ΑρχικήinetTesla: Τα παλαιότερα οχήματα θα πληρώσουν για να είναι συμβατά με CCS

Tesla: Τα παλαιότερα οχήματα θα πληρώσουν για να είναι συμβατά με CCS

Η Tesla έχει αποκαλύψει το κόστος της μετασκευής παλαιότερων μοντέλων Τesla, ώστε να είναι συμβατά με τον προσαρμογέα CCS και να έχουν πρόσβαση σε άλλους σταθμούς φόρτισης.

Δείτε επίσης: Tesla: “Ανακαλεί” οχήματα λόγω ανησυχιών για το FSD Beta software
Tesla

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, η Tesla έχει επεκτείνει ενεργά το δίκτυο Supercharger σε όλη τη Βόρεια Αμερική για να συμπεριλάβει και EVs άλλων εταιρειών. Από τότε που αυτό ήρθε στο φως, οι ιδιοκτήτες Τesla ανησυχούν για την επιπλέον συμφόρηση που μπορεί να δημιουργήσει στους σταθμούς Supercharger. Επιπλέον, η κατάσταση είναι εξαιρετικά μονόπλευρη, καθώς οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων Tesla δεν μπορούν να επωφεληθούν από τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης που δεν διαθέτουν συνδέσεις CCS.

Το 2020, η Tesla έκανε μια πρωτοποριακή ανακοίνωση ότι θα κυκλοφορούσε τον προσαρμογέα CCS1 – ωστόσο αρχικά ήταν διαθέσιμος μόνο στη Νότια Κορέα. Δεν είναι σαφές γιατί ελήφθη αυτή η απόφαση, αλλά σίγουρα άφησε πολλούς ανθρώπους σε αμηχανία.

Δείτε ακόμα: Tesla: Απολύει υπαλλήλους μετά τα σχέδια για δημιουργία σωματείου

Μετά από δύο χρόνια αναμονής, η εταιρεία παρουσίασε τελικά τον προσαρμογέα CCS των 250 δολαρίων στη Βόρεια Αμερική – και άξιζε την αναμονή!

CCS

Δυστυχώς, ο προσαρμογέας δεν ήταν επιλογή για όλους τους ιδιοκτήτες Tesla. Εάν το αυτοκίνητό σας Tesla έχει κατασκευαστεί πριν από τον Οκτώβριο του 2020, η ενσωματωμένη ECU φόρτισης δεν είναι συμβατή με τον νέο προσαρμογέα και θα χρειαστεί εκ των υστέρων προσαρμογή για να λειτουργήσει σωστά.

Κατά την κυκλοφορία του προσαρμογέα της πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία υποσχέθηκε μια εύκολη μετασκευή το 2023, χωρίς καμία επαλήθευση σχετικά με την τιμολόγηση.

Δείτε επίσης: Tesla: 7500 σταθμοί φόρτισης για non-Tesla EV έως το 2024

Δυστυχώς, η Tesla έχει συμπεριλάβει ένα βαρύ τέλος για τη μετασκευή. Την περασμένη εβδομάδα, η Τesla μείωσε γενναιόδωρα το κόστος του προσαρμογέα στα 175 δολάρια, μια τιμή που θα βοηθήσει πολλούς. Δυστυχώς, όμως, όσοι έχουν αυτοκίνητα παλαιότερα από τον Οκτώβριο του 2020 πρέπει να πληρώσουν διπλά για να παραγγείλουν τόσο τον προσαρμογέα όσο και το νέο ECU φόρτισης – ένα συνολικό ποσό 450 δολαρίων.

Το CCS της Tesla, (Combination Charging System) είναι ένας τύπος τεχνολογίας ταχείας φόρτισης που επιτρέπει στα EV να φορτίζουν γρήγορα. Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί τόσο πηγές ενέργειας AC (εναλλασσόμενο ρεύμα) όσο και DC (συνεχές ρεύμα) για να επαναφορτίσει την μπαταρία ενός EV σε μόλις 30 λεπτά. Διαθέτει επίσης ένα προσαρτημένο καλώδιο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συνδεθεί σε οποιαδήποτε τυπική οικιακή πρίζα ή δημόσιο σταθμό φόρτισης. Αυτό σημαίνει ότι όπου κι αν βρίσκεστε, θα έχετε πάντα πρόσβαση σε μια επιλογή ταχείας φόρτισης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS