ΑρχικήinetMeta: Ετοιμάζεται να περικόψει χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας

Meta: Ετοιμάζεται να περικόψει χιλιάδες ακόμη θέσεις εργασίας

Σε πρόσφατη έκθεση του Bloomberg News που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, η Meta αποκάλυψε την πρόθεσή της να απολύσει χιλιάδες ακόμα υπαλλήλους, στο πλαίσιο ενός ακόμη γύρου περικοπών θέσεων εργασίας.

Δείτε επίσης: Meta: Τα μελλοντικά της σχέδια για AR glasses και VR/MR headset
Meta

Η Meta αναμένεται να περικόψει ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας αυτή την εβδομάδα, επιπλέον του 13% των εργαζομένων της που απολύθηκαν τον Νοέμβριο. Αυτός ο νέος γύρος απολύσεων θα αποτελέσει μέρος μιας μεγάλης στρατηγικής μείωσης του κόστους που είχε θέσει η εταιρεία νωρίτερα πέρυσι.

Ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η Meta θα αφιερώσει αυτό το έτος στη μείωση του κόστους, χαρακτηρίζοντας το 2023 ως “Έτος Αποδοτικότητας“. Με αυτόν τον τρόπο, πιστεύει ότι θα εξορθολογήσουν τις δραστηριότητές τους και θα ενισχύσουν τη συνολική απόδοση. Τον περασμένο Φεβρουάριο, ενημέρωσε τους αναλυτές ότι η προσοχή της Meta είναι στραμμένη στην εξάλειψη των έργων που αποτυγχάνουν ή έχουν καταστεί αδρανή. Επιπλέον, σχεδιάζουν να εξαλείψουν τα επίπεδα της μεσαίας διοίκησης, ώστε οι αποφάσεις να λαμβάνονται πιο γρήγορα.

Ακόμη και εν μέσω ενός δύσκολου κλίματος, η εταιρεία τεχνολογίας αποφάσισε να δρομολογήσει πρωτοβουλίες εξοικονόμησης κόστους. Δυστυχώς, η έκθεση για το τέταρτο τρίμηνο αποκαλύπτει ότι τα έξοδα αυξήθηκαν κατά 22% σε ετήσια βάση, στα 25,8 δισ. δολάρια, ενώ οι συνολικές πωλήσεις υποχώρησαν κατά 4%, φτάνοντας τα 32 δισ. δολάρια κατά την ίδια περίοδο.

Δείτε ακόμα: Η νέα συνδρομητική υπηρεσία Meta Verified θα μπορούσε να έχει 12 εκατ. συνδρομητές μέχρι το 2024

θέσεις εργασίας

Η κύρια επιχείρηση online διαφήμισης της Meta ανταγωνίζεται για διάφορους λόγους, όπως η σκληρή αγορά ψηφιακών διαφημίσεων, οι μόνιμες συνέπειες από την ενημέρωση του 2021 για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του iOS της Apple και η κλιμάκωση του ανταγωνισμού από το TikTok που ανήκει στην ByteDance.

Καθώς η εταιρεία συνεχίζει να επενδύει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη των metaverse, η Meta πιστεύει ότι αυτοί οι εικονικοί χώροι θα μπορούσαν να αποτελέσουν την επόμενη σημαντική ανακάλυψη του mainstream computing. Με το τμήμα Reality Labs να επικεντρώνεται στη δημιουργία τεχνολογιών εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας που απαιτούνται για το metaverse, η εταιρεία μας απέκτησε έσοδα 727 εκατ. δολαρίων στο τέταρτο τρίμηνο. Δυστυχώς, την ίδια στιγμή ανακοίνωσε επίσης μια τεράστια λειτουργική ζημία ύψους 4,28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Mark Zuckerberg δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη για τα σχέδια περικοπής δαπανών που έχει ήδη παρουσιάσει η εταιρεία, χαρακτηρίζοντας τις απολύσεις ως ακραίο μέτρο.

Δείτε επίσης: WhatsApp και Meta προχώρησαν πρόσφατα σε πρωτοποριακές αλλαγές

Το περασμένο φθινόπωρο, ο Zuckerberg ανακοίνωσε ότι η Meta ανανέωνε τις ομάδες της για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, όταν ανακοίνωσε τις απολύσεις. “Αν και τα προηγούμενα μέτρα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, έπρεπε να πάρω τη δύσκολη απόφαση να μειώσω το προσωπικό προκειμένου να παραμείνουμε δημοσιονομικά υπεύθυνοι και να διατηρήσουμε τα αυξανόμενα έσοδά μας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS