ΑρχικήinetΗ Apple κατηγορείται ξανά για άδικους κανονισμούς στο AppStore

Η Apple κατηγορείται ξανά για άδικους κανονισμούς στο AppStore

Αν είστε εξοικειωμένοι με το σύστημα πληρωμών του AppStore, τότε ξέρετε γιατί υπάρχει τόση περιφρόνηση για τους κανόνες της Apple. Εάν οι προγραμματιστές θέλουν τα προϊόντα τους να είναι διαθέσιμα στο AppStore, πρέπει όχι μόνο να συμμορφώνονται με όλους τους κανονισμούς αλλά και να καταβάλλουν ένα τέλος 30% για τις πληρωμένες εφαρμογές και τις αγορές εντός εφαρμογής.

Δείτε επίσης: Apple: Μπορεί να φέρει ‘iPad-based’ smart home συσκευή
Apple

Η Conselho Administrativo de Defesa Econômica (CADE) της Βραζιλίας είναι επίσης αντίθετη με αυτή την πρακτική. Η Εθνική Ρυθμιστική Αρχή Ανταγωνισμού της Βραζιλίας έχει δεσμευτεί να διασφαλίζει τον θεμιτό ανταγωνισμό τόσο μεταξύ των μεγάλων όσο και των μικρών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το AppleInsider, η CADE διερευνά μια αναφορά που υποβλήθηκε από την MercadoLibre – έναν κορυφαίο οργανισμό ηλεκτρονικού εμπορίου και πληρωμών στη Λατινική Αμερική – νωρίτερα τον περασμένο Δεκέμβριο. Επιπλέον, η CADE επιβεβαίωσε δημοσίως ότι τα δεδομένα αυτά είναι μόνο ένα από τα πολλά στοιχεία που μελετώνται από διαφορετικά ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

Δείτε ακόμα: Γιατί το Spotify και άλλες 7 εταιρείες εξαπολύουν επίθεση στην Apple;

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η Apple ελέγχει υπερβολικά τις πρακτικές και τους κανονισμούς της απέναντι στους προγραμματιστές, γεγονός που δημιουργεί συχνές αντιδράσεις. Ο κύριος ισχυρισμός είναι ότι οι προγραμματιστές θα πρέπει να έχουν την αυτονομία να επιλέγουν τις δικές τους λύσεις πληρωμών, εάν το επιθυμούν. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η υπόθεση Epic vs. Apple, οι κανονισμοί αυτοί μπορεί να επιφέρουν μεγάλες απώλειες εκατομμυρίων δολαρίων. Για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές σε μικρότερη κλίμακα όμως, αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε δραστικές μειώσεις στη ροή των εσόδων τους.

AppStore

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ετοιμάζεται να εκκινήσει αντιμονοπωλιακή αγωγή κατά της Apple και η αναφερόμενη ρωσική Ομοσπονδιακή Αντιμονοπωλιακή Υπηρεσία της επέβαλε πρόστιμο άνω των 17 εκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή δεν είναι καν η πλήρης λίστα των ενεργειών που έχουν ληφθεί εναντίον της εταιρείας!

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει μια πιο οικονομική έκδοση του AR/VR headset;

Ανεξάρτητα από τις συνθήκες, η Apple παρέμεινε σιωπηλή για το θέμα αυτό. Με μια πληθώρα ερευνών και νομικών διαδικασιών στα σκαριά, θα είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσουμε πώς θα επιλυθεί τελικά όλη αυτή η κατάσταση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS