ΑρχικήinetTesla: Το Autopilot απέφυγε ρόδα που έφυγε από άλλο όχημα

Tesla: Το Autopilot απέφυγε ρόδα που έφυγε από άλλο όχημα

Ένας οδηγός Tesla ισχυρίζεται ότι το Autopilot προσπάθησε να αποφύγει μία ρόδα που εκσφενδονίστηκε από ένα αυτοκίνητο μπροστά του όταν αυτό συνετρίβει. Όλο το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο.

Δείτε επίσης: Pwn2Own 2023: Windows 11, Tesla, Ubuntu και macOS χακαρίστηκαν

Tesla

Το TeslaCam είναι ένα καινοτόμο σύστημα dashcam από την Tesla που αξιοποιεί τις κάμερες του Autopilot για να καταγράφει τι συμβαίνει γύρω από το όχημά σας – ένας εξαιρετικός τρόπος για να εξασφαλίσετε στοιχεία σε περίπτωση ατυχήματος.

Η λειτουργία TeslaCam διαθέτει τρεις κάμερες: μία στην εμπρόσθια πόρτα, μία στην πίσω πόρτα και μία στον εσωτερικό καθρέπτη. Αυτές οι κάμερες αρχίζουν αμέσως να καταγράφουν βίντεο, όποτε αισθανθούν κραδασμό, χτύπημα ή ενεργοποιηθεί το σύστημα συναγερμού του οχήματος. Στη συνέχεια, τα βίντεο αποθηκεύονται στο σκληρό δίσκο του οχήματος ή στη κινητή συσκευή του ιδιοκτήτη.

Έχουν καταγράψει μερικές απίστευτες σκηνές κατά τη διάρκεια των ετών και μάλιστα έχουν βοηθήσει τις αρχές επιβολής του νόμου στη σύλληψη εγκληματιών.

Στο τελευταίο βίντεο της TeslaCam που έχει γίνει viral, φαίνεται ότι το Autopilot ήταν σε θέση να ανιχνεύσει αποτελεσματικά και να αναλάβει δράση για να μειώσει μια επικίνδυνη κατάσταση που δημιουργήθηκε από μία ρόδα που βρέθηκε στην πορεία του.

Δείτε ακόμα: Tesla: Επεκτείνει τις εικονικές πωλήσεις με απομακρυσμένα test drives

Ο οδηγός του Tesla βιντεοσκοπήθηκε να ακολουθεί ένα αυτοκίνητο το οποίο ξαφνικά εκσφεδονίστηκε, αφού χτύπησε μία ρόδα που έφυγε από ένα φορτηγό στη διπλανή λωρίδα.

Autopilot

Ο τροχός στη συνέχεια πετάχτηκε προς τη μεριά του Tesla, το οποίο τον απέφυγε στρίβοντας ελάχιστα προς τα δεξιά. Σύμφωνα με τον οδηγό του Tesla, ήταν το αυτοματοποιημένο σύστημα Autopilot που το απέτρεψε από το να πέσει πάνω στον τροχό.

Η Tesla διαθέτει απίστευτα χαρακτηριστικά χάρη στο σύστημα Autopilot, όπως η Αυτόματη Πέδηση Έκτακτης Ανάγκης, η οποία έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τις συγκρούσεις ή να περιορίζει τις ζημιές μιας σύγκρουσης. Παρά ταύτα, εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητα του συστήματος να ανιχνεύει και να αποφεύγει μικρά αντικείμενα στο δρόμο, όπως σε αυτή την περίπτωση.

Δείτε επίσης: Tesla: Αρχίζει επιτέλους να κυκλοφορεί το Full Self-Driving Beta v11

Είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωρίσουμε ότι το πακέτο Autopilot και Full Self-Driving της Tesla παρέχει μόνο λειτουργίες υποβοήθησης του οδηγού, οι οποίες απαιτούν από τον υπεύθυνο του οχήματος να παραμένει σε εγρήγορση και ικανός να αναλαμβάνει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Ως εκ θαύματος, ο οδηγός του Kia που συγκρούστηκε με τη ρόδα βγήκε σώος από το ατύχημα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS