ΑρχικήinetΗ Apple έως το 2024 θα χρησιμοποιεί δικές της οθόνες στα ρολόγια...

Η Apple έως το 2024 θα χρησιμοποιεί δικές της οθόνες στα ρολόγια της

Σύμφωνα με το Bloomberg, η Apple πρόκειται να ξεκινήσει το φιλόδοξο σχέδιό της να αντικαταστήσει τις τρέχουσες οθόνες OLED με τη δική της τεχνολογία microLED στα τέλη του 2024 για τα Apple Watches της υψηλότερης κατηγορίας. Αυτή η επαναστατική κίνηση σηματοδοτεί την επέλαση του τεχνολογικού γίγαντα στην κατασκευή και χρήση της τελευταίας τεχνολογίας οθόνης του σε κινητές συσκευές ήδη από το επόμενο έτος. Σύμφωνα με το Bloomberg, η νεοαναπτυχθείσα τεχνολογία οθόνης της Apple πρόκειται να φτάσει σε όλες τις συσκευές της, συμπεριλαμβανομένου του iPhone. Όχι μόνο θα διαθέτει μια εξαιρετικά φωτεινή και ζωντανή οθόνη, αλλά θα κάνει και το περιεχόμενο να φαίνεται σαν να είναι ζωγραφισμένο απευθείας πάνω στο γυαλί. Επιπλέον, οι θεατές θα μπορούν να απολαμβάνουν μια πιο καθαρή εικόνα ακόμα και από άβολες γωνίες!

Δείτε επίσης: Η Apple δεν θα κυκλοφορήσει το iPhone SE τέταρτης γενιάς

Η αποστολή της Apple να δημιουργήσει τη δική της οθόνη έχει καταγραφεί ήδη από το 2018. Το σχέδιό τους είχε αρχικά οριστεί να ξεκινήσει το 2020, αλλά τα έξοδα και οι τεχνολογικές πολυπλοκότητες που σχετίζονται με αυτό καθυστέρησαν την πρόοδό τους. Επιπλέον, η Apple δεν είχε άλλη επιλογή από το να επικεντρωθεί στη δημιουργία μιας οθόνης για το Watch αντί να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερες οθόνες λόγω των ανησυχιών για το κόστος.

Δείτε επίσης: Apple: Ομαδική αγωγή λόγω παραβίασης ρυθμίσεων απορρήτου

Παρόλο που υπάρχει η πιθανότητα η Apple να καθυστερήσει την κυκλοφορία της νέας της οθόνης μέχρι το 2025, το έργο αυτό παραμένει ένα από τα πιο κρίσιμα. Η εταιρεία έχει ξοδέψει δισεκατομμύρια για την ανάπτυξη και τις δοκιμές της, μεταξύ άλλων και σε μια ενημέρωση του Apple Watch Ultra. Επίσης, δοκιμάζει την κατασκευή των οθονών στις εγκαταστάσεις της στη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, αν και μπορεί τελικά να αναθέσει σε εξωτερικούς συνεργάτες τη μαζική παραγωγή της.

apple

Δείτε επίσης: Apple: Θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025;

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η στροφή της Apple στις δικές της οθόνες θα μπορούσε να είναι μεγάλο πλήγμα για τους προμηθευτές της, κυρίως τη Samsung και την LG. Εξάλλου, ο τεχνολογικός γίγαντας έχει εδώ και καιρό επικεντρωθεί στη μείωση της εξάρτησής του από τρίτες εταιρείες αναπτύσσοντας τα δικά του εξαρτήματα. Για παράδειγμα, έχει ήδη μετατοπιστεί από τους επεξεργαστές της Intel για τους υπολογιστές Mac και φημολογείται ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει εσωτερικά ασύρματα chipsets στα iPhones μέχρι το 2025 – επιβεβαιώνοντας περαιτέρω ότι η Apple κινείται σταθερά προς την αυτάρκεια!

Πηγή πληροφοριών: engadget.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS