ΑρχικήUpdatesGalaxy S23: Αποκτά το Adobe Lightroom για επεξεργασία φωτογραφιών RAW

Galaxy S23: Αποκτά το Adobe Lightroom για επεξεργασία φωτογραφιών RAW

Η Samsung έχει συνάψει συνεργασία με την Adobe για να πάει τους λάτρεις της φωτογραφίας μέσω smartphone αλλά και τους επαγγελματίες στο επόμενο επίπεδο, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά το λογισμικό Lightroom για εικόνες RAW στις νέες ναυαρχίδες Galaxy S23. Αυτή η συνεργασία καθιστά ευκολότερη από ποτέ τη λήψη εικόνων ανώτερης ποιότητας με τα τηλέφωνα της Samsung.

Galaxy S23 Lightroom

Δείτε επίσης: Samsung TV Plus: Θα φτάσει και σε τηλεοράσεις άλλων κατασκευαστών;

Τα αρχεία JPEG είναι η προτιμώμενη μορφή για πολλούς από εμάς όταν χρησιμοποιούμε τα smartphones μας. Ενώ λειτουργούν αρκετά καλά για τη μεταφόρτωση περιεχομένου σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, οι επαγγελματίες προτιμούν τις εικόνες RAW που προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα και επιτρέπουν μεγαλύτερο έλεγχο της έκθεσης, της ισορροπίας χρωμάτων, της ευκρίνειας και άλλων χαρακτηριστικών. Το αρχείο εικόνας Digital Negative (DNG), που επινόησε η Adobe το 2006, συμβάλλει σε αυτό.

Για να διευκολύνει περισσότερο τους χρήστες, η Samsung αναθεώρησε τη σειρά Galaxy S23 ώστε να περιλαμβάνει το Adobe Lightroom. Σύμφωνα με τον Stephen Baloglu από το Adobe Photography Marketing, οι φωτογραφίες RAW που τραβήχτηκαν με τη νέα εφαρμογή Expert RAW θα μπορούν να ανοίγουν απευθείας στο Lightroom λόγω αυτών των βελτιώσεων – μια σημαντική εξέλιξη σε σύγκριση με τη χρήση άλλων εφαρμογών που δεν τις αναγνωρίζουν.

Η Samsung διέθεσε την εφαρμογή Lightroom χωρίς να την προεγκαταστήσει στα τηλέφωνά της. Όταν οι πελάτες χρησιμοποιούν το Expert RAW, θα τους ζητείται να εγκαταστήσουν το Lightroom και να το κάνουν προεπιλεγμένο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών – και όλα αυτά δωρεάν! Εάν οι χρήστες θέλουν πρόσβαση σε πρόσθετες λειτουργίες, όπως ο συγχρονισμός με φορητό υπολογιστή, ωστόσο, απαιτείται συνδρομή 10 δολαρίων ανά μήνα. Ευτυχώς όμως, το τρίο Galaxy S23 της Samsung παρέχει δύο μήνες δωρεάν δοκιμαστικής χρήσης Premium για όσους θέλουν πλήρη πρόσβαση χωρίς άμεση οικονομική δέσμευση.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες του Samsung Galaxy πρέπει να ενημερώσουν το Galaxy Store αμέσως

Τα τηλέφωνα Galaxy S23 ανεβάζουν τη φωτογραφία με smartphone σε ένα νέο επίπεδο

Οι κάμερες των smartphone έχουν βελτιωθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια και οι επαγγελματίες του κλάδου προβλέπουν ότι σύντομα θα αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές κάμερες λόγω της ποιότητας εικόνας που προσφέρουν. Αλλά η λεπτή και συμπαγής φύση των smartphone δεν δίνει πολύ χώρο για μεγαλύτερους αισθητήρες εικόνας. Ως εκ τούτου, χρησιμοποιούν τεχνικές υπολογιστικής φωτογραφίας — συγχώνευση πολλαπλών καρέ σε μία φωτογραφία — για καλύτερη ποιότητα εικόνας και δυναμικό εύρος. Η λήψη φωτογραφιών RAW είναι ένας τρόπος για τους επαγγελματίες να αντικαταστήσουν τις παραδοσιακές τους φωτογραφικές μηχανές με smartphone.

Δείτε επίσης: Samsung, Google και Qualcomm φτιάχνουν μια πλατφόρμα mixed reality

Η Samsung φέρνει την επανάσταση στο χώρο της φωτογραφίας με smartphone με την εφαρμογή Expert RAW, η οποία είναι διαθέσιμη για επιλεγμένα flagship μοντέλα. Συνεργαζόμενοι με την Adobe Lightroom για την ενσωμάτωσή της στις νέες συσκευές της σειράς S23, φέρνουν πλέον την λήψη φωτογραφιών από smartphone σε ένα εντελώς διαφορετικό επίπεδο. Χάρη σε αυτή τη συνεργασία μεταξύ της Samsung και της Adobe, οι χρήστες θα μπορούν να διορθώνουν οπτικά προβλήματα όπως η παραμόρφωση – ειδικά προσαρμοσμένα για τον φακό κάθε συσκευής στη σειρά S23- ακόμη και αυτά που βρίσκονται στις μπροστινές κάμερες!

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS