ΑρχικήinetGoogle: Θα λανσάρει τεχνολογία τύπου Apple AirTag;

Google: Θα λανσάρει τεχνολογία τύπου Apple AirTag;

Η Google φέρεται να εργάζεται για τη δημιουργία της δικής της εκδοχής του AirTag της Apple, σύμφωνα με τον developer και leaker, Kuba Wojciechowski.

Google AirTag

Η Apple παρουσίασε για πρώτη φορά τα AirTag το 2021, αν και αρχικά δεν ήταν πολύ δημοφιλή. Χάρη σε αυτή τη μικρή συσκευή, οι χρήστες είναι σε θέση να παρακολουθούν τα αντικείμενά τους. Μπορεί να βoηθήσει στην εύρεση χαμένων αντικείμενων, όπως γυαλιά, κλειδιά, τσάντα και οτιδήποτε άλλο. Πλέον η Google φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα πολύ παρόμοιο location tracker.

Δείτε επίσης: Η Google ανησυχεί για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft

Οι ασύρματοι ιχνηλάτες δεν είναι κάτι καινούργιο και εταιρείες όπως η Tile αναπτύσσουν αυτού του είδους τα αξεσουάρ εδώ και χρόνια. Ακόμη και η Samsung έχει κυκλοφορήσει τα δικά της SmartTag.

Σύμφωνα με το Wojciechowski, όμως, υπάρχουν ενδείξεις ότι και η Google εργάζεται τώρα πάνω σε μια τεχνολογία τύπου AirTag. Ο προγραμματιστής ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει αναφορές που υποδεικνύουν ότι η εταιρεία εργάζεται για την υποστήριξη locator tags στο Fast Pair, τη μέθοδο της Google για γρήγορη σύζευξη κοντινών συσκευών Bluetooth. Σε ένα thread στο Twitter, είπε ότι η Google αναπτύσσει το δικό της first-party tracker. Η συσκευή λέγεται ότι έχει την κωδική ονομασία “Grogu” και αναπτύσσεται από την ομάδα Google Nest.

Δείτε επίσης: Google Chrome: Θα μπορείτε να απενεργοποιήσετε/ενεργοποιήσετε τα extensions ανά site

Apple AirTag

Ο Wojciechowski προτείνει η τεχνολογία tracker της Google θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σε διάφορες χρωματικές επιλογές και να διαθέτει ενσωματωμένο ηχείο που θα επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν τα χαμένα αντικείμενά τους με τη χρήση ήχου, με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα AirTag της Apple.

Ο Wojciechowski ισχυρίζεται επίσης ότι τα “Grogu” trackers θα μπορούσαν να υποστηρίξουν Bluetooth LE και τεχνολογία ultra-wideband (UWB). Τα Pixel 6 Pro και Pixel 7 Pro της Google υποστηρίζουν συνδεσιμότητα UWB, αλλά η εφαρμογή της μέχρι στιγμής έχει περιοριστεί σε λειτουργίες όπως το Nearby Share.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τα Gοogle Meet In-meeting reactions

Αν ισχύουν οι φήμες, η Google θα μπορούσε να ανακοινώσει τα tracking tags τύπου AirTag μαζί με τα νέα τηλέφωνα Pixel στο I/O Developer Conference τον Μάιο.

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS