ΑρχικήinetTesla: Το Supercharger για non-Tesla EVs λανσάρεται στην Ιταλία

Tesla: Το Supercharger για non-Tesla EVs λανσάρεται στην Ιταλία

Το πρόγραμμα Supercharger της Tesla, το οποίο επιτρέπει στα ηλεκτρικά οχήματα που δεν ανήκουν στην Tesla να φορτίζουν στους σταθμούς της Tesla, έχει επεκταθεί και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

Δείτε επίσης: Όσοι έχτισαν το Tesla Gigafactory Texas καταγγέλουν επισφαλείς συνθήκες εργασίας

Tesla Supercharger

Τον τελευταίο χρόνο, η Tesla επιτάχυνε τα σχέδιά της να ανοίξει το δίκτυο Supercharger -μια παγκόσμια συλλογή σταθμών ταχείας φόρτισης- για ηλεκτρικά οχήματα άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών. Τον Νοέμβριο του 2021, είδαμε την Tesla να ξεκινά αυτή τη διαδικασία με ένα πιλοτικό πρόγραμμα σε 10 σταθμούς Supercharger στην Ολλανδία, το οποίο επέτρεπε σε ιδιοκτήτες EV που δεν είναι Tesla να φορτίζουν τα αυτοκίνητά τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Tesla.

Δείτε επίσης: Το Zoom έρχεται στα αυτοκίνητα Tesla για να κάνετε τα meeting σας

Όταν έκανε την ανακοίνωση, η Tesla είπε ότι σχεδιάζει να επεκτείνει σταδιακά το νέο πιλοτικό της πρόγραμμα για να κατανοήσει καλύτερα την εμπειρία των χρηστών τόσο για τους μη ιδιοκτήτες EV της Tesla που είναι νέοι στο δίκτυο, όσο και για τους ιδιοκτήτες Tesla που θα παρατηρήσουν αύξηση της κίνησης στους σταθμούς φόρτισης Tesla.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι το πρόγραμμα επεκτείνεται σε περισσότερους σταθμούς στη Νορβηγία και τη Γαλλία. Ένα μήνα αργότερα, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε όλους τους σταθμούς Supercharger στην Ολλανδία. Μετά από μερικές εβδομάδες, η Tesla επέκτεινε και πάλι το πιλοτικό πρόγραμμα, αυτή τη φορά συμπεριλαμβάνοντας ορισμένους σταθμούς Supercharger στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Αυστρία.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla επέκτεινε το πρόγραμμά της τον Μάιο για να συμπεριλάβει περισσότερες χώρες όπως οι: Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ελβετία.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας 4 δισ. δολαρίων

Μετά από ένα μήνα, η Tesla ενεργοποίησε το πιλοτικό πρόγραμμα σε αρκετές ακόμη ευρωπαϊκές χώρες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία πρόσθεσε την Ισλανδία στον κατάλογο των χωρών όπου όλα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορούν να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο Supercharger της Tesla.

Αυτή την εβδομάδα, η Tesla ανακοίνωσε ότι θα επεκτείνει το πιλοτικό της πρόγραμμα προσθέτοντας 18 σταθμούς Supercharger στην Ιταλία.

Αν και βρίσκεται ακόμη σε πιλοτική φάση, το πρόγραμμα επεκτείνεται πλέον στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης – στα Βαλκάνια δεν έχει έρθει ακόμα.

Πηγή πληροφοριών: electrek.co

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS