ΑρχικήinetiPhone 15: Το νέο μοντέλο θα έχει USB-C θύρα

iPhone 15: Το νέο μοντέλο θα έχει USB-C θύρα

Με βάση τις τελευταίες αναφορές, το iPhone 15 θα είναι το πρώτο μοντέλο της Apple που θα ξεφορτωθεί την Lightning συνδεσιμότητα για να προσθέσει την USB-C.

iPhone 15: Το πρώτο μοντέλο θα έχει USB-C θύρα

Aν και το USB-C είναι το standard στην βιομηχανία, η Apple ακόμα σχεδιάζει να το περιορίσει στο iPhone. Ο αναλυτής Ming-Chi Kuo ανέφερε πως το USB-C θα παρέχει πιο γρήγορη φόρτιση στα iPhone 15 μόνο με το σωστό καλώδιο.  

Με βάση τον Kuo, η Apple στοχεύει να βελτιώσει την απόδοση γρήγορης φόρτισης με το USB-C στα νέα μοντέλα της. Το τωρινό μοντέλο του iPhone 14 υποστηρίζει μέχρι 20W μέγιστη ταχύτητα φόρτισης ενώ το μοντέλο του iPhone 14 Pro μέχρι 27W γρήγορη φόρτιση. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες θα φορτίζουν πιο γρήγορα τα κινητά τους αλλά μόνο αν έχουν το σωστό καλώδιο.

Δείτε επίσης: Kuo: Η Apple θα κυκλοφορήσει HomePod με οθόνη 7 ιντσών το 2024

Η εταιρία από την κυκλοφορία του iPhone 12, σταμάτησε να παρέχει αντάπτορα για την φόρτιση γι’ αυτό οι χρήστες αν δεν έχουν κάποιο παλιό συμβατό φορτιστή στο σπίτι αναγκάζονται να αγοράσουν καινούργιο. Η πιο οικονομική επιλογή τους είναι ο φορτιστής των 20W με USB-C, όμως η Apple δίνει και την επιλογή των 30W η οποία είναι στα $39.

Υπάρχει μια παγίδα. Ακόμα και να έχετε αντάπτορα συμβατό η Apple δεν θα φτάσει στην full απόδοση της φόρτισης του αν το καλώδιο δεν είναι Apple Certified.

Νωρίτερα φέτος, αναφέρθηκε από μια διαρροή πως η εταιρία θα προσφέρει MFI (Made for iPhone) πιστοποίηση για τα αξεσουάρ USB-C. Επιπλέον, αναφέρθηκε πως χωρίς το MFI θα υπάρχει περιορισμένη ταχύτητα φόρτισης. Αυτό, δεν σημαίνει πως δεν θα μπορείτε να φορτίζετε το iPhone 15 σας, απλά η φόρτιση δεν θα έχει την ίδια απόδοση.

Πρόταση: iPhone 15 Pro: Τα κουμπιά ήχου και σίγασης θα είναι ενοποιημένα

Ακόμα μια αναφορά φαίνεται να δείχνει πως η σειρά της iPhone 15 θα έχει USB-C θύρα αλλά μόνο τα Pro μοντέλα θα υποστηρίζουν USB 3.2 για πιο γρήγορη μεταφορά αρχείων. Το κανονικό μοντέλο του iPhone 15 θα συνεχίσει να έχει USB 2.0.

Ο Kuo, επισήμανε κιόλας πως η Apple θα αυξήσει τις αποστολές με τους USB-C 20W φορτιστές της κατά 120% με την κυκλοφορία του iPhone 15 καθώς πολλοί χρήστες χρησιμοποιούν παλιούς φορτιστές και θα αναγκαστούν να αγοράσουν νέους για τη θύρα του USB-C.

iPhone 15

Περισσότερα για το iPhone 15

Τα iPhone 15 μοντέλα θα έχουν νέο σχεδιασμό με πιο καμπυλωτές άκρες ενώ το εξόγκωμα στην κάμερα θα είναι πιο μεγάλο και τα πλαίσια οθόνης πιο λεπτά. Τα μεγέθη θα είναι τα ίδια με αυτά του iPhone 14 αλλά στο 15 και 15 Plus θα αφαιρέσουν το notch για να κρατήσουν το Dynamic Island.

Μια ακόμα αλλαγή φαίνεται να υπάρχει και στα κουμπιά έντασης τα οποία πλέον θα είναι ένα καθώς και την προσθήκη ενός περισκοπικού φακού για τα μοντέλα του 15 Pro. Το νέο iPhone 15 είναι να ανακοινωθεί από την Apple τον Σεπτέμβριο.

iPhone 15

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: Tα αξεσουάρ USB-C θα απαιτούν την πιστοποίηση MFi της Apple

πηγή πληροφοριών:9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS