ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΝτουμπάι: Ιπτάμενα ταξί στον ουρανό από το 2026

Ντουμπάι: Ιπτάμενα ταξί στον ουρανό από το 2026

Το Ντουμπάι, η δημοφιλής πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, δεσμεύεται ότι μέχρι το 2026, θα κυκλοφορούν στον ουρανό της πόλης ιπτάμενα ταξί.

Από το 2017, το Ντουμπάι προσφέρει υποσχέσεις για την κυκλοφορία ιπτάμενων ταξί στην πόλη που ήδη φιλοξενεί το ψηλότερο κτίριο στον κόσμο και άλλα αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Ο ηγεμόνας του Ντουμπάι, σεΐχης Mohammed bin Rashid Al Maktoum, ανακοίνωσε την επανέναρξη του προγράμματος ιπτάμενων ταξί στο Twitter την Κυριακή. Αυτή τη φορά, το Ντουμπάι ανέδειξε το ηλεκτρικό ιπτάμενο ταξί που κατασκεύασε η Joby Aviation, στο προωθητικό βίντεο.

Δείτε επίσης: Xpeng Aeroht ιπτάμενο αυτοκίνητο: Μαζική παραγωγή από το 2025

Η συμπερίληψη του ταξί της Joby Aviation, αντί των κινεζικής κατασκευής EHang 184 και XPeng X2 ή του ηλεκτρικού Volocopter γερμανικής κατασκευής που είχαν εμφανιστεί στο παρελθόν στο Ντουμπάι, δεν εξηγήθηκε από αξιωματούχους των Εμιράτων.

Είμαστε ενθουσιασμένοι για την ευκαιρία και διερευνούμε ενεργά την πιθανότητα“, δήλωσε ο Oliver Walker-Jones, εκπρόσωπος της Joby Aviation.

Ο Ahmed Bahrozyan, αξιωματούχος της Roads and Transport Authority (RTA) του εμιράτου, είπε ομοίως στον κρατικό ραδιοφωνικό σταθμό Dubai Eye τη Δευτέρα ότι “είναι νωρίς” για το σχέδιο. “Δεν έχουμε υπογράψει ακόμη με κανέναν εταίρο“, είπε.

Μια άλλη διαφορά στη φετινή υπόσχεση του Ντουμπάι για τα ιπτάμενα ταξί είναι η δημοσιοποίηση περισσότερων λεπτομερειών για το πρόγραμμα. Η πόλη σχεδιάζει τέσσερα “vertiports” από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το κέντρο του Ντουμπάι, το Palm Jumeirah archipelago και τη Dubai Marina. Αυτά τα σημεία θα περιλαμβάνουν δύο σημεία εκτόξευσης και τέσσερα σημεία φόρτισης για τα ιπτάμενα ταξί.

Δείτε επίσης: NASA X-57 Maxwell: Το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να πετάξει

Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ελκυστικές περιοχές με επιχειρηματικούς κόμβους και τουριστικούς κόμβους που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σημαντική ζήτηση“, δήλωσε ο Bahrozyan.

Επιπλέον, δόθηκαν κάποιες λεπτομέρειες για τιμολόγηση των ιπτάμενων ταξί στην πόλη του Ντουμπάι: “Θα είναι περίπου σαν μια υπηρεσία λιμουζίνας στο Ντουμπάι, ίσως ελαφρώς υψηλότερη η τιμή“, είπε ο Bahrozyan.

Ντουμπάι Ιπτάμενα ταξί

Μια άλλη απόκλιση από τα προηγούμενα σχέδια περιλαμβάνει τον προγραμματισμό της RTA για ιπτάμενα ταξί με πιλότο στην αρχή, αντί για αυτόνομα ταξί, όπως είχε συζητηθεί προηγουμένως. Ωστόσο, εξακολουθούν να γίνονται δοκιμές και με αυτόνομα ιπτάμενα ταξί.

Το άνοιγμα των ουρανών στα ιπτάμενα ταξί είναι πολύ σημαντικό γιατί θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων με την κίνηση στους δρόμους, τα οποία επιδεινώνονται καθώς ο πληθυσμός αυξάνεται σε πάνω από 3,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Δείτε επίσης: Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό φέρι μποτ θα είναι σύντομα έτοιμο!

Τα ιπτάμενα ταξί προσφέρουν έναν συναρπαστικό νέο τρόπο για να μεταφέρονται οι άνθρωποι από ένα σημείο σε ένα άλλο γρήγορα και αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την κυκλοφορία ή τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Απ’ ότι φαίνεται και από τις υποσχέσεις του Ντουμπάι, δεν θα αργήσει η στιγμή που θα βλέπουμε αυτά τα οχήματα να πετούν στους ουρανούς μας!

Πηγή: economictimes.indiatimes.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS