ΑρχικήinetΓιατί το Spotify και άλλες 7 εταιρείες εξαπολύουν επίθεση στην Apple;

Γιατί το Spotify και άλλες 7 εταιρείες εξαπολύουν επίθεση στην Apple;

Το Spotify έχει ξεκινήσει μια επίθεση κατά της Apple λόγω των αδικαιολόγητων καταχρήσεων που πιστεύει ότι κάνει στην πλατφόρμα του.

Spotify Apple

Δείτε επίσης: Google και Spotify αρχίζουν να κυκλοφορούν το User Choice Billing

Η υπηρεσία streaming συνεργάστηκε με επτά άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε συναφείς κλάδους, όπως οι εκδόσεις, για να παροτρύνουν τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά της Apple.

Σε μια προσπάθεια να στοχοποιήσει την Apple και άλλες οντότητες για τις “αντιανταγωνιστικές πρακτικές τους στην Ευρώπη”, η εκστρατεία Time To Play Fair έγραψε μια έντονα διατυπωμένη επιστολή προς την Ευρωπαία Επίτροπο Ανταγωνισμού, Margrethe Vestager, απαιτώντας “ουσιαστική ρυθμιστική δράση”. Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και χρόνια.

Μια συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Spotify και της Apple σχετικά με την αντιφατική τους αντίληψη περί “αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς” σιγοβράζει εδώ και αρκετό καιρό. Μεγάλο μέρος αυτής της έντασης έχει τις ρίζες του στα χρήματα που λαμβάνει η Apple από τις συνδρομές που γίνονται στα iPhone, καθώς και στους κανόνες του App Store.

Δείτε επίσης: Το Spotify τερματίζει την παραγωγή κάποιων live audio shows

Ωστόσο, στην επιστολή της, η Spotify ισχυρίζεται ότι η Apple γίνεται όλο και πιο ισχυρή, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές απέτυχαν να αναλάβουν δράση. Ως εκ τούτου, είναι επιτακτική ανάγκη οι αξιωματούχοι της ΕΕ να αντιμετωπίσουν γρήγορα το ζήτημα αυτό μέσω της επίσπευσης των υφιστάμενων υποθέσεων που αφορούν την αντιανταγωνιστική συμπεριφορά της Apple και της διασφάλισης ότι ο επικείμενος νόμος για τις ψηφιακές αγορές θα επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις πρακτικές της Apple.

Πριν από τέσσερα χρόνια, η Spotify πήρε θέση και κατέθεσε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή λόγω των αντιμονοπωλιακών πρακτικών της Apple που περιόριζαν την καινοτομία, ζημιώνοντας τους προγραμματιστές και τους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη. Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, οι συμπεριφορές αυτές είχαν παγκόσμιες επιπτώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.

Έκτοτε, η κυριαρχία της Apple επεκτάθηκε λόγω της αδυναμίας των ρυθμιστικών αρχών να προβούν σε έγκαιρη και αποφασιστική δράση.

Ο χρόνος είναι σημαντικός και είναι καιρός οι ρυθμιστικές αρχές να αναλάβουν δράση κατά της Apple προτού συνεχίσει να εκμεταλλεύεται την ισχυρή πλατφόρμα της. Με τον αυξανόμενο αριθμό καταγγελιών που υποβάλλονται εναντίον τους, είναι επιτακτική ανάγκη οι αρχές να παρέμβουν τώρα και να θέσουν τέλος στις παραβάσεις της Apple.

Δείτε επίσης: Το Spotify λάνσαρε την λειτουργία Playlist in a Bottle

Η συνοδευτική επιστολή υπογράφεται από τον Daniel Ek, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Spotify, καθώς και από άλλους ηγέτες των Basecamp, Deezer, Proton και Schibsted. Έχει επίσης ευρεία υποστήριξη από επιχειρηματικές ενώσεις που εκπροσωπούν εταιρείες μέσων ενημέρωσης και εκδόσεων, όπως το European Publishers Council (EPC), η France Digital & News Media Europe (NME).

Πηγή πληροφοριών: independent.co.uk

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS