ΑρχικήHow ToΗ λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!

Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!

Ως χρήστης κινητού, γνωρίζετε πόσο γρήγορα αδειάζει η μπαταρία σας. Γνωρίζατε όμως ότι υπάρχει μια ρύθμιση που θα μπορούσε να είναι ο κύριος ένοχος για τα προβλήματα της μπαταρίας σας;

Όταν η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του κινητού σας μειώνεται γρήγορα, μπορεί να σας ενθαρρύνουν να κλείσετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές στο παρασκήνιο. Ορισμένοι ισχυρίζονται ότι το κλείσιμο αυτών των εφαρμογών διατηρεί και βελτιώνει τις επιδόσεις της συσκευής σας, ενώ παράλληλα εξοικονομεί δεδομένα, ενώ τα στελέχη της Apple και του Android υποστηρίζουν το αντίθετο – υποδεικνύοντας ότι αυτές οι διεργασίες δεν χρησιμοποιούν αρκετούς πόρους ώστε να κάνουν αισθητή διαφορά.

Ίσως σοκαριστείτε όταν καταλάβετε ότι και τα δύο μπορεί να είναι ακριβή. Από προεπιλογή, τα τηλέφωνα Android και τα iPhones θα ανανεώνουν περιοδικά τις εφαρμογές τους στο παρασκήνιο, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιούν τους πόρους του τηλεφώνου σας ή όχι. Ωστόσο, αυτό χρησιμοποιεί την μπαταρία εκτός από τα δεδομένα του τηλεφώνου σας. Παρόλο που η ανανέωση των εφαρμογών παρασκηνίου δεν καταναλώνει τόση ενέργεια όση καταναλώνουν τα επίπεδα φωτεινότητας και η σύνδεση κινητής τηλεφωνίας- η αποτροπή της ανανέωσής τους μπορεί να προστατεύσει με ασφάλεια τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και τα δεδομένα σας για όταν τις χρειάζεστε περισσότερο!

Δείτε επίσης: Discord: Κυκλοφορεί η λειτουργία server subscriptions

Ενεργοποιώντας το Low Power Mode στο iPhone κινητό και το Battery Saver στα τηλέφωνα Android, μπορείτε να αποτρέψετε με επιτυχία την ανανέωση των εφαρμογών παρασκηνίου και την κατανάλωση μπαταρίας. Αυτό όχι μόνο βελτιστοποιεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας αλλά και εξοικονομεί δεδομένα. Επιπλέον, αυτές οι ρυθμίσεις διακόπτουν ή μεταβάλλουν περαιτέρω τον ρυθμό ανανέωσης της οθόνης και την απόδοση της συσκευής- μεταβολές που είναι πιο ακραίες από την απλή αποτροπή της ανανέωσης εφαρμογών από μόνη της. Τώρα που μπορείτε να μάθετε πώς να σταματήσετε την ανανέωση των εφαρμογών παρασκηνίου για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του τηλεφώνου σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – ας ξεκινήσουμε!

Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!
Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!

Πώς να σταματήσετε την ανανέωση εφαρμογών παρασκηνίου σε iPhone κινητό;

Είστε χρήστης iPhone κινητού και θέλετε να αποτρέψετε την ανανέωση εφαρμογών στο παρασκήνιο για να σώσετε την μπαταρία σας δείτε πώς:

  • Αποκτήστε πρόσβαση στην εφαρμογή Settings
  • Επιλέξτε την καρτέλα General
  • Πατήστε Background App Refresh και, στη συνέχεια, ξαναπατήστε το για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτήν την επιλογή 
  • Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε! Απολαύστε μια πιο ομαλή εμπειρία περιήγησης χωρίς απροσδόκητες ανανεώσεις σε εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο!

Οι επιλογές ανανέωσης εφαρμογών στο παρασκήνιο περιλαμβάνουν την απενεργοποίησή της, τον περιορισμό της ανανέωσης μόνο όταν είστε συνδεδεμένοι σε Wi-Fi ή την ανανέωση των εφαρμογών κατά τη χρήση δεδομένων Wi-Fi και κινητής τηλεφωνίας. Για να βελτιώσετε περαιτέρω την επιλογή σας, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα: (1) Ανοίξτε τα Settings, (2) επιλέξτε General και (3) πατήστε Background App Refresh. Στη συνέχεια, ανατρέξτε σε μια ολοκληρωμένη λίστα εφαρμογών στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας, όπου μπορείτε να επιλέξετε ποιες επιτρέπονται στη διαδικασία ανανέωσης στο παρασκήνιο.

Πώς να σταματήσετε την ανανέωση εφαρμογών παρασκηνίου σε Android κινητό;

Έχετε κουραστεί από τις εφαρμογές παρασκηνίου που καταναλώνουν τους πόρους σας στο Android κινητό σας; Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ακολουθήσετε αυτά τα απλά βήματα για να μην χάνετε ούτε δεδομένα ούτε μπαταρία:

  • Πηγαίνετε στα Settings
  • Επιλέξτε Network & internet 
  • Πατήστε στην επιλογή Data saver (Εξοικονόμηση δεδομένων) 
  • Βεβαιωθείτε ότι η επιλογή Use data saver είναι ενεργοποιημένη και αυτό είναι όλο!
Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!
Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!

Δείτε επίσης: Το Proton Drive κυκλοφορεί σε iOS και Android

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε δεδομένα και κατ’ επέκταση μπαταρία στο κινητό σας, το Data saver είναι η τέλεια λύση. Θα σταματήσει όλες τις εφαρμογές παρασκηνίου να χρησιμοποιούν δεδομένα, εκτός από τις περιπτώσεις που το iPhone ή Android κινητό σας είναι συνδεδεμένο σε Wi-Fi. Αλλά προσέξτε – ορισμένες από τις πιο ενεργά χρησιμοποιούμενες εφαρμογές σας ενδέχεται να μην φορτώνουν εικόνες, εκτός αν τις πατήσετε- ένα μάλλον ενοχλητικό φαινόμενο! Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη λύση: απλά πατήστε το Unrestricted data στο κάτω μέρος του Use Data Saver (Χρήση εξοικονόμησης δεδομένων) και επιλέξτε τρεις εφαρμογές για απεριόριστη πρόσβαση ακόμα και με ενεργοποιημένη την εξοικονόμηση δεδομένων. Μπορείτε επίσης να επιτρέψετε σε ορισμένες επιλεγμένες εφαρμογές να χρησιμοποιούν δεδομένα στο παρασκήνιο, αν το επιθυμείτε- δείτε πώς να το κάνετε!

  • Ανοίξτε τα Settings.
  • Πατήστε Network & internet.
  • Πατήστε Mobile network.
  • Πατήστε App data usage.
  • Πατήστε την εφαρμογή που θέλετε
  • Επιλέξτε Background data

Τώρα μπορείτε να επιλέξετε τις εφαρμογές που ανανεώνονται στο παρασκήνιο για να σώσετε μπαταρία και δεδομένα από το κινητό σας.

Παρόλο που οι υπηρεσίες εντοπισμού τοποθεσίας είναι σίγουρα βολικές για να θυμάστε πού έχετε παρκάρει το αυτοκίνητο ή για να βρείτε ένα εστιατόριο, είναι επίσης δυστυχώς μία από τις λειτουργίες που μειώνουν μπαταρία στο iPhone κινητό σας. Η απενεργοποίηση αυτής της υπηρεσίας μπορεί να βοηθήσει απίστευτα στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του τηλεφώνου σας.

Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!
Η λειτουργία που τρώει όλη τη μπαταρία από το κινητό σας!

Ο ειδικός τεχνολογίας Jimmy Huh, CEO και ιδρυτής της JH SEO, σας ενθαρρύνει να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες τοποθεσίας στα settings σας. Μεταβείτε στην ενότητα Privacy < Location Services και απενεργοποιήστε εντελώς τη λειτουργία ή απλά απενεργοποιήστε επιλεγμένες εφαρμογές που δεν χρειάζονται πρόσβαση στο πού βρίσκεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα παρατείνετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του iPhone σας — οπότε τώρα μπορείτε να αφήσετε στην άκρη τις ανησυχίες για την επαναφόρτιση κάθε λίγες ώρες!

Πηγή: cnet.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS