ΑρχικήinetΠρώτη προσπάθεια του Starship για εκτόξευση σε τροχία. Θα γίνει;

Πρώτη προσπάθεια του Starship για εκτόξευση σε τροχία. Θα γίνει;

SpaceX

Η SpaceX είναι σχεδόν έτοιμη για την πρώτη επίσημη προσπάθεια του Starship για εκτόξευση σε τροχιά τον Μάρτιο.

Ο Gary Henry, ανώτερος σύμβουλος διαστημικών λύσεων εθνικής ασφάλειας, είπε σε πάνελ πως το Starship είναι σε καλή κατάσταση ακολουθούμενο από την πυροδότηση των 31 από τις 33 μηχανές, με βάση άρθρο της SpaceNews.

Παρόλο που η πρόβλεψη του Henry συμφωνεί με τα δεδομένα και το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει ο Elon Musk μέσω του Twitter, φαίνεται πως η SpaceX έχει ακόμα ένα εμπόδιο μπροστά της: Την άδεια από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας (Federal Aviation Administration), η οποία είναι υπεύθυνη για τις διαστημικές πτήσεις.

Δείτε επίσης : SpaceX: Τον Φεβρουάριο η πρώτη τροχιακή πτήση του Starship

Η SpaceX έχει ανακοινώσει διάφορες ημερομηνίες για εκτοξεύσεις του Starship τα τελευταία δυο χρόνια οι οποίες είχαν καθυστερήσει λόγω της ανάγκης για άδεια από την FAA, άρα η εκτόξευση τον Μάρτιο δεν είναι ακόμα σίγουρη. Η FAA λαμβάνει υπόψιν της, παράγοντες που έχουν να κάνουν με περιβαλλοντικές ανησυχίες και επιπτώσεις για την κοινότητα κοντά στην περιοχή που γίνονται οι εκτοξεύσεις για το Starship.

Το Starship έχει σκοπό να μεταφέρει ανθρώπους και φορτίο στο φεγγάρι αλλά και στον Άρη, όπως επίσης να υπηρετήσει και σε άλλες αποστολές όπως το να πετάξει τον μεγαλύτερο δορυφόρο ίντερνετ της εταιρίας, Starlink 2.0, σε τροχιά.

Starship

Πρόταση: Ο πύραυλος SpaceX Starship του Elon Musk εκρήγνυται και παίρνει φωτιά

Εξάλλου, ο Musk έχει πει πως το Starship κάνει την εγκατάσταση στον Άρη οικονομικά εφικτή λόγω του ότι το διαστημόπλοιο θα είναι πλήρως επαναχρησιμοποιούμενο. Το τεράστιο αυτό διαστημόπλοιο περιλαμβάνετε από το πρώτο τμήμα που ονομάζεται Super Heavy μαζί με το 50 μέτρων ανωτέρου τμήματος γνωστό ως Starship.

Το Starship έχει κάνει αρκετές πτήσης μεγάλου υψομέτρου όμως έχει να πετάξει σχεδόν δυο χρόνια. Η τελευταία πτήση του ήταν τον Μάιο του 2021 που έκανε μόλις 10 χιλιόμετρα και ξαναγύρισε.

Διαβάστε επίσης: SpaceX: Δείτε την δοκιμή του πρωτότυπου πυραύλου Starship!

Η FAA πραγματοποίησε μια προγραμματική περιβαλλοντική αξιολόγηση η οποία καθυστέρησε αρκετές φορές λόγω διάφορων επιπλοκών και κοινωνικών συμφερόντων πριν καταλήξει να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2022. Την περίοδο αυτή, είχαν υποδείξει στην SpaceX τουλάχιστον 75 ενέργειες που χρειάζεται για να μπορέσουν οι εκτοξεύσεις να εγκριθούν. Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις της FAA παίρνουν χρόνο και δεν είναι σίγουρο αν τελικά η SpaceX θα μπορέσει να ολοκληρώσει την εκτόξευση τον Μάρτιο όπως έχουν ανακοινώσει.

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS