ΑρχικήinetElon Musk: Το Twitter θα σας ενημερώνει αν το account σας γίνει...

Elon Musk: Το Twitter θα σας ενημερώνει αν το account σας γίνει shadowban

Ο Elon Musk δήλωσε ότι η εποχή του κρυφού shadowbanning στο Twitter τελείωσε.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Musk τόνισε στο Twitter ότι ετοιμάζουν μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού που θα εμφανίζει αν κάποιος έχει γίνει shadowban και τον λόγο για τον οποίο έγινε. Αυτό θα επιτρέψει στα άτομα να υποβάλουν “έφεση” κατά του αποκλεισμού τους.

Δείτε επίσης: Αναφορά: Η χρέωση για το Twitter Blue στο iOS θα είναι $11/μήνα

Twitter shadowban

Το Shadowbanning είναι μια αμφιλεγόμενη τεχνική που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα ορισμένες αναρτήσεις ή χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να γίνονται σχεδόν αόρατα για το κοινό. Το 2018 προκλήθηκε αναστάτωση, όταν διάφορες αναφορές ανέφεραν ότι το Twitter είχε κάνει κρυφά shadowban σε λογαριασμούς Ρεπουμπλικανών – ωστόσο, τότε ο Jack Dorsey αρνήθηκε έντονα αυτούς τους ισχυρισμούς.

Δείτε επίσης: Crypto απάτη στοχεύει νέους followers του Elon Musk στο Twitter

Μετά την αποκάλυψη των “Twitter Files” – εμπιστευτικές οργανωτικές αλληλογραφίες που αποκάλυψε ο ίδιος ο Elon Musk μέσω δημοσιογράφων, ήρθε στο φως η ανακοίνωσή του.

Αυτή η σειρά αρχείων αποκαλύπτει τις πρακτικές της “κρυφής black list” του Twitter, υποστηρίζοντας ότι «ομάδες υπαλλήλων του Twitter δημιουργούν black lists, εμποδίζουν τα δυσαρεστημένα tweets να γίνουν trend και περιορίζουν ενεργά την ορατότητα ολόκληρων λογαριασμών ή ακόμη και trending θεμάτων — όλα κρυφά, χωρίς να ενημερώνουν τους χρήστες».

Influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, όπως ο δεξιός παρουσιαστής του talk show Dan Bongino, ο συντηρητικός ακτιβιστής Charlie Kirk και ο καθηγητής του Στάνφορντ Dr. Jay Bhattacharya, ήταν μεταξύ εκείνων που αποκλείστηκαν κρυφά από το Twitter χωρίς καμία ειδοποίηση για το τι είχε συμβεί.

Δείτε επίσης: Το Twitter τώρα βασίζεται στο AI για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους

Ο Musk δεν μοιράστηκε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα εφαρμοστεί η λειτουργία “true account status”, ούτε πότε θα μπορούσε να δει το φως της δημοσιότητας.

Πρόσφατα, το Instagram εγκαινίασε μια πρωτοποριακή λειτουργία που ενημερώνει τους επαγγελματικούς λογαριασμούς για το αν το περιεχόμενό τους πληροί τις προϋποθέσεις για να προβληθεί για τους μη ακόλουθους. Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει στους χρήστες ακόμη και τη δυνατότητα να ζητήσουν μια επιπλέον επανεξέταση των δημοσιεύσεών τους σε περίπτωση που πιστεύουν ότι υπήρξε λάθος υπολογισμός από την πλευρά του Instagram.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS