ΑρχικήYoutubeOrion NASA: Επέστρεψε επιτυχώς με ένα live video της Γης

Orion NASA: Επέστρεψε επιτυχώς με ένα live video της Γης

Η πρόσφατη αποστολή της NASA στο φεγγάρι μετέδωσε το τελευταίο live video της Γης, λίγο πριν το Orion επιστρέψει στον πλανήτη μας.

Δείτε επίσης: Artemis I – NASA: Το Orion επιστρέφει από τη Σελήνη

Orion

Το διαστημικό σκάφος Orion ολοκλήρωσε με επιτυχία την προσγείωσή του στις 11 Δεκεμβρίου, αφού μετέδωσε ένα επικό ζωντανό βίντεο του πλανήτη μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών της αποστολής Artemis 1.

Ο σκοπός της μη επανδρωμένης αποστολής ήταν να ελεγχθεί αν το πρόγραμμα Artemis είναι έτοιμο για ανθρώπους και φάνηκε να πηγαίνει καλά, καθώς το Artemis 1 ολοκλήρωσε όλους τους κύριους στόχους του: Η εκτόξευση του διαστημοπλοίου, σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι και η επανείσοδός του στη γήινη ατμόσφαιρα με υψηλές ταχύτητες ήταν επιτυχείς, όπως και η προσθαλάσσωσή του στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά σε ένα πλοίο ανάκτησης.

Το Orion είναι ένα διαστημόπλοιο που σχεδιάστηκε για να μεταφέρει ανθρώπους και πέταξε μακρύτερα στο διάστημα από το Apollo 13. Ο προηγούμενος κάτοχος του ρεκόρ Apollo 13 έφτασε μόνο μέχρι τον κύκλο γύρω από το φεγγάρι λόγω έκτακτης ανάγκης στο διαστημόπλοιο.

Δείτε ακόμα: Artemis mission: Το Orion της NASA επιστρέφει στη Γη την Κυριακή

Η αποστολή Artemis 1 Orion υπόσχεται να φέρει την ανθρωπότητα ένα βήμα πιο κοντά στην εξερεύνηση του διαστήματος όπως ποτέ άλλοτε. Θα παράσχει ανεκτίμητες γνώσεις για το πώς μπορούμε να προετοιμαστούμε καλύτερα για πτήσεις μεγαλύτερης διάρκειας, ενώ παράλληλα θα μας δώσει σημαντικά δεδομένα για ανεξερεύνητες περιοχές σε όλο το ηλιακό μας σύστημα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εκπληκτικές ανακαλύψεις για το σύμπαν μας όταν αναλυθούν σωστά.

NASA

Η χθεσινή προσγείωση του Orion στο νερό έγινε στην επέτειο ενός άλλου ορόσημου του προγράμματος Apollo: Το Apollo 17 ήταν η τελευταία επανδρωμένη αποστολή που προσεδαφίστηκε στο φεγγάρι και πραγματοποιήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1972. Οι αξιωματούχοι της NASA ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν τις αποστολές στη σελήνη μέσα σε τρία χρόνια.

Το Artemis 2 θα έρθει πρώτο, φιλοξενώντας ένα πλήρωμα, το οποίο θα δοκιμάσει τα συστήματα υποστήριξης ζωής. Το Artemis 1 δοκίμασε τα συστήματα αυτά μόνο σε ομοιώματα. Εάν η αποστολή Artemis 2 πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό το 2024, θα ακολουθήσει μια άλλη αποστολή που αναμένεται να επαναφέρει αστροναύτες στο φεγγάρι το 2025 ή το 2026.

Δείτε επίσης: NASA Artemis: Οι πρώτες εικόνες του φεγγαριού από το Orion

Αν και δεν είναι απαραίτητο για μια επιτυχή σεληνιακή προσεδάφιση, η NASA αναπτύσσει επίσης έναν διαστημικό σταθμό με την ονομασία Gateway, ο οποίος θα χρησιμεύσει ως βάση για τις μελλοντικές αποστολές Artemis. Ο οργανισμός σχεδιάζει να ολοκληρώσει πολλές αποστολές, τόσο με πληρώματα όσο και χωρίς, κατά τη δεκαετία του 2020 και τα χρόνια μετά από αυτή.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS