ΑρχικήinetΗ ανάπτυξη του App Store της Apple επιβραδύνεται

Η ανάπτυξη του App Store της Apple επιβραδύνεται

Σε ετήσια βάση, η Apple δημοσιεύει το σύνολο των κερδών των προγραμματιστών του App Store από το 2008. Αυτό παρέχει στους αναλυτές και τους επενδυτές μια ολοκληρωμένη εικόνα για το πόσο επικερδές είναι πραγματικά το App Store.

app store apple

Φαίνεται ότι η ανάπτυξη του App Store της Apple έχει σταθεροποιηθεί, αν κρίνουμε από τη φετινή αποκάλυψη.

Αυτή την Τρίτη, η Apple ανακοίνωσε με υπερηφάνεια ότι είχε καταβάλει το εκπληκτικό ποσό των 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων στους προγραμματιστές της από πέρυσι! Αυτό αντιστοιχούσε σε αύξηση 23% στο συνολικό ποσό των χρημάτων που εκταμίευσε η Apple. Οι προγραμματιστές λαμβάνουν μεταξύ 70% και 85% των ακαθάριστων πωλήσεων, ανάλογα με το αν πληρούν τις προϋποθέσεις για το μειωμένο επιτόκιο της Apple.

Δείτε επίσης: Η Apple έως το 2024 θα χρησιμοποιεί δικές της οθόνες στα ρολόγια της

Σύμφωνα με ανάλυση του CNBC, αν όλοι οι προγραμματιστές πλήρωναν το ποσοστό προμήθειας 30% της Apple το 2022, το App Store θα απέφερε πάνω από 85 δισεκατομμύρια δολάρια. Αντίθετα, η μείωση των προμηθειών της στο 15% θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκτιμώμενα ακαθάριστα έσοδα περίπου 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Παρόμοια με το περσινό στοιχείο της Apple, η εταιρεία έχει καταβάλει συνολικά 60 δισεκατομμύρια δολάρια το 2021 ως αποζημίωση για τους προγραμματιστές – ένας απίστευτα εντυπωσιακός αριθμός!

Καθώς τα στατιστικά στοιχεία που παρέχει η Apple είναι στρογγυλοποιημένα και δεν είναι γνωστό πόσοι προγραμματιστές πληρώνουν το 15% ή το 30% των κερδών τους, η εκτίμηση αυτή μπορεί να απέχει μερικές μονάδες.

Η Apple διευκρίνισε ότι κάθε προσπάθεια να εκτιμηθεί το μέγεθος της επιχείρησής της στο App Store από τα κέρδη των προγραμματιστών είναι ανακριβής, επειδή οι προγραμματιστές έχουν πρόσβαση σε προμήθεια που κυμαίνεται μεταξύ 15-30% και οι περισσότεροι εκμεταλλεύονται το πρόγραμμα Small Business Program. Αυτό παρέχει χαμηλότερα ποσοστά για όσους πραγματοποιούν λιγότερες από ένα εκατομμύριο ακαθάριστες πωλήσεις κάθε χρόνο.

Η Apple ανακοίνωσε ότι το 2022 ήταν μια πρωτοφανής χρονιά για το App Store, με την επίτευξη συνολικά 900 εκατομμυρίων συνδρομών – που αντιπροσωπεύει αύξηση από 745 εκατομμύρια συνδρομές το 2021. Ο αριθμός της Apple περιλαμβάνει όλες τις συνδρομές σε οποιαδήποτε υπηρεσία που προμηθεύτηκε από το App store της, συμπεριλαμβανομένων τόσο των υπηρεσιών πρώτου μέρους, όπως το Apple TV+ και η μουσική, όσο και άλλων.

Δείτε επίσης: Apple: Ομαδική αγωγή λόγω παραβίασης ρυθμίσεων απορρήτου

Την Τρίτη, έγινε εμφανές ότι η ανάπτυξη του App Store είχε μειωθεί την προηγούμενη χρονιά. Αυτό είναι αξιοσημείωτο για τους επενδυτές, καθώς ο τομέας των υπηρεσιών και τα κέρδη τους επηρεάζονται σημαντικά από την απόδοση του App Store. Ως εκ τούτου, αυτό το σημείο δεδομένων χρησιμεύει ως υπενθύμιση για να δώσουν προσοχή στην επιτυχία της Apple με το App Store στο μέλλον.

Η επιχείρηση υπηρεσιών της Apple σημείωσε αξιοσημείωτη αύξηση 14% το 2022, επεκτεινόμενη στα 78,1 δισεκατομμύρια δολάρια- ωστόσο, ο ρυθμός αυτός ανάπτυξης ήταν σημαντικά χαμηλότερος από το 27% που παρατηρήθηκε το 2021.

Καθώς ο κόσμος αγκάλιασε τα παιχνίδια και το λογισμικό για να περάσει την ώρα του κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, η Apple αγωνίζεται με δύσκολες συγκρίσεις από έτος σε έτος. Για να ρίξουν λάδι στη φωτιά, οι παγκόσμιες οικονομικές ανησυχίες γύρω από την αύξηση των επιτοκίων έχουν αφήσει πολλούς καταναλωτές να αισθάνονται αβέβαιοι για το οικονομικό τους μέλλον – επηρεάζοντας περαιτέρω την επιτυχία της Apple.

Δείτε επίσης: Apple: Θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025;

Αφού μελέτησε τα δεδομένα, ο αναλυτής της Morgan Stanley, Erik Woodring, ανακάλυψε ότι τα καθαρά έσοδα του App Store είχαν μειωθεί για έξι συνεχόμενους μήνες από τον Ιούνιο έως τον Νοέμβριο. Ωστόσο, αυτή η ανησυχητική τάση αντιστράφηκε τον Δεκέμβριο χάρη στην άνοδο της ανάπτυξης.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS