ΑρχικήinetRivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz

Rivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz

Η Rivian, ένας αμερικανικός κατασκευαστής EV, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τα σχέδιά της να κατασκευάσει ηλεκτρικά φορτηγά με τη Mercedes-Benz. Οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε συνομιλίες για να συνεργαστούν για την παραγωγή ηλεκτρικών φορτηγών για την ευρωπαϊκή αγορά, αλλά τα σχέδια αυτά έχουν πλέον ανασταλεί.

Τη Δευτέρα, η Rivian ανακοίνωσε ότι διακόπτει τα σχέδιά της για την κατασκευή ηλεκτρικών επαγγελματικών φορτηγών με τη Mercedes-Benz στην Ευρώπη και ότι δεν θα συνεχίσει τη συμφωνία που είχε συναφθεί μόλις τρεις μήνες πριν. Σε μια δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου RJ Scaringe, δήλωσε ότι ήθελαν για “τις καλύτερες αποδόσεις προσαρμοσμένες στο ρίσκο” για τις επενδύσεις κεφαλαίου τους. Έτσι, οι συζητήσεις σχετικά με την συνεργασία τέθηκαν σε παύση επ’ αόριστον.

Τα σχέδια της Rivian να ανατρέψει την Tesla Inc. ως ηγέτη στα ηλεκτρικά οχήματα έχουν δεχθεί σημαντικό πλήγμα μετά την αποχώρηση από μια συμφωνία που θα τους άνοιγε το δρόμο για την είσοδο σε νέες αγορές. Λίγο περισσότερο από ένα χρόνο πριν, η Rivian συμμετείχε σε μία από τις μεγαλύτερες δημόσιες εγγραφές της Αμερικής, ωστόσο αναγκάστηκε να ανακαλέσει τα περισσότερα EV που πούλησε και να μειώσει το εργατικό δυναμικό της λόγω προβλημάτων στην αλυσίδα εφοδιασμού. Φέτος το εργοστάσιό τους θα παράγει μόνο τα μισά από αυτά που ήταν σε θέση να κατασκευάσει πέρισυ, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό εμπόδιο στην αποστολή τους προς την κυριαρχία της ηλεκτροκίνησης.

Δείτε επίσης: Amazon: 1000+ ηλεκτρικά φορτηγά της Rivian παραδίδουν πακέτα

Rivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz
Rivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz

Το πρωί της Δευτέρας, οι μετοχές της Rivian κατέρρευσαν κατά 5,5% πριν από την έναρξη της κανονικής διαπραγμάτευσης στη Νέα Υόρκη. Ομοίως, η Mercedes υποχώρησε κατά ένα μικρό ποσοστό 0,6% όταν άνοιξε η διαπραγμάτευση στη Φρανκφούρτη στις 11:35 π.μ.

Επί του παρόντος, η Rivian πιστεύει ότι η πιο επωφελής βραχυπρόθεσμη προσέγγιση για τη μεγιστοποίηση της αξίας είναι η έμφαση στις καταναλωτικές και εμπορικές επιχειρήσεις.

Παρά το δύσκολο χρονοδιάγραμμα της αρχικής τους συμφωνίας τον Σεπτέμβριο, η Rivian και η Mercedes-Benz παραμένουν ανοιχτές στην περαιτέρω διερεύνηση ευκαιριών συνεργασίας σε μεταγενέστερη ημερομηνία που θα είναι πιο κατάλληλη για την Rivian.

Η Rivian προσφέρει δύο καταναλωτικά μοντέλα – το φορτηγάκι R1T και το σπορ όχημα γενικής χρήσης R1S – καθώς και μια συμφωνία για την κατασκευή 100.000 ηλεκτρικών φορτηγών για τον επενδυτή Amazon.com Inc. Το μοναδικό εργοστάσιο της μάρκας βρίσκεται στο Normal του Ιλινόις– ωστόσο, επενδύει επίσης 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα νέο εργοστάσιο κοντά στην Ατλάντα για να συνεχίσει την πρόοδο της βιώσιμης καινοτομίας στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Rivian βιώνει τη διάλυση μιας συμφωνίας προϊόντων και παραγωγής με έναν κατασκευαστή αυτοκινήτων. Τον Νοέμβριο του 2021, τα σχέδια για την κατασκευή ενός ηλεκτρικού οχήματος με τη Ford Motor Co., έναν από τους πρώτους οικονομικούς ευεργέτες της Rivian, τερματίστηκαν απότομα μετά την ανακοίνωσή τους. Κατά συνέπεια, η Ford μείωσε την επένδυσή της στη Rivian κατά τους επόμενους μήνες.

Rivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz
Rivian: Παύση στα σχέδια κατασκευής EV με Mercedes-Benz

Δείτε επίσης: Rivian: Ενεργοποιεί τους πρώτους γρήγορους φορτιστές EV στο περιπετειώδες δίκτυο της

Όταν η είδηση της συμφωνίας της Rivian με τη Mercedes έγινε γνωστή τον Σεπτέμβριο, οι μετοχές της εκτινάχθηκαν κατά 11%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, οι μετοχές έχουν μειωθεί φέτος και τώρα έχουν υποχωρήσει κατά 74% μέχρι την Παρασκευή.

Η Mercedes-Benz διαβεβαίωσε ότι η επιλογή της Rivian δεν θα επηρεάσει το χρονοδιάγραμμα του σχεδίου της για την ηλεκτροκίνηση ή τη στοχευμένη αύξηση της παραγωγής στο επερχόμενο εργοστάσιό της για ηλεκτρικά οχήματα στο Jawor της Πολωνίας.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS