιρεία είχε ανακοινώσει μια νέα πρωτοβουλία που ονομάζεται “The Climate Pledge“. Πρόκειται για μια δέσμευση για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, και στα πλαίσια της νέας πρωτοβουλίας, η Amazon είχε επιβεβαιώσει ότι παρήγγειλε 100.000 ηλεκτρικά φορτηγά delivery από τη Rivian, μια startup ηλεκτρικών οχημάτων στην οποία η Amazon επένδυσε σε μεγάλο βαθμό πριν από την παραγγελία.

Δείτε επίσης: Ford: Αυξημένη η ζήτηση για τα ηλεκτρικά της οχήματα

Η Amazon χρησιμοποιεί ήδη τα ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει και σε άλλες παραγγελίες ηλεκτρικών οχημάτων για να επιταχύνει τη μετάβαση του στόλου της στην ηλεκτροκίνηση. Η Amazon έχει παραγγείλει 1.800 ηλεκτρικά φορτηγά της Mercedes-Benz και έχει αγοράσει 10 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Lion Electric.

Τώρα, φαίνεται πως η Amazon επεκτείνει το στόλο των ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου, παραγγέλνοντας 20 Volvo FH Electric.

Η Volvo ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου:

Η Volvo Trucks θα παραδώσει πλήρως ηλεκτρικά φορτηγά βαρέως τύπου στην Amazon στη Γερμανία μέχρι το τέλος του έτους. Τα 20 Volvo FH Electric αναμένεται να διανύουν περισσότερα από ένα εκατομμύριο οδικά χιλιόμετρα ετησίως, με ηλεκτρική ενέργεια αντί για ντίζελ“.

Δείτε επίσης: Το πρώτο ηλεκτρικό GranTurismo της Maserati είναι εδώ

Τα βαρέα φορτηγά οχήματα και άλλα επαγγελματικά οχήματα αποτελούν περίπου το 36% των εκπομπών στη Γερμανίας. Επομένως, είναι ένα σημαντικό ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Το Volvo FH Electric είναι ένα φορτηγό χωρητικότητας “έως 44 τόνων GCWμε αυτονομία έως και 300 km (186 μίλια) που θα φανεί πολύ χρήσιμο στην Amazon.

Volvo FH Electric: Προδιαγραφές

Μπαταρία: 540 kWh

Output power: 490 kW συνεχής ισχύς

Η αυτονομία είναι έως και 300 km, αλλά το Volvo FH Electric μπορεί να καλύψει έως και 500 km κατά τη διάρκεια μιας κανονικής εργάσιμης ημέρας εάν προστεθεί μια top-up φόρτιση, κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος, για παράδειγμα.

Η Amazon παρήγγειλε 20 ηλεκτρικά φορτηγά από τη Volvo

Η Jessica Sandström, ανώτερη αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων της Volvo Trucks, σχολίασε:

Οι μεγάλοι παράγοντες στον τομέα των μεταφορών διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην καθοδήγηση των προσπαθειών της βιομηχανίας να μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα. Ως εκ τούτου, χαίρομαι που η Amazon συνεργάζεται μαζί μας για να βοηθήσει στη μείωση των εκπομπών τους σε μεγαλύτερες και βαρύτερες εργασίες μεταφοράς“.

Η Volvo Trucks ξεκίνησε τη σειρά παραγωγής ηλεκτρικών φορτηγών βαρέως τύπου τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους και η διαθεσιμότητα ηλεκτρικών φορτηγών για ενδοαστικές και περιφερειακές μεταφορές είναι σημαντική για την απαλλαγή από τις οδικές μεταφορές που παράγουν άνθρακα.

Δείτε επίσης: Η Tesla παρέδωσε 343.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα το τρίτο τρίμηνο

Παγκοσμίως έχουμε τώρα έξι ηλεκτρικά μοντέλα φορτηγών έτοιμα για παραγγελία και σε σειρά παραγωγής για να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για απαλλαγή από τις ανθρακούχες μεταφορές εμπορευμάτων. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής“, σχολιάζει η Jessica Sandström.

Ο Andreas Marschner, αντιπρόεδρος Transportation Services Europe στην Amazon, πρόσθεσε σχετικά με τα φορτηγά της Volvo:

Η Amazon έχει δεσμευτεί να απελευθερώσει τον στόλο της από τις εκπομπές άνθρακα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η υποδοχή αυτών των ηλεκτρικών φορτηγών οχημάτων από τη Volvo στον στόλο μας είναι ένα τόσο κρίσιμο ορόσημο. Διαχειριζόμαστε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα προγράμματα μεταφορών με ηλεκτροκίνηση και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε και να καινοτομούμε για την απαλλαγή των εκπομπών άνθρακα και την παράδοση πακέτων σε πελάτες με μηδενικές εκπομπές ρύπων“.

Τα 20 ηλεκτρικά φορτηγά Volvo αναμένεται να παραδοθούν στην Amazon μέχρι το τέλος του έτους και να τεθούν σε λειτουργία στη Γερμανία.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS