ΑρχικήUpdatesΤο Material You της Google έρχεται στον Chrome για desktop

Το Material You της Google έρχεται στον Chrome για desktop

Ο Chrome της Google δεν έχει τις ίδιες δυνατότητες στην επιφάνεια εργασίας με αυτές που έχει στο Android, στα tablet και στα τηλέφωνα. Εάν χρησιμοποιείτε Android, όλες οι εφαρμογές Google αλλάζουν τα χρώματα ορισμένων UI elements για να ταιριάζουν με την ταπετσαρία της αρχικής οθόνης, χάρη στη λειτουργία δυναμικού θέματος Material You. Λαμβάνοντας στοιχεία από αυτό, η Google λανσάρει το δυναμικό θέμα στην τελευταία έκδοση 110 του Chrome Canary.

Δείτε επίσης: Android 13 Privacy Sandbox: Κυκλοφορεί το 2023 από τη Google

chrome desktop

Με την εισαγωγή του Chrome Canary v110, τα δυναμικά θέματα Material You είναι πλέον διαθέσιμα σε macOS, Windows 10/11, ChromeOS και Linux. Αυτό ανακαλύφθηκε από έναν Redditor ο οποίος παρατήρησε ότι η desktop έκδοση του Google Chrome λειτουργεί διαφορετικά από την αντίστοιχη του Android.

Δείτε επίσης: Fitbit Sense 2 & Versa 4 αποκτούν Google Wallet υποστήριξη για ανέπαφες πλήρωμές

Όπως σημείωσε ένας χρήστης του Redditor, ο Google Chrome στο desktop αλλάζει το θέμα του με βάση το κυρίαρχο χρώμα της ταπετσαρίας σας κάθε φορά που ορίζετε νέα ταπετσαρία. Ωστόσο, για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία, πρέπει να ενεργοποιήσετε το flag chrome://flags/#customize-chrome-color-extraction flag.

Αφού ενεργοποιήσετε το flag, κάθε φορά που αλλάζετε την ταπετσαρία της νέας καρτέλας σας, ο Google Chrome θα αλλάζει και το θέμα. Η μόνη εξαίρεση είναι όταν χρησιμοποιείτε τη δική σας εικόνα ως ταπετσαρία – σε αυτή την περίπτωση, το θέμα του UI δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο προηγούμενο θέμα.

Δείτε επίσης: Έρευνα: Ο Google Chrome είναι ο πιο ευάλωτος browser του 2022

Αν και δεν είναι κάτι πολύ σπουδαίο, κάνει τον χρήστη να αισθάνεται ότι ο browser του είναι πιο προσωπικός – το Material You έχει κυκλοφορήσει και στο Android. Αυτή τη στιγμή, πρέπει να εγκαταστήσετε το Google Chrome Canary για να χρησιμοποιήσετε αυτό το νέο δυναμικό θέμα, αλλά η λειτουργία δεν θα αργήσει να έρθει και στη σταθερή έκδοση του προγράμματος περιήγησης.

Πηγή πληροφοριών: sammobile.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS