ΑρχικήinetApple: Μπορεί να φέρει ‘iPad-based’ smart home συσκευή

Apple: Μπορεί να φέρει ‘iPad-based’ smart home συσκευή

Η Apple φέρεται να σχεδιάζει μια έξυπνη οικιακή συσκευή (smart home) με σχεδιασμό που θυμίζει iPad, με στόχο να ανταγωνιστεί το Echo Show της Amazon και Nest Hub της Google, όπως ανέφερε πρώτα το Bloomberg.

Apple smart home

Φημολογείται ότι η συσκευή θα μοιάζει με ένα low-end iPad, το οποίο θα λειτουργεί ως κεντρικός κόμβος για τον έλεγχο θερμοστατών, φώτων και συστημάτων ασφαλείας, ενώ λέγεται ότι θα επιτρέπει και συνομιλίες FaceTime. Θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε τοίχους χρησιμοποιώντας μαγνητικά κλιπ ή να τοποθετηθεί περισσότερο ως home hub-type συσκευή, παρά σαν ένα κανονικό iPad.

Δείτε επίσης: Γιατί το Spotify και άλλες 7 εταιρείες εξαπολύουν επίθεση στην Apple;

Η εταιρεία έχει επίσης συζητήσει την ιδέα κατασκευής δικών της έξυπνων οικιακών οθονών μεγαλύτερων από τα iPad, αν και δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με αυτό το project. Όπως και να έχει, τα smart home προϊόντα της Apple δεν θα είναι έτοιμα μέχρι το 2024.

Φήμες για πιθανές έξυπνες οθόνες της Apple έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν. Το περασμένο καλοκαίρι, εμφανίστηκαν αναφορές που έλεγαν ότι η εταιρεία είχε τέσσερις έξυπνες οικιακές συσκευές στα εργαστήριά της, συμπεριλαμβανομένου ενός αξεσουάρ κουζίνας που συνδύαζε ένα iPad με ένα ηχείο.

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει μια πιο οικονομική έκδοση του AR/VR headset;

έξυπνη οικιακή συσκευή

Οι έξυπνες οικιακές συσκευές με οθόνες αφής αντιπροσωπεύουν ένα δυνητικά επικερδές τμήμα της αγοράς που εξακολουθεί να είναι σε μεγάλο βαθμό αναξιοποίητο από την Apple. Η Amazon κατασκευάζει πολλές εκδόσεις της έξυπνης οθόνης Echo Show, με τιμές που κυμαίνονται από περίπου 30 $ για το Echo Show 8 έως 250 $ για το Echo Show 15. Το Echo Show προσφέρει στους χρήστες πολλά χαρακτηριστικά και οφέλη που κάνουν τη ζωή πιο εύκολη, όπως δυνατότητες τηλεδιάσκεψης hands free, πρόσβαση σε χιλιάδες δεξιότητες, συμβατότητα με έξυπνα φώτα/θερμοστάτες/κάμερες και πολλά άλλα! Η Google διαθέτει τα Nest Hub και Nest Hub Max, με τιμή 100 $ και 229 $ αντίστοιχα.

Δείτε επίσης: Google: Θα λανσάρει τεχνολογία τύπου Apple AirTag;

Η Apple μόλις χθες έκανε μια βασική ενημέρωση στην smart home επιχείρησή της. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση $300 του μεγαλύτερου HomePοd της, που σταμάτησε πέρυσι. Το νέο HomePοd διαθέτει νέες λειτουργίες smart home μαζί με ενημερώσεις όπως βελτιωμένο ήχο, τσιπ S7 και άλλα. Συμπεριλαμβάνεται ένας ενσωματωμένος αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας, μαζί με μια λειτουργία που ονομάζεται Sound Recognition, που μπορεί να παρακολουθεί συναγερμούς καπνού και μονοξειδίου του άνθρακα και να στέλνει μια ειδοποίηση στο iPhone.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS