ΑρχικήsecurityFerrari: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων αφού έλαβε σημείωμα λύτρων

Ferrari: Αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων αφού έλαβε σημείωμα λύτρων

Η Ferrari ανακοίνωσε πρόσφατα παραβίαση δεδομένων, αφού κακόβουλοι παράγοντες απέκτησαν πρόσβαση σε ορισμένα από τα συστήματα πληροφορικής της εταιρείας και απαίτησαν λύτρα.

Δείτε επίσης: Η Ferrari επαναφέρει το Soft Top στο Roma Spider 2024

Ferrari

«Λυπούμαστε που σας ενημερώνουμε για ένα περιστατικό παραβίασης στη Ferrari, όπου ένας κακόβουλος παράγοντας μπόρεσε να αποκτήσει πρόσβαση σε περιορισμένο αριθμό συστημάτων στο περιβάλλον πληροφορικής μας», λέει η Ferrari στις ειδοποιήσεις παραβίασης που στάλθηκαν στους πελάτες.

Η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων ανέφερε ότι τα δεδομένα πελατών που τέθηκαν σε κίνδυνο κατά την παραβίαση περιλαμβάνουν ονόματα, διευθύνσεις, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμούς τηλεφώνου. Μέχρι στιγμής, η Ferrari δεν έχει βρει κανένα στοιχείο που να υποδεικνύει ότι έγινε πρόσβαση σε στοιχεία πληρωμών, αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών ή άλλα εμπιστευτικά οικονομικά δεδομένα ή ότι εκλάπησαν.

«Η Ferrari N.V. ανακοινώνει ότι η Ferrari S.p.A., η εξ ολοκλήρου ιταλική θυγατρική της, επικοινώνησε πρόσφατα με έναν παράγοντα απειλών που απαίτησε λύτρα που σχετίζεται με ορισμένα στοιχεία επικοινωνίας με τους πελάτες», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

«Μετά τη λήψη της απαίτησης για λύτρα, ξεκινήσαμε αμέσως μια έρευνα σε συνεργασία με μια κορυφαία παγκόσμια εταιρεία κυβερνοασφάλειας τρίτου μέρους».

Δείτε ακόμα: Ferrari Gran Turismo: Ψηφιακό Vision μοντέλο με 1.000 ίππους

παραβίαση δεδομένων

Η Ferrari εργάστηκε γρήγορα για να προστατεύσει τα συστήματα που παραβιάστηκαν και επιβεβαίωσε ότι το περιστατικό δεν αποτελούσε απειλή για τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες. Μετά τον εντοπισμό της παραβίασης, η Ferrari ανέλαβε άμεσα δράση και επικοινώνησε με τις σχετικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου. Ταυτόχρονα, επιστράτευσε μια εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο για να εξακριβώσει την πλήρη έκταση του περιστατικού.

«Σαν πολιτική, η Ferrari δεν θα καταβάλει τα λύτρα, καθώς η πληρωμή τέτοιων απαιτήσεων χρηματοδοτεί εγκληματικές δραστηριότητες και επιτρέπει στους παράγοντες απειλών να διαιωνίσουν τις επιθέσεις τους», πρόσθεσε η εταιρεία.

«Αντίθετα, πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος δράσης ήταν να ενημερώσουμε τους πελάτες μας και έτσι έχουμε ενημερώσει τους πελάτες μας για την πιθανή έκθεση δεδομένων και τη φύση του συμβάντος».

Δείτε επίσης: Οι χάκερ Ransomexx εισέβαλαν στα συστήματα της Ferrari

Η Ferrari αποτελεί την επιτομή των πολυτελών σπορ αυτοκινήτων από την ίδρυσή της το 1939. Είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, με μια μακρά ιστορία μηχανικής αριστείας που την έχει ωθήσει να είναι ένα από τα πιο περιζήτητα οχήματα στην αγορά. Αν αναζητάτε επιδόσεις, στυλ, πολυτέλεια ή απλά θέλετε να αποκτήσετε ένα κομμάτι της ιστορίας της αυτοκίνησης – η Ferrari είναι μια προφανής επιλογή. Με δεκαετίες μηχανικής αριστείας πίσω της είναι σίγουρο ότι θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία τόσο στο δρόμο όσο και εκτός αυτού.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS