ΑρχικήinetΑναφορά: Η Apple θα φέρει Mac με οθόνη αφής το 2025

Αναφορά: Η Apple θα φέρει Mac με οθόνη αφής το 2025

Μέχρι το 2025, η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει Mac και συγκεκριμένα έναν φορητό υπολογιστή MacBook Pro με επαναστατική τεχνολογία οθόνης αφής (touchscreen), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Bloomberg.

Mac MacBook Pro οθόνη αφής (touchscreen)

Όπως αναφέρθηκε, οι ομάδες της Apple αναπτύσσουν επί του παρόντος έναν φορητό υπολογιστή που θα περιλαμβάνει trackpad, πληκτρολόγιο και μια οθόνη αφής. Αυτός ο κομψός νέος σχεδιασμός θα είναι ο πρώτος του είδους του (όσον αφορά στην Apple)!

Σε περίπτωση που αυτή η κίνηση πραγματοποιηθεί, θα είναι μια αξιοσημείωτη ανατροπή για την Apple. Παρόλο που οι φορητοί υπολογιστές με Windows ενσωματώνουν πλέον τις οθόνες αφής ως standard χαρακτηριστικό, η Apple ισχυρίζεται εδώ και χρόνια ότι οι φορητοί υπολογιστές με οθόνη αφής δεν ευνοούν τη βέλτιστη εργονομία.

Δείτε επίσης: Η ανάπτυξη του App Store της Apple επιβραδύνεται

Πραγματικά πιστεύουμε ότι η εργονομία στη χρήση ενός Mac είναι ότι τα χέρια σας ακουμπούν σε μια επιφάνεια και ότι το να σηκώνετε το χέρι σας για να ακουμπήσετε μια οθόνη είναι ένα αρκετά κουραστικό πράγμα”, είχε δηλώσει ο επικεφαλής λογισμικού της Apple, Craig Federighi, το 2018 σε σχέση με την οθόνη αφής σε Mac.

Πιο παλιά, το 2010, ο Steve Jobs είχε επίσης μιλήσει αρνητικά για τις οθόνες αφής σε υπολογιστές.

Apple οθόνη αφής

Εδώ και πολλά χρόνια η εταιρεία υποστηρίζει ότι οι οθόνες αφής δεν λειτουργούν καλά στους φορητούς υπολογιστές και έχει προτείνει ότι το iPad είναι μια καλύτερη επιλογή αν κάποιος θέλει μια διεπαφή αφής. Επιπλέον, η Apple φαίνεται πως έχει εκφράσει ανησυχίες ότι οι Mac με οθόνη αφής θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τις πωλήσεις του iPad.

Δείτε επίσης: Η Apple έως το 2024 θα χρησιμοποιεί δικές της οθόνες στα ρολόγια της

Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι με μια οθόνη αφής σε Macbook Pro, η Apple θα μπορούσε να προσελκύσει και άλλους χρήστες, αν και η επιχείρηση Mac της εταιρείας δεν χρειάζεται απαραίτητα κάτι καινούριο για να τα πάει καλά. Οι πωλήσεις Mac αυξήθηκαν όταν η Apple αντικατέστησε τους επεξεργαστές Intel στους περισσότερους υπολογιστές της με το δικό της silicon. Η αλλαγή βελτίωσε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας και μείωσε την υπερθέρμανση. Η επιχείρηση Mac της Apple απέφερε έσοδα 40,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022 της εταιρείας, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με το 2021.

Για τη χρήση ενός Mac με οθόνη αφής, θα χρειαστούν ουσιαστικές προσαρμογές του λογισμικού για την προσαρμογή των πατημάτων με το δάχτυλο αντί για τα κλικ του ποντικιού. Τα iPhones και iPads της Apple χρησιμοποιούν ένα λειτουργικό σύστημα που προορίζεται ειδικά για οθόνες αφής, ενώ το macOS είναι προς το παρόν συμβατό μόνο με το παραδοσιακό πληκτρολόγιο και το ποντίκι.

Δείτε επίσης: Apple: Θα χρησιμοποιήσει δικό της WiFi chip στα iPhone του 2025;

Σίγουρα πάντως, η τεχνολογία οθόνης αφής προσφέρει πολλά σπουδαία πλεονεκτήματα, όπως η ευκολία χρήσης, η ακρίβεια και η ανθεκτικότητα και ίσως είναι βολική και σε Mac.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS