ΑρχικήinetFLAME: Το Microsoft Excel βρίσκεται στα πρόθυρα να λάβει AI

FLAME: Το Microsoft Excel βρίσκεται στα πρόθυρα να λάβει AI

Ένα νέο ερευνητικό έγγραφο υποδηλώνει ότι το Microsoft Excel θα μπορούσε να είναι το επόμενο προϊόν που θα λάβει τεχνολογία AI. Ωστόσο, αυτή δεν θα σχετίζεται το ChatGPT, αλλά θα ονομάζεται FLAME.

Δείτε επίσης: Microsoft: Ενημερώνει το Bing με ενσωμάτωση ChatGPT
FLAME

Το έγγραφο αυτό, το οποίο συντάχθηκε από 8 ερευνητές της εταιρείας, υπογραμμίζει πόσο ζωτικής σημασίας είναι τα προγράμματα υπολογιστικών φύλλων για “δισεκατομμύρια χρήστες”, με το Microsoft Excel να είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενα.

Το FLAME, η ολοκαίνουργια λύση τεχνητής νοημοσύνης, είναι έτοιμο να φέρει επανάσταση στις εργασίες του Excel με την αποδοτικότητα και τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας που προσφέρει. Ξεχωρίζει από άλλες διαθέσιμες λύσεις επειδή σχεδιάστηκε σκόπιμα για συγκεκριμένες λειτουργίες του Excel – δίνοντας στους χρήστες ένα σαφές πλεονέκτημα έναντι των γενικευμένων AI πολλαπλών χρήσεων.

Σύμφωνα με το έγγραφο, το FLAME είναι ένα μοντέλο βασισμένο σε T5 που εκπαιδεύτηκε σε τύπους του Excel. Το πλεονέκτημα της χρήσης αυτού του μικρού γλωσσικού μοντέλου είναι πως είναι πολύ λιγότερο δαπανηρό και πιο αποδοτικό για τους πελάτες σε σύγκριση με άλλα μεγαλύτερα μοντέλα.

Οι ερευνητές συνέκριναν το FLAME με τα Codex-Davinci, Codex-Cushman και CodeT5 – τα οποία χρησιμοποιούν 175B, 12B και 220M παραμέτρους για την εκπαίδευση γλωσσικών μοντέλων αντίστοιχα. Είναι αξιοσημείωτο ότι ανακάλυψαν ότι σε 6 από τις 10 δοκιμές το FLAME μπορεί να ξεπεράσει αυτά τα μεγαλύτερα μοντέλα! Το FLAME έχει εξαιρετικά μικρό αποτύπωμα, καθώς απαιτεί μόνο 60M παραμέτρους.

Δείτε ακόμα: Το ChatGPT έρχεται στο Microsoft Word μέσω του Ghostwriter add-in

AI Excel

Αποστολή του είναι να παρέχει στους χρήστες του Excel βοήθεια, μέσω προτάσεων αυτόματης συμπλήρωσης και διορθώνοντας τυχόν κακοσχηματισμένους τύπους.

Η πρόσφατη επένδυση της Microsoft στο OpenAI υποδηλώνει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ενσωματωθεί σύντομα σε μια σειρά προϊόντων της Microsoft, αν και δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε ή ακόμη και αν η νέα λειτουργία FLAME θα φτάσει στο Excel. Παρ’ όλα αυτά, οι δυνατότητες είναι ατελείωτες και θα μπορούσε κάλλιστα να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούμε με τα δεδομένα.

Οι φήμες λένε ότι η εταιρεία θα ενσωματώσει σύντομα το GPT-3.5, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο, σε πολλά από τα προϊόντα της – και έχουν ήδη αρχίσει να εξοπλίζουν το Viva Sales με λειτουργίες ChatGPT!

Δείτε επίσης: ChatGPT: Η ταχύτερα αναπτυσσόμενη καταναλωτική εφαρμογή

Η τεχνολογία Chatbot είναι ένας ταχέως εξελισσόμενος τομέας με πολλές εφαρμογές. Μια από τις πιο εντυπωσιακές εξελίξεις σε αυτόν τον τομέα είναι το ChatGPT, μια νέα γενιά chatbots που τροφοδοτείται από το γλωσσικό μοντέλο GPT-3 της OpenAI. Το ChatGPT είναι μια απίστευτα ισχυρή τεχνολογία chatbot που έχει τεράστιες δυνατότητες να ωφελήσει τις επιχειρήσεις σε πολλούς διαφορετικούς τομείς, όπως οι λειτουργίες εξυπηρέτησης πελατών, η δημιουργία lead, η αναζήτηση νέων πωλήσεων, η αυτοματοποίηση μάρκετινγκ, οι στοχευμένες εκστρατείες μάρκετινγκ κ.λπ.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS