ΑρχικήinetTesla Cybertruck: Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν το 2024

Tesla Cybertruck: Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν το 2024

Tesla Cybertruck παραγωγή

Το καλοκαίρι του περασμένου έτους, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, είχε ανακοινώσει ότι η εταιρεία θα κυκλοφορούσε το πολυαναμενόμενο Cybertruck της στα μέσα του 2023. Ωστόσο, τώρα, κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης που συζητούσε τα τελευταία κέρδη της Tesla, είπε ότι η μαζική παραγωγή του ηλεκτρικού pickup Tesla Cybertruck δεν θα ξεκινήσει μέχρι το 2024. Εξακολουθεί να αναμένει ότι η κατασκευή θα ξεκινήσει “κάποια στιγμή αυτό το καλοκαίρι”, αλλά προειδοποίησε ότι η μαζική παραγωγή θα είναι “πολύ αργή”.

Δείτε επίσης: Tesla: Νέα ενημέρωση λογισμικού φέρνει χρήσιμα χαρακτηριστικά

Η Tesla παρουσίασε το Cybertruck το 2019. Ο φουτουριστικός σχεδιασμός του και τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό. Ωστόσο, ενώ έχει αναφέρει διάφορες ημερομηνίες για την κυκλοφορία του, την έχει καθυστερήσει πολλές φορές. Η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι τελικές προδιαγραφές και οι τιμές θα αλλάξουν. Αρχικά, υπήρχαν φήμες που έλεγαν ότι η τιμή του θα ξεκινούσε από 39.900 $ για τη διαμόρφωση ενός κινητήρα και θα ανέβαινε σε σχεδόν 70.000 $ για την έκδοση με τρεις κινητήρες. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι σίγουρο πια, ούτε όσον αφορά τις διαφορετικές διαμορφώσεις του οχήματος. Η πανδημία, η γενικότερη οικονομική κατάσταση, τα μακροχρόνια ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας και οι τροποποιήσεις σχεδιασμού αναμένεται να επηρεάσουν το τι μπορεί τελικά να λάβει ο πελάτης.

Δείτε επίσης: Η Tesla πρόκειται να ανακοινώσει ένα νέο εργοστάσιο στη Νεβάδα

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Tesla αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα. Για παράδειγμα, η παραγωγή του Model 3 ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017, αλλά ήταν πολύ περιορισμένη μέχρι τα μέσα του 2018, καθώς η εταιρεία πάλευε να ξεκαθαρίσει τα σημεία συμφόρησης του εργοστασίου. Ωστόσο, το Cybertruck είναι διαφορετική περίπτωση. Είναι πολύ ιδιαίτερο και θέτει διαφορετικές προκλήσεις σε σχέση με τα άλλα οχήματα. Το χαρακτηριστικό “σώμα” του από χάλυβα ψυχρής έλασης λέγεται ότι είναι εξαιρετικά σκληρό, αλλά απαιτεί τεχνικές κατασκευής που δεν χρησιμοποιούνται συνήθως για αυτοκίνητα. Επομένως, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε κάτι τελείως διαφορετικό.

Tesla Cybertruck: Η παραγωγή δεν θα ξεκινήσει πριν το 2024

Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο Giga Texas κοντά στο Όστιν, το οποίο άνοιξε επίσημα τον περασμένο Απρίλιο.

Δείτε επίσης: Tesla: Έρχεται ο υπερσύγχρονος φορτιστής CCS Magic Dock

Ωστόσο, το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή και την κυκλοφορία αλλάζει συνεχώς και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα. Όσο περνάει ο καιρός, τόσο μεγαλύτερος γίνεται ο ανταγωνισμός. Οι άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Το Tesla Cybertruck θα εισέλθει σε ένα ανταγωνιστικό τοπίο που περιλαμβάνει ήδη τα Ford F-150 Lightning, GMC Hummer EV και Rivian R1T. Μέχρι να ξεκινήσει η παραγωγή, πιθανότατα θα πρέπει να αντιμετωπίσει και τα Ram 1500 EV και Chevy Silverado EV καθώς και πιο προσιτές εκδόσεις υπαρχόντων trucks. Ένα ηλεκτρικό pickup δεν είναι πλέον η καινοτομία που ήταν όταν ανακοινώθηκε το Cybertruck, τέσσερα χρόνια πριν. Ίσως η Tesla να πρέπει να βιαστεί γιατί υπάρχουν ήδη πολλοί ανταγωνιστές.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS