ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαNASA X-57 Maxwell: Το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να πετάξει

NASA X-57 Maxwell: Το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να πετάξει

Αφού πέρασε όλες τις απαραίτητες δοκιμές, το X-57 Maxwell της NASA – το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό αεροσκάφος της διαστημικής υπηρεσίας – είναι έτοιμο να πετάξει!

NASA ηλεκτρικό αεροσκάφος -57 Maxwell

Το project X-57 αποτελεί μέρος των προσπαθειών της NASA για την ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών λύσεων. Είναι το πρώτο πειραματικό αεροσκάφος του οργανισμού που κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια.

Μετά από χρόνια αναμονής, το ηλεκτρικό αεροπλάνο X-57 είναι επιτέλους έτοιμο. Τον Δεκέμβριο του 2017, οι μηχανικοί της NASA έφτασαν σε ένα σημαντικό ορόσημο όταν δοκίμασαν και πιστοποίησαν ότι το σύστημα μπαταριών του έχει αρκετή χωρητικότητα για ένα ολόκληρο flight profile.

Δείτε επίσης: NASA: Πυρηνικός πύραυλος θα φτάνει στον Άρη σε 45 ημέρες

Μετά από πολλές τελειοποιήσεις και προσαρμογές, το X-57 παρουσιάζει δύο τρομερούς ηλεκτρικούς κινητήρες cruise (60 kW) εκτός από 12 ενεργειακά αποδοτικούς κινητήρες high-lift (10,5 kW). Οι ηλεκτροκινητήρες έχουν αναπτυχθεί προσεκτικά με αρκετή αντοχή ώστε να απογειώνεται με τις standard ταχύτητες του Tecnam P20006T χωρίς πρόβλημα!

Η NASA έχει θέσει τρεις στόχους για το το ηλεκτρικό της αεροπλάνο X-57 Maxwell:

  • Μηδενικές εκπομπές άνθρακα κατά την πτήση
  • Αύξηση 500% στο high-speed cruise efficiency
  • Ένα πιο ήσυχο περιβάλλον για όσους βρίσκονται στο έδαφος

Το X-57 διαθέτει δύο air-cooled μπαταρίες ιόντων λιθίου 400 lb που παρέχουν ενέργεια 69,1 kWh (47 kWh μπορούν να χρησιμοποιηθούν).

Η NASA έκανε ένα τεράστιο βήμα προς την πρώτη πτήση του X-57 Maxwell αυτή την εβδομάδα, αφού πέρασε ένα κρίσιμο θερμικό τεστ.

Δείτε επίσης: Το μεγαλύτερο ηλεκτρικό φέρι μποτ θα είναι σύντομα έτοιμο!

ηλεκτρικό αεροπλάνο

NASA: Το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος είναι έτοιμο να πετάξει

Σε μια συναρπαστική ανακοίνωση, η NASA δήλωσε ότι οι κινητήρες του ηλεκτρικού αεροπλάνου X-57 Maxwell ολοκλήρωσαν με επιτυχία τις θερμικές δοκιμές – ένα κρίσιμο ορόσημο για την αποστολή.

Οι ελεγκτές (controllers) δοκιμάστηκαν στο Ερευνητικό Κέντρο Glenn της NASA στο Clevland σε θερμοκρασίες από μείον 11 έως 147 βαθμούς Φαρενάιτ. Καθώς οι κινητήρες τροφοδοτούν τους έλικες, το σύστημα πρέπει να είναι σε θέση να αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Με την ολοκλήρωση των θερμικών δοκιμών, το ηλεκτρικό αεροσκάφος της NASA είναι ένα βήμα πιο κοντά στην πτήση.

Μια επισκόπηση ετοιμότητας πτήσης θα είναι το επόμενο βήμα στο Armstrong Flight Research Center της υπηρεσίας στην Καλιφόρνια.

Δείτε επίσης: Πρώτη πτήση για το πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό αεροπλάνο Alice

Η NASA έχει μεγάλες φιλοδοξίες για το πρώτο της ηλεκτρικό αεροσκάφος, οι οποίες έχουν να κάνουν κυρίως με τις μηδενικές εκπομπές άνθρακα και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο οργανισμός τόνισε ότι το ηλεκτρικό αεροσκάφος μπορεί να λειτουργεί με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, καθιστώντας το σαφή περιβαλλοντική και οικονομική επιλογή.

Το X-57 είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τη NASA και θα μπορούσε να οδηγήσει στο να γίνουν τα ηλεκτρικά αεροπλάνα πιο διαδεδομένα στο μέλλον.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS