ΑρχικήinetGoogle Play Store: Ευκολότερη η διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Google Play Store: Ευκολότερη η διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Google Play Store

Είναι γεγονός πως σήμερα σχεδόν όλες οι εφαρμογές των κινητών μας μαζεύουν έναν μεγάλο αριθμό από δεδομένα το οποίο μπορεί να είναι ανησυχητικό. Ευτυχώς η Google άκουσε τους χρήστες της και λάνσαρε πέρσι την ενότητα Data Safety στο Play Store δείχνοντας τι είδους δεδομένα μαζεύει η κάθε Android εφαρμογή και αν τα μοιράζεται με τρίτους. Παρόλα αυτά η διαγραφή του ψηφιακού μας αποτυπώματος δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα. Η Google λοιπόν δημιουργεί ένα τρόπο απλούστατο για να διαγράψετε τους λογαριασμούς σας από μια εφαρμογή και παράλληλα να είστε σίγουροι πως τα δεδομένα σας έχουν εξαφανιστεί πλήρως.

Δείτε επίσης: Play Store Data Safety: Τα apps πρέπει να αποκαλύπτουν τι δεδομένα συλλέγουν

Η Google πλέον αναγκάζει τις εφαρμογές που χρειάζεται να δημιουργηθεί λογαριασμός να κάνουν πιο εύκολη την διαγραφή των δεδομένων κατευθείαν από την εφαρμογή ή μέσω ενός portal βασισμένο στο web. Αυτό σημαίνει πως οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να ξανακατεβάσουν την εφαρμογή για να επικοινωνήσουν με τους προγραμματιστές της και να τους ζητήσουν να διαγράψουν τα δεδομένα τους αν έχουν ήδη διαγράψει την εφαρμογή. Αντ’ αυτού η Google, θα αναγκάσει τους προγραμματιστές να παρέχουν ένα link σε μια web-based φόρμα για αίτημα διαγραφής δεδομένων στην λίστα της εφαρμογής τους στο Play Store. Όταν συμπληρωθεί, τα δεδομένα του χρήστη πρέπει να διαγραφούν από τους servers των προγραμματιστών.

Πρόταση: Google Play Store και App Store έχουν γεμίσει με ψεύτικα ChatGPT app

Η εταιρία ζητάει από τους προγραμματιστές να παραδώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για τη διαγραφή των δεδομένων μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου πριν τις νέες αλλαγές που θα εφαρμοστούν νωρίς τον επόμενο χρόνο. Αν και η Google τους επιτρέπει να ζητήσουν για μια επέκταση μέχρι τις 31 Μαΐου 2024.

Google Play Store Account Data deletion

Ως αποτέλεσμα, θα αρχίσετε να βλέπετε τις αλλαγές για διαγραφή δεδομένων στο Play Store κάποια στιγμή του χρόνου. Ο «διακόπτης» θα κάνει την εμφάνιση του σε μια ενότητα data safety. Για να κάνετε αίτημα, κατευθυνθείτε σε αυτή την ενότητα και πατήστε το αντικείμενο που λέει “Account deletion available.” Μετά από αυτό θα ανακατευθυνθείτε σε μια σελίδα web όπου μπορείτε να διαγράψετε το λογαριασμό σας. Από την άλλη μπορείτε απλά να επιλέξετε να διαγράψετε τα δεδομένα σας ενώ κρατάτε τον λογαριασμό σας ακόμα ενεργό. Οι προγραμματιστές επίσης πρέπει να δηλώσουν καθαρά αν πρέπει να διατηρήσουν τα δεδομένα για λόγους ασφαλείας, για πρόληψη απάτης ή για ρυθμιστική συμμόρφωση.

Διαβάστε επίσης: Google Play: Θα απαγορεύσει σε apps δανείων να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες και επαφές χρηστών

Σκοπός της Google είναι να είναι να αποτρέψει τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείται να κρατάνε τα δεδομένα σας χωρίς λόγο. Είναι κάτι παρόμοιο με της Apple που ζητάει από τους iOS προγραμματιστές της να περιλαμβάνουν την επιλογή διαγραφής λογαριασμού μέσα σε κάθε εφαρμογή της.

πηγή πληροφοριών:androidpolice.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS