ΑρχικήBusinessMicrosoft: Εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange Group

Microsoft: Εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange Group

Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε δεκαετή συμφωνία cloud με το London Stock Exchange Group (LSEG). Η συμφωνία προβλέπει ότι η Microsoft θα αποκτήσει μερίδιο 4% στο LSEG και θα παρέχει υπηρεσίες cloud στην εταιρεία.

Τη Δευτέρα, η Microsoft – μία από τις κορυφαίες αμερικανικές εταιρείες τεχνολογίας – ανακοίνωσε 10ετή συνεργασία με το London Stock Exchange, αναλαμβάνοντας μάλιστα μερίδιο των 4% του διαχειριστή του χρηματιστηρίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Η συνεργασία αυτή δεν περιλαμβάνει μόνο δεδομένα και αναλύσεις, αλλά και προϊόντα cloud computing, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της LSEG. Η συμφωνία θα επιφέρει επαναστατικές υποδομές για το χρηματιστήριο του Λονδίνου μαζί με ισχυρά εργαλεία, όπως το Microsoft Azure, AI και Microsoft Teams.

Τη Δευτέρα, οι μετοχές της LSEG ανέβηκαν κατά 4% σε όλη την Ευρώπη.”Η στρατηγική εταιρική σχέση που έχουμε συνάψει σηματοδοτεί μια κρίσιμη στιγμή στη μεταμόρφωση της LSEG στην υπ’ αριθμόν ένα επιχείρηση υποδομών και δεδομένων για τις χρηματοπιστωτικές αγορές στον κόσμο”, σημείωσε ο David Schwimmer, διευθύνων σύμβουλος της LSEG, “και θα φέρει επανάσταση στην εμπειρία των πελατών μας”

Δείτε επίσης: Tim Cook: Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχεις για να εργαστείς στην Apple;

Microsoft: Εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange Group
Microsoft: Εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange Group

Με τη συμφωνία αυτή θα εφαρμοστούν πολλαπλά προϊόντα της Microsoft σε διαφορετικές πτυχές της επιχείρησης του London Stock Exchange Group (LSEG). Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Microsoft θα μεταφέρει όλα τα απαραίτητα δεδομένα και άλλες τεχνικές υποδομές στην πλατφόρμα cloud Azure – ένα σημαντικό προϊόν δημόσιου cloud που υποστηρίζεται από τον αμερικανικό γίγαντα της πληροφορικής.

Η LSEG και η Microsoft έχουν συνάψει 10ετές συμβόλαιο, το οποίο απαιτεί από την LSEG να επενδύσει τουλάχιστον 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε προϊόντα που σχετίζονται με το cloud κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Το χρηματιστήριο σημείωσε ότι αυτή η απόφαση συνεργασίας ευθυγραμμίζεται με τα τρέχοντα μακροπρόθεσμα οικονομικά τους σχέδια. Επιπλέον, η Microsoft και ο όμιλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου συμφώνησαν να συνεργαστούν για τη δημιουργία πιο ικανών εργαλείων επαγγελματικής συνεργασίας, όπως το Workspace, μια πλατφόρμα δεδομένων και ανάλυσης. Για να βελτιώσουν περαιτέρω τις εμπειρίες των ανθρώπων, οι δύο αυτές εταιρείες είναι τώρα επίσης αφοσιωμένες στη βελτίωση αυτού του προϊόντος με την ενσωμάτωσή του στο Microsoft Teams– μια ήδη ευρέως διαδεδομένη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων.

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Cloud and AI Group της Microsoft, Scott Guthrie, θα προστεθεί στο London Stock Exchange Group (LSEG) ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου. Η ανακοίνωση αυτή έγινε με επίσημη ανακοίνωση της LSEG.

Microsoft: Εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange Group
Microsoft: Εξαγοράζει το 4% του London Stock Exchange Group

Ο Satya Nadella, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, προέβλεψε ότι η ανάπτυξη του υπολογιστικού cloud και της τεχνητής νοημοσύνης θα αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα χτίζουν σχέσεις με τους πελάτες, μεταφέρουν περιουσιακά στοιχεία σε διάφορες κατηγορίες και προσαρμόζονται στις διακυμάνσεις της αγοράς.

Σε μια εκπληκτική εξαγορά, ο όμιλος του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου (LSEG) αγόρασε πρόσφατα τη Refinitiv από την κοινοπραξία Blackstone και Thomson Reuters έναντι του εκπληκτικού ποσού των 27 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η αξιοσημείωτη κίνηση τοποθετεί την LSEG στη δεύτερη θέση μετά την Bloomberg LP όσον αφορά την κυριαρχία των χρηματοοικονομικών δεδομένων στον κλάδο.

Δείτε επίσης: Η Foxconn ανακοίνωσε απότομη πτώση των εσόδων

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εξαγοράς της Refinitiv τον Ιανουάριο του 2021, η LSEG έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο στην ανάπτυξη μιας πλατφόρμας δεδομένων που βασίζεται στο cloud. Αντανακλώντας αυτή την επιτυχία, η Thomson Reuters (ιδιοκτήτρια της Reuters News) κατέχει πλέον μειοψηφικό μερίδιο στην LSEG. Η δήλωση που εξέδωσε η LSEG δείχνει πόσο μακριά έχει φτάσει μετά τη συγχώνευση και αναδεικνύει τη σκληρή δουλειά της για την ανάπτυξη μιας καινοτόμου λύσης για τους πελάτες.

Η αγορά της Microsoft αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS