ΑρχικήinetApple Watch Ultra: Ίσως έρχεται με οθόνη microLED μέχρι το 2025

Apple Watch Ultra: Ίσως έρχεται με οθόνη microLED μέχρι το 2025


Η Apple πρόκειται να λανσάρει μια νέα έκδοση του Apple Watch με προηγμένη οθόνη microLED μέσα στα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με το DigiTimes. Επιπλέον, φαίνεται ότι η Apple θα μπορούσε ενδεχομένως να επεκτείνει αυτή την τεχνολογία αιχμής και σε άλλα προϊόντα της, όπως τα iPhones, τα iPads και τα MacBooks, στο εγγύς μέλλον.

Η έκθεση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι η Apple αφιερώνει πόρους στην τεχνολογία microLED από τότε που απέκτησε την εταιρεία LuxVue με έδρα την Καλιφόρνια το 2014. Δυστυχώς, το κόστος κατασκευής εξακολουθεί να είναι υψηλό λόγω των δυσκολιών που αφορούν την παραγωγή οθονών microLED. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Apple θα παρουσιάσει πρώτα αυτή τη νέα τεχνολογία με την επερχόμενη έκδοση του Apple Watch Ultra πριν επεκταθεί σε μεγαλύτερες συσκευές.

Όπως αναφέρθηκε, η ευρωπαϊκή εταιρεία OSRAM θα παραμείνει ο κύριος προμηθευτής τσιπ microLED στην Apple. Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια (2026-2027) υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι προμηθευτές από την Ταϊβάν, όπως η Epistar, να γίνουν επίσης δευτερεύοντες προμηθευτές αυτού του ίδιου τύπου εξαρτημάτων.

Apple Watch Ultra: Ίσως έρχεται με οθόνη microLED μέχρι το 2025
Apple Watch Ultra: Ίσως έρχεται με οθόνη microLED μέχρι το 2025

Δείτε επίσης: Apple Music Classical: Θα είναι διαθέσιμο στις 28 Μαρτίου!

Οι φήμες λένε επίσης ότι η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα εκπληκτικό μοντέλο iPad Pro OLED το επόμενο έτος. Ωστόσο, αυτό το πολυαναμενόμενο gadget θα είναι κατά 800% ακριβότερο από τον προκάτοχό του λόγω της αύξησης των υλικών και του κόστους παραγωγής που απαιτούνται για την οθόνη που τηρεί τα αυστηρά πρότυπα της Apple. Επιπλέον, εικάζεται ότι τα MacBooks με οθόνες OLED θα κυκλοφορήσουν επίσης το επόμενο έτος – με τις τιμές τους να ξεπερνούν κατά πολύ αυτές των σημερινών μοντέλων.

Ωστόσο σύμφωνα με πολλαπλές πηγές, όπως ο διευθύνων σύμβουλος της Display Supply Chain Consultants Ross Young, ο Mark Gurman του Bloomberg και ο αναλυτής της Haitong International Securities Jeff Pu – ένα νέο Apple Watch Ultra με οθόνη microLED θα μπορούσε να έρθει στο δρόμο μας. Ο Mark Gurman πρότεινε ότι η μετάβαση μπορεί να ξεκινήσει μέχρι τα τέλη του 2024, αλλά αυτό το χρονοδιάγραμμα μπορεί να αλλάξει. Εν τω μεταξύ, ο Ross Young εκτίμησε ότι θα χρειαστεί μέχρι το 2025 για να γίνει διαθέσιμη αυτή η τεχνολογία- άρα έχουμε τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια μέχρι να φτάσει!

O Pu σημείωσε ότι το επερχόμενο Apple Watch Ultra είναι πιθανό να περιλαμβάνει μεγαλύτερη οθόνη 2,1 ιντσών και τεχνολογία microLED που επιτρέπει φωτεινότερη απεικόνιση από τα άλλα Apple Watches που διαθέτουν οθόνες OLED. Το σημερινό Ultra έχει μέγεθος οθόνης περίπου 1,9 ιντσών για λόγους σύγκρισης.

Apple Watch Ultra: Ίσως έρχεται με οθόνη microLED μέχρι το 2025
Apple Watch Ultra: Ίσως έρχεται με οθόνη microLED μέχρι το 2025

Δείτε επίσης: Kuo: Η Apple θα κυκλοφορήσει HomePod με οθόνη 7 ιντσών το 2024

Καθώς η Apple βρίσκεται ακόμη στη διαδικασία μετάβασης από την τεχνολογία οθόνης LCD στην τεχνολογία OLED, η εταιρεία χρησιμοποιεί ήδη την τεχνολογία OLED στο Apple Watch από το 2015 και άρχισε να την εισάγει σιγά-σιγά στα μοντέλα iPhone από το 2017. Οι αναφορές εικάζουν ότι τα iPad Pro και τα MacBooks με αυτό το καινοτόμο χαρακτηριστικό οθόνης μπορεί να κυκλοφορήσουν ήδη από το 2024.

Πηγή: macrumors.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS