ΑρχικήSecurityΗ πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Η πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο εργάζεται για την αποκατάσταση των ψηφιακών υπηρεσιών της που διακόπηκαν χθες το βράδυ από μια κυβερνοεπίθεση στον ψηφιακό της πάροχο.

Η δυσλειτουργία διέκοψε τις υπηρεσίες για τους πολίτες, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και την αστυνομία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο δέχτηκε κυβερνοεπίθεση
Η πόλη της Αμβέρσας στο Βέλγιο δέχτηκε κυβερνοεπίθεση

Δείτε επίσης: Instagram down: Χρήστες παραπονούνται για διακοπή λειτουργίας

Τα συστήματα email και τηλεφώνου έχουν διακοπεί

Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά οι λίγες διαθέσιμες πληροφορίες δείχνουν μια επίθεση ransomware από έναν απειλητικό παράγοντα που δεν έχει αποκαλυφθεί.

Οι χάκερ διείσδυσαν στην Digipolis, τον ψηφιακό συνεργάτη της πόλης που είναι υπεύθυνος για το διοικητικό λογισμικό, δίνοντάς τους πρόσβαση στα συστήματα της Αμβέρσας. Φυσικά όλα αυτά προκάλεσαν μεγάλη αναταραχή στην πόλη.

Η δημοσίευση σημειώνει επίσης ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές των Windows έχουν επηρεαστεί.

Η τηλεφωνική εξυπηρέτηση για ορισμένες υπηρεσίες εξακολουθεί να μην είναι διαθέσιμη και η Alexandra d’Archambeau, μέλος του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής Wilrijk, δήλωσε νωρίτερα ότι το email service της πόλης είναι επίσης εκτός λειτουργίας.

Η πηγή του ransomware δεν έχει προσδιοριστεί, αλλά η De Standaard αναφέρει ότι έλαβε επιβεβαίωση ότι το ransomware ήταν πράγματι η αιτία της πρόσφατης διαταραχής.

Επιπλέον, το σύστημα κρατήσεων της πόλης έχει απενεργοποιηθεί, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μην μπορούν να ανακτήσουν τις ταυτότητές τους. Σήμερα είναι η μόνη ημέρα που μπορούν να παραληφθούν οι ταξιδιωτικές κάρτες.

Δείτε επίσης: Η Microsoft προειδοποιεί για κύμα από ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις

Επηρεάστηκαν οικιστικά κέντρα

Η εταιρεία υγειονομικής περίθαλψης της Αμβέρσας (Zorgbedrijf Antwerpen), η οποία παρέχει υπηρεσίες φροντίδας σε ηλικιωμένους στην επαρχία, συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που επηρεάζονται από την επίθεση.

Ο γενικός διευθυντής της Zorgbedrijf, Johan De Muynck, δήλωσε ότι η επίθεση κατέστησε άχρηστο το λογισμικό που χρησιμοποιείται για να παρακολουθείται ποιος πρέπει να λαμβάνει φάρμακα.

Η δυσλειτουργία ανάγκασε το προσωπικό φροντίδας σε 18 κέντρα φροντίδας ηλικιωμένων να χρησιμοποιήσει στυλό και χαρτί αντί για ηλεκτρονικές συνταγές για τους ηλικιωμένους.

“Ο De Muynck είπε ότι οι γιατροί πρέπει τώρα να υπογράφουν τις συνταγές και εμείς να τις παραδίδουμε στο φαρμακείο. Αν και υπάρχει περισσότερη γραφειοκρατία, όλοι παίρνουν τα φάρμακά τους σήμερα. Εκτιμώ ότι αύριο το πρωί όλα μπορούν να επανέλθουν στην κανονικότητα.”

Ο De Muynck σημείωσε ότι οι πληροφορίες των κατοίκων παραμένουν ασφαλείς, καθώς η βάση δεδομένων δεν επηρεάστηκε από την επίθεση.

Ο δήμαρχος της Αμβέρσας δήλωσε ότι τα συστήματα πληροφορικής της πόλης ενδέχεται να μην είναι πλήρως λειτουργικά πριν από το τέλος Δεκεμβρίου.

Τόσο η αστυνομία όσο και η πυροσβεστική υπηρεσία έχουν επηρεαστεί από [το γεγονός], αλλά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εξακολουθούν να είναι προσβάσιμες.

Δείτε επίσης: Το Καναδικό παράρτημα της Διεθνούς Αμνηστίας παραβιάστηκε από Κινέζους χάκερ

Πριν από λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, η συμμορία ransomware Ragnar Locker διέρρευσε δεδομένα που είχαν κλαπεί από την τοπική αστυνομική μονάδα στο Zwijndrecht, έναν δήμο στην επαρχία της Αμβέρσας.

Ένα από τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου περιέγραψε τις κλεμμένες πληροφορίες ως μία από τις μεγαλύτερες ληστείες σε δημόσια υπηρεσία που έχουν συμβεί στη χώρα. Η κρύπτη φέρεται να περιελάμβανε πινακίδες αυτοκινήτων, αρχεία εκθέσεων εγκλήματος, αναφορές έρευνας και πρόστιμα από τα τελευταία 16 χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS