ΑρχικήYoutubeNASA: Ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν στο φεγγάρι μέχρι το...

NASA: Ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν στο φεγγάρι μέχρι το 2030

Σε μια φιλόδοξη δήλωση προχώρησε η NASA σχετικά με το μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος και της ανθρωπότητας, αφού κορυφαίος αξιωματούχος είπε ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζουν στο φεγγάρι μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Η δήλωση αυτή έρχεται μετά την επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου για την αποστολή Artemis την περασμένη εβδομάδα.

άνθρωποι φεγγάρι NASA

Υπήρξαν μερικές ανεπιτυχείς προσπάθειες εκτόξευσης, αλλά ο πύραυλος τελικά εκτοξεύθηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Μήπως οι μαύρες τρύπες είναι τελικά σκουληκότρυπες;

Ο πύραυλος μεταφέρει το σεληνιακό διαστημόπλοιο Orion, το οποίο έχει πάνω του ένα ομοίωμα του ανθρώπινου σώματος που χρησιμοποιείται για να μετρηθεί ο αντίκτυπος της πτήσης στο σώμα.

Το 25ήμερο ταξίδι γύρω από το φεγγάρι θα θέσει τις βάσεις για επόμενες αποστολές με ανθρώπους ώστε να εξερευνηθεί περαιτέρω το φεγγάρι.

Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Howard Hu, διευθυντής του προγράμματος Orion, μίλησε για τον στόχο της NASA να δημιουργήσει οικοτόπους στη Σελήνη μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Ο κ. Hu είπε: “Σίγουρα αυτή τη δεκαετία θα έχουμε ανθρώπους που θα μπορούν να ζουν στο φεγγάρι για κάποιο διάστημα. Θα στείλουμε ανθρώπους στην επιφάνειά του, θα ζουν εκεί και θα ασχολούνται με την επιστήμη“.

Ο Howard Hu δήλωσε με χαρά ότι η εκτόξευση ήταν μια “ιστορική ημέρα όσον αφορά τις διαστημικές πτήσεις“.

Δείτε επίσης: Hubble NASA: Νέα εικόνα δείχνει μια “διαγαλαξιακή γέφυρα”

Στη συνέντευξή του είπε ακόμα: “Είναι το πρώτο βήμα που κάνουμε για τη μακροπρόθεσμη εξερεύνηση του διαστήματος σε βάθος, όχι μόνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και για όλο τον κόσμο“, και συνέχισε:

Πιστεύω ότι αυτή είναι μια ιστορική ημέρα για τη NASA, αλλά είναι επίσης μια ιστορική μέρα για όλους τους ανθρώπους που αγαπούν την εξερεύνηση του διαστήματος“.

Artemis
NASA: Ίσως οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν στο φεγγάρι μέχρι το 2030

Τόνισε ότι αυτή η αποστολή και εκείνες που θα ακολουθήσουν είναι εξαιρετικά σημαντικές γιατί θα μας επιτρέψουν να επιστρέφουμε στη Σελήνη και να κάνουμε πράγματα εκεί. “Εργαζόμαστε για ένα βιώσιμο πρόγραμμα και αυτό είναι το όχημα που θα μεταφέρει τους ανθρώπους ξανά στη Σελήνη“, λέει.

Δείτε επίσης: Το μυστηριώδες X-37B επέστρεψε στη Γη μετά από 908 ημέρες στο διάστημα

Το πρόγραμμα “Artemis“, πήρε το όνομά του από την θεά των Αρχαίων Ελλήνων, Άρτεμις, η οποία σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν αδελφή του θεού Απόλλωνα. Apollo λεγόταν το πρώτο διαστημικό πρόγραμμα της NASA που έστειλε ανθρώπους στο φεγγάρι για πρώτη φορά, πριν από δεκαετίες. Στο πλαίσιο του προγράμματος Artemis θα κατασκευαστεί το Lunar Gateway – ένας νέος διαστημικός σταθμός όπου οι αστροναύτες θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται.

Η επιτυχημένη επιστροφή των ανθρώπων στο φεγγάρι είναι πολύ σημαντική γιατί θα ανοίξει το δρόμο για μεγαλύτερα ταξίδια, όπως ένα ταξίδι στον Άρη.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS