ΑρχικήinetTwitter: Το ElonJet επέστρεψε με μια καθυστέρηση 24 ωρών

Twitter: Το ElonJet επέστρεψε με μια καθυστέρηση 24 ωρών

Ο Jack Sweeney έφτιαξε έναν νέο λογαριασμό Twitter με το όνομα @ElonJetNexDay κοινοποιώντας την τοποθεσία του ιδιωτικού Jet του Elon Musk με καθυστέρηση 24 ωρών.

Την περασμένη εβδομάδα, το Twitter αφαίρεσε τον λογαριασμό @ElonJet του Jack Sweeney, ο οποίος παρακολουθούσε το τζετ του Elon Musk. Αμέσως μετά από αυτό το περιστατικό, αποκάλυψαν μια νέα πολιτική που απαγορεύει τον διαμοιρασμό ζωντανών τοποθεσιών. Τώρα, ο Sweeney επέστρεψε με μια εναλλακτική λύση που ονομάζεται @ElonJetNexDay και εξακολουθεί να παρακολουθεί το αεροσκάφος του Musk, αλλά προσθέτει 24ωρη καθυστέρηση στην τοποθεσία του, όπως ανέφερε αναλυτικά το TechCrunch.

Twitter: Το ElonJet επέστρεψε με μια καθυστέρηση 24 ωρών
Twitter: Το ElonJet επέστρεψε με μια καθυστέρηση 24 ωρών

Φαίνεται ότι ο Sweeney προσαρμόζεται στους νέους κανονισμούς του Twitter, οι οποίοι επιτρέπουν στους χρήστες να μοιράζονται “δημόσια προσβάσιμα δεδομένα μετά την παρέλευση κατάλληλου χρονικού διαστήματος, ώστε το εν λόγω πρόσωπο να μην διατρέχει πλέον κίνδυνο σωματικής βλάβης”. Παρόλο που ο λογαριασμός υπάρχει εδώ και λίγο καιρό, δεν έχει ακόμη καθοριστεί αν το Twitter θα τον αντιμετωπίσει με παρόμοιο τρόπο όπως τον Sweeney και το προφίλ του @ElonJet. Από την άλλη πλευρά, η προσοχή του Musk έχει στραφεί σε αυτούς τους λογαριασμούς εδώ και αρκετό καιρό. Λίγο πριν από την ανακοίνωση της συμφωνίας του Musk για την εξαγορά του Twitter, ο ίδιος προσέφερε στον Sweeney τον Ιανουάριο ένα ποσό 5.000 δολαρίων για τη διαγραφή του λογαριασμού του. Ωστόσο, ο Sweeney αρνήθηκε και αντ’ αυτού ζήτησε το δεκαπλάσιο ποσό, δηλαδή 50 χιλιάδες δολάρια. Το @ElonJet είχε τότε περισσότερους από 500 χιλιάδες followers – όπως ανέφερε το CNBC.

Δείτε επίσης: Twitter: Τιμές μετοχών και crypto απευθείας στα search results

Αμέσως μετά το ξέσπασμα της ιστορίας , το Twitter άρχισε να κλείνει λογαριασμούς που σχετίζονταν με τον Sweeney. Αυτό περιελάμβανε τον προσωπικό λογαριασμό του (επειδή δεν ακολουθούσε τους κανόνες του κατά του “platform manipulation and spam”), άλλους λογαριασμούς που ακολουθούσαν εξέχοντα πρόσωπα όπως ο Mark Zuckerberg, καθώς και αρκετούς δημοσιογράφους που αναφέρθηκαν στο θέμα αυτό, όπως ο Ryan Mac από τους New York Times και ο Drew Harwell από την Washington Post. Δυστυχώς κάποιοι παραμένουν κλειδωμένοι από τους λογαριασμούς τους ακόμη και σήμερα.

Twitter: Το ElonJet επέστρεψε με μια καθυστέρηση 24 ωρών
Twitter: Το ElonJet επέστρεψε με μια καθυστέρηση 24 ωρών

Αφού ο Elon Musk μοιράστηκε ότι ένα αυτοκίνητο που μετέφερε τον γιο του, ακολουθήθηκε από έναν διώκτη στο Λος Άντζελες, το Twitter ενημέρωσε αμέσως τον Sweeney ότι είχε παραβιάσει τους κανόνες του. Αν και δεν ανέφεραν ποιοι ήταν οι κανόνες που παραβιάστηκαν. Αργότερα, ο Musk δήλωσε ότι εξουσιοδοτημένα μέτρα θα ληφθούν εναντίον οποιουδήποτε έβλαψε την οικογένειά του – συμπεριλαμβανομένων των ατόμων και των οργανισμών που υποστήριξαν μια τέτοια συμπεριφορά απέναντί του.

Δείτε επίσης: Το Twitter κυκλοφόρησε την νέα λειτουργία View Count

Με τους 67.000 οπαδούς του στο Mastadon, το bot παρακολούθησης @ElonJet του Sweeney έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλές. Βοηθά στην παρακολούθηση των τζετ που ανήκουν στον Musk και σε άλλους σε πολλαπλές πλατφόρμες όπως το Facebook και το Instagram. Αυτή η πρόσφατη αύξηση του ενδιαφέροντος για το θέμα προκάλεσε την αρνητική απάντηση του poll του Elon Musk στο Twitter, όπου πολλοί χρήστες εξέφρασαν την άποψή τους ότι ήρθε η ώρα ο Musk να παραιτηθεί από τη θέση του CEO – οδηγώντας έτσι σε μια εισροή δράματος γύρω από αυτό το θέμα.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS