ΑρχικήinetΔημοσκόπηση: Ο Musk ρωτά αν πρέπει να αποσυρθεί από CEO του Twitter

Δημοσκόπηση: Ο Musk ρωτά αν πρέπει να αποσυρθεί από CEO του Twitter

Το νέο αφεντικό του Twitter, ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, μπορεί να αποσυρθεί από CEO της εταιρείας, αν τα αποτελέσματα μιας πρόσφατης δημοσκόπησης είναι εναντίον του.

Elon Musk Twitter

Το βράδυ της Κυριακής, ο Elon Musk πήγε στο Twitter για να διεξάγει δημοσκόπηση σχετικά με το αν θα πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ο δισεκατομμυριούχος δήλωσε ότι θα παρακολουθήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και θα ενεργήσει αναλόγως.

Δείτε επίσης: Revue: Το Twitter κλείνει τη newsletter πλατφόρμα

Το βράδυ της Κυριακής, η απάντηση “Ναι” κέρδιζε με διαφορά 58% έναντι 42%. Σε λίγη ώρα η δημοσκόπηση ολοκληρώνεται και θα βγουν τα τελικά αποτελέσματα.

Δημοσκόπηση: Ο Musk ρωτά αν πρέπει να αποσυρθεί από CEO του Twitter

Σε διάφορα tweet που ακολούθησαν, ο Elon Musk έδειξε ότι εννοούσε σοβαρά την αποχώρησή του και απείλησε αόριστα για το μέλλον του Twitter σε περίπτωση που καταψηφιστεί.

Όπως λέει και η παροιμία, να προσέχεις τι θέλεις, γιατί μπορεί να το πετύχεις“, έγραψε ο Musk στο Twitter.

Ο Musk ενεπλάκη σε μια σειρά από αντιπαραθέσεις από τα τέλη Οκτωβρίου, όταν αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια και έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Από τότε που αγόρασε το Twitter, έχουν γίνει πολλές αλλαγές.

Δείτε επίσης: Ο Elon Musk πουλά μετοχές της Tesla αξίας $ 3,6 δισεκατομμυρίων

Αμέσως μετά την αγορά, ο Musk απέλυσε αρκετά κορυφαία στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του CEO, ενώ μερικές ημέρες μετά απέλυσε σχεδόν τους μισούς υπαλλήλους του Twitter.

Στη συνέχεια είπε ότι το υπόλοιπο προσωπικό πρέπει να κάνει “εξαιρετικά σκληρή δουλειά” ή να φύγει. Και κάπως έτσι αποχώρησαν πολλοί άλλοι υπάλληλοι, είτε μέσω απόλυσης είτε μέσω παραίτησης. Επιπλέον, ο Musk έχει απολύσει υπαλλήλους που διαφωνούσαν ανοιχτά μαζί του ή είχαν κριτικάρει τις κινήσεις του.

Ένα άλλο συχνό θέμα συζήτησης τον τελευταίο καιρό, ήταν και το αναθεωρημένο σύστημα επαλήθευσης λογαριασμών μέσω Twitter Blue, το οποίο απαιτεί από τους χρήστες να πληρώσουν.

Στο διάστημα που διευθύνει το Twitter, ο Musk έχει αλλάξει πολλές φορές τους κανόνες και τις πολιτικές της πλατφόρμας, συχνά χωρίς προειδοποίηση, αναστέλλοντας τους λογαριασμούς χρηστών, συμπεριλαμβανομένων αρκετών δημοσιογράφων τεχνολογίας και ενός λογαριασμού που παρακολουθούσε το τζετ του.

Δημοσκόπηση Twitter
Δημοσκόπηση: Ο Musk ρωτά αν πρέπει να αποσυρθεί από CEO του Twitter

Από την άλλη μεριά, έχει επιτρέψει την επιστροφή άλλων ατόμων που είχε προηγουμένως απαγορεύσει το Twitter. Σε αυτούς περιλαμβάνονται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, και άλλες αμφιλεγόμενες προσωπικότητες που είχαν εμπλακεί σε παραπληροφόρηση, θεωρίες συνωμοσίας ή ρητορική μίσους.

Δείτε επίσης: Insider Intelligence: Το Twitter θα χάσει 32 εκατομμύρια χρήστες

Ταυτόχρονα, πολλές εταιρείες έχουν αποσύρει μαζικά τις διαφημίσεις τους από το Twitter και ο Musk έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Όλα τα παραπάνω έχουν τραβήξει τα βλέμματα πάνω στον Elon Musk και το Twitter. Και τώρα, ο δισεκατομμυριούχος καταφέρνει και πάλι να τραβήξει την προσοχή με τη δημοσκόπηση σχετικά με το αν πρέπει να παραμείνει CEO του Twitter ή όχι.

Στο δικαστήριο τον Νοέμβριο, ο Μusk είχε πει: “Περιμένω να μειώσω τον χρόνο μου στο Twitter και να βρω κάποιον άλλο για να διευθύνει το Twitter με την πάροδο του χρόνου“. Ωστόσο, την Κυριακή έγραψε σε ένα tweet ότι δεν υπάρχει πιθανός διάδοχός του στην εταιρεία social media.

Κανείς δεν θέλει τη δουλειά που μπορεί να κρατήσει το Twitter ζωντανό. Δεν υπάρχει διάδοχος“, έγραψε ο Musk στο Twitter. “Το ζήτημα δεν είναι να βρεθεί ένας CEO, το ζήτημα είναι να βρεθεί ένας CEO που μπορεί να κρατήσει ζωντανό το Twitter“.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις στο Twitter είναι άτυπες και δεν συγκρίνονται με την επαγγελματική έρευνα της κοινής γνώμης. Κακόβουλα ρομπότ ή μη αυθεντικοί λογαριασμοί ενδέχεται επίσης να μπορούν να καταχωρήσουν μια απάντηση σε μια δημοσκόπηση στο Twitter.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS