ΑρχικήReviewsLG Gram 17 review: Κορυφαία χαρακτηριστικά

LG Gram 17 review: Κορυφαία χαρακτηριστικά

Ο φορητός υπολογιστής LG gram που κυκλοφόρησε το 2020, κατατάσσεται ως ένας από τους καλύτερους φορητούς υπολογιστές που είναι διαθέσιμοι. Και το φετινό LG gram 17 είναι εξίσου καλό με το προηγούμενο μοντέλο.

Δείτε επίσης: Η LG Electronics φέρνει NFT στις έξυπνες τηλεοράσεις της

LG Gram 17

Η LG έχει αναβαθμίσει στους επεξεργαστές Intel Core P-series 12ης γενιάς, οι οποίοι παρέχουν ακόμη μεγαλύτερη απόδοση. Άλλες αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν μια κάμερα 1080p και μια οθόνη Quad HD+. Ακόμη και με τις αναβαθμίσεις, η βασική φιλοσοφία του gram δεν έχει αλλάξει – εξακολουθεί να είναι ένας απίστευτα ελαφρύς φορητός υπολογιστής. Στην πραγματικότητα, αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζει να είναι ένας από τους πιο εύχρηστους φορητούς υπολογιστές που κυκλοφορούν.

Το μόνο πιθανό μειονέκτημα αυτού του μηχανήματος είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Αν και δεν είναι κακή, θα μπορούσε σίγουρα να είναι καλύτερη. Η αναβάθμιση στους επεξεργαστές της σειράς P της Intel μπορεί να είναι λίγο εξαντλητική σε ισχύ. Και η αυξημένη ισχύς είναι σημαντική για έναν φορητό υπολογιστή αυτού του μεγέθους.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα πιο βασικά χαρακτηριστικά του:

Design και θύρες

Η σειρά LG gram επικεντρωνόταν πάντα στο βάρος, όπως υποδηλώνει και η επωνυμία της. Ο φορητός υπολογιστής gram 17 ζυγίζει μόλις 1.34 κιλά, ελαφρύτερος από πολλούς άλλους του ίδιου μεγέθους.

Σε πολλούς ανθρώπους δεν αρέσει το γεγονός ότι η LG χρησιμοποιεί μαγνήσιο για την πλειονότητα της κατασκευής των φορητών υπολογιστών της. Επειδή το μαγνήσιο είναι λεπτότερο από το αλουμίνιο αλλά εξίσου ανθεκτικό, χρησιμοποιείται συχνά για την κατασκευή φορητών υπολογιστών που είναι πολύ ελαφροί.

Η LG προσφέρει τον φορητό υπολογιστή gram 17 σε δύο κομψά φινιρίσματα: κλασικό μαύρο ή μοντέρνο γκρι. Αυτά τα χρώματα είναι ιδανικά για ένα γραφείο ή οποιοδήποτε άλλο επαγγελματικό περιβάλλον.

Παρόλο που ο πρωταρχικός στόχος της LG είναι η δημιουργία ελαφρών συσκευών, δεν φοβάται να προσθέσει λίγο περισσότερο όγκο για να συμπεριλάβει όλες τις θύρες που μπορεί να χρειάζονται οι πελάτες της.

Στην αριστερή πλευρά της συσκευής υπάρχουν δύο θύρες Thunderbolt 4, μια θύρα HDMI και μια υποδοχή ακουστικών 3,5 mm. Στα δεξιά, θα βρείτε δύο θύρες USB τύπου Α, μια θύρα ανάγνωσης καρτών microSD και τη θύρα κλειδώματος Kensington. Αυτό το σύνολο θυρών είναι εξαιρετικό και πιθανότατα θα μπορείτε να συνδέσετε οποιαδήποτε περιφερειακή συσκευή έχετε.

Πληκτρολόγιο και touchpad

To gram 17 διαθέτει ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους με αριθμητικό πεδίο, οπότε αν πρέπει να κάνετε μαθηματικές πράξεις για τη δουλειά σας, αυτό θα σας διευκολύνει πολύ.

Οι ετικέτες για όλα τα πλήκτρα βρίσκονται στην κορυφή, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σύγχυση όταν ορισμένα από αυτά έχουν και δευτερεύουσες ενέργειες. Ωστόσο είναι εύκολο να το συνηθίσετε μετά από λίγη εξάσκηση.

Το κουμπί λειτουργίας, το οποίο έχει ακόμα ενσωματωμένο έναν αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, βρίσκεται στην επάνω γωνία του πληκτρολογίου. Το touchpad βρίσκεται κάτω από το πληκτρολόγιο και είναι εξαιρετικά εύχρηστο. Είναι μαλακό στην αφή και τα δάχτυλα γλιστρούν εύκολα επάνω.

Δείτε ακόμα: Honda και LG Energy Solution θα φτιάξουν εργοστάσιο μπαταριών για EV στις ΗΠΑ

Οθόνη και ήχος

Η οθόνη του LG gram 17 είναι κορυφαία και ένα από τα καλύτερα πράγματα σε αυτόν τον φορητό υπολογιστή.

Το LG gram 17 2022 είναι ένας από τους πρώτους φορητούς υπολογιστές που διέθετε ανάλυση Quad HD+ και συνεχίζει να διαθέτει αυτή την αναβάθμιση. Πρόκειται για μία μεγάλη οθόνη, η οποία όμως εξακολουθεί να είναι πολύ ευκρινής. Διαθέτει άφθονο χώρο για πολυεργασία και παρακολούθηση βίντεο, καθιστώντας το ιδανικό για διάφορους σκοπούς. Η έγχρωμη οθόνη είναι ιδανική για δημιουργούς και για επεξεργασία πολυμέσων.

Το φετινό μοντέλο της LG διαθέτει επίσης μια πολύ βελτιωμένη κάμερα, που βρίσκεται πάνω από την οθόνη. Η LG έχει ενημερώσει την τεχνολογία της για να έχει ανάλυση 1080p και είναι αρκετά καλή για βιντεοκλήσεις και συσκέψεις.

Η μεγαλύτερη αναβάθμιση αυτής της νέας κάμερας ωστόσο είναι η προσθήκη μιας κάμερας IR για το Windows Hello. Mε αυτό, η σύνδεση είναι πιο εύκολη από ποτέ, απλά κοιτάζοντας απευθείας στην κάμερα του υπολογιστή σας.

Η ποιότητα του ήχου του LG gram 17 είναι δυστυχώς ένα από τα πιο συχνά αναφερόμενα μειονεκτήματά του. Τα δύο ηχεία του έχουν ισχύ 1,5W το καθένα και δεν είναι της καλύτερης ποιότητας. Αν και είναι εξαιρετικά για την παρακολούθηση βίντεο και ταινιών, η έλλειψη έντασης προκαλεί απογοήτευση, δεδομένου του μεγέθους του φορητού υπολογιστή.

Απόδοση

Το LG gram 17 αναβαθμίζει φέτος σημαντικά στις επιδόσεις του, χάρη στους νέους επεξεργαστές της σειράς P της Intel. Οι νέοι επεξεργαστές έχουν TDP 28W, το οποίο είναι υψηλότερο από τα προηγούμενα μοντέλα των 15W. Αυτό σημαίνει ότι θα καταναλώνουν την μπαταρία πιο γρήγορα, αλλά θα έχουν και καλύτερες επιδόσεις.

Αυτός ο υπολογιστής διαθέτει επίσης 16 GB μνήμης RAM και SSD 512 GB, που σημαίνει ότι μπορεί να χειριστεί αβίαστα διάφορες εργασίες.

Ένα πρόβλημα με αυτούς τους τύπους επεξεργαστών είναι ότι συχνά λειτουργούν αναποτελεσματικά επειδή χρησιμοποιούνται σε σχέδια για τα οποία αρχικά προορίζονταν επεξεργαστές 15W. Κατά συνέπεια, τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις συχνά διαφέρουν. Το LG gram 17 τα πήγε πολύ καλύτερα στο CrossMark από ό,τι στο Cinebench και το 3DMark.

Το αντιστάθμισμα της χρήσης ενός επεξεργαστή της σειράς P της Intel είναι συνήθως η μικρότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ωστόσο, το LG gram 17 είναι ένας φορητός υπολογιστής στον οποίο έχει νόημα να έχετε αυτούς τους ισχυρότερους επεξεργαστές λόγω άλλων πλεονεκτημάτων. Αν και η μπαταρία που υπάρχει ήδη σημαίνει ότι η μακροζωία μπορεί να μην είναι τόσο μεγάλη όσο ελπίζαμε, εξακολουθεί να είναι μια σταθερή επιλογή.

χαρακτηριστικά

Δείτε επίσης: Η LG Electronics εισέρχεται στον κλάδο φόρτισης EV

Το LG gram 17 είναι ιδανικό για όσους:

  • Χρειάζονται μια μεγάλη οθόνη για εργασία και ψυχαγωγία
  • Εάν ταξιδεύουν συχνά με το φορητό υπολογιστή.
  • Επιθυμούν να συνδέσουν πολλαπλά περιφερειακά στον υπολογιστή χωρίς την ανάγκη προσαρμογέων.
  • Εκμεταλλευόνται στο έπακρο την κάμερα, χρησιμοποιώντας την τακτικά και εκμεταλλευόμενοι την υποστήριξη αναγνώρισης προσώπου Windows Hello.

Το LG gram 17 δεν είναι η καλύτερη αγορά αν:

  • Αν ελπίζετε να δημιουργήσετε πολύ περιεχόμενο, σχεδιάστε να δουλέψετε σκληρά.
  • Αν ψάχνετε για ένα σετ ηχείων που θα παρέχουν καθαρό και περιεκτικό ήχο.
  • Θέλετε μια συσκευή που θα παραμείνει ενεργή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χωρίς να χρειάζεται φόρτιση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS