ΑρχικήinetMark Zuckerberg: Το VR headset Meta Quest Pro κοστίζει $ 1500

Mark Zuckerberg: Το VR headset Meta Quest Pro κοστίζει $ 1500

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Mark Zuckerberg, ανακοίνωσε χθες ότι το νέο virtual reality (VR) headset της εταιρείας του (ή καλύτερα mixed-reality headset), που ονομάζεται Meta Quest Pro, θα κοστίζει 1.500 δολάρια και θα ξεκινήσει να αποστέλλεται στις 25 Οκτωβρίου.

VR headset Meta Quest Pro

Ο Zuckerberg παρουσίασε την πολυαναμενόμενη συσκευή στο Connect conference της Meta, ένα συνέδριο που απευθύνεται σε developers VR και AR.

Δείτε επίσης: Η Meta δοκιμάζει ευκολότερο account switching μεταξύ Facebook και Instagram

Το νέο VR headset, Meta Quest Pro, κοστίζει περίπου 1.000 $ περισσότερο από το Quest 2 headset της Meta και περιέχει νέες τεχνολογίες όπως ένα προηγμένο mobile Snapdragon computer chip, που αναπτύχθηκε με την Qualcomm και επιτρέπει στη συσκευή να παράγει πιο προηγμένα γραφικά.

Το νέο Quest Pro διαθέτει, επίσης, βελτιωμένα touch controllers με ενσωματωμένους αισθητήρες και νέους φακούς για βελτιωμένες εμπειρίες ανάγνωσης.

Το Meta Quest Pro έχει μια curved μπαταρία στο πίσω μέρος για πιο εργονομική εφαρμογή και χρησιμοποιεί κάμερες υψηλής ανάλυσης προς τα έξω προσφέροντας καλύτερα αποτελέσματα από το Meta Quest 2 προηγούμενης γενιάς.

Δείτε επίσης: Meta: Μπορείτε να δημοσιεύετε τα NFTs σας σε Facebook και Instagram

Mark Zuckerberg

Επιπλέον, το νέο VR headset Meta Quest Pro περιέχει ορισμένα mixed-reality features που συνδυάζουν στοιχεία του εικονικού και του φυσικού κόσμου. Ο Mark Zuckerberg θεωρεί ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό χαρακτηριστικό καθώς λέει ότι αυτός ο συνδυασμός είναι σημαντικός στη δημιουργία του πολυσυζητημένου metaverse, ενός ψηφιακού κόσμου, στον οποίο οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση μέσω VR και AR headsets.

Microsoft και Meta

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, εμφανίστηκε επίσης κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης και μίλησε για μια συνεργασία με τη Meta με σκοπό να έρθουν μερικές από τις εφαρμογές της εταιρείας σε συσκευές Quest VR.

Δείτε επίσης: Microsoft Defender for Office 365: Οι χρήστες του Teams θα μπορούν να αναφέρουν phishing μηνύματα

Ορισμένες εφαρμογές της Microsoft στις οποίες οι χρήστες θα μπορούν να έχουν πρόσβαση με μια συσκευή Quest περιλαμβάνουν το chat app του Teams, το Microsoft 365 suite of work software και την cloud υπηρεσία gaming, Xbox, της εταιρείας.

Θα μπορείτε να παίξετε παιχνίδια 2D με το χειριστήριο Xbox που θα προβάλλονται σε μια τεράστια οθόνη στο Quest”, είπε ο Nadella. “Είναι νωρίς, αλλά είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό που θα ακολουθήσει“.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS