ΑρχικήinetΗ Κίνα παρουσιάζει κανόνες για την γενετική τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Κίνα παρουσιάζει κανόνες για την γενετική τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Η Κίνα παρουσιάζει κανονισμούς για την γενετική τεχνητή νοημοσύνη (AI), δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να δημιουργήσουν προηγμένες τεχνολογικές δυνατότητες.

Την Τρίτη, η κινεζική κυβέρνηση δημοσίευσε προτεινόμενους κανονισμούς που αποσκοπούν στον έλεγχο της παραγωγής προηγμένων προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης (AI) όπως το ChatGPT.

Σε ένα μνημειώδες βήμα προς τα εμπρός, η Κινεζική Διοίκηση Κυβερνοχώρου δημοσίευσε το πρώτο σχέδιο κανονισμών που στοχεύει στην ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). Η εξέλιξη αυτή έρχεται καθώς μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας αρχίζουν να αναπτύσσουν προϊόντα αιχμής ChatGPT στην Κίνα.

Η δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) βασίζεται σε αλγορίθμους που εκπαιδεύονται και τροφοδοτούνται με τεράστιες ποσότητες δεδομένων, επιτρέποντάς τους να δημιουργούν περιεχόμενο όπως εικόνες ή κείμενα. Η OpenAI, μια εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ, παρουσίασε το ChatGPT – ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης ικανό να απαντά γρήγορα και αποτελεσματικά σε ερωτήματα χρηστών – το οποίο έχει γίνει απίστευτα δημοφιλές μεταξύ των χρηστών παγκοσμίως.

Τις τελευταίες εβδομάδες, οι κινεζικοί τεχνολογικοί γίγαντες ανταγωνίστηκαν σκληρά για να παρουσιάσουν τα ανταγωνιστικά τους προϊόντα. Την Τρίτη, η Alibaba αποκάλυψε το Tongyi Qianwen – ένα προϊόν γεννητικής τεχνητής νοημοσύνης (generative AI) που σκοπεύει να ενσωματώσει σε διάφορες υπηρεσίες. Μόλις πριν από ένα μήνα, η Baidu παρουσίασε ομοίως το Ernie Bot ως εναλλακτική λύση για δοκιμαστικούς σκοπούς.

Οι προτεινόμενοι κανονισμοί της CAC προβλέπουν ότι οι υπηρεσίες AI πρέπει να τηρούν ορισμένους κανόνες, συμπεριλαμβανομένου του είδους του περιεχομένου που μπορούν να παράγουν. Το περιεχόμενο αυτό πρέπει να τηρεί τις βασικές αξίες του σοσιαλισμού και δεν μπορεί να υπονομεύει την κρατική εξουσία, όπως περιγράφεται στο σχέδιο μέτρων.

Οι εταιρείες θα πρέπει να εγγυώνται ότι τα δεδομένα τους που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI) είναι απαλλαγμένα από τυχόν αδικίες που απορρέουν από τη φυλή, το φύλο ή την εθνικότητα κάποιου. Επιπλέον, η ρυθμιστική αρχή τόνισε ότι οι πληροφορίες αυτές πρέπει να είναι ακριβείς και δεν μπορούν να παράγουν ψευδή γεγονότα.

ai ChatGPT

Ειδικοί ενημέρωσαν προηγουμένως το CNBC ότι οι κινεζικοί ρυθμιστικοί φορείς αναμένεται να παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της generative AI, δεδομένου ότι μπορεί να δημιουργήσει περιεχόμενο που θα μπορούσε να θεωρηθεί αμφιλεγόμενο από πολιτική άποψη.

Οι κανονισμοί της CAC απεικονίζουν την ανησυχία και παρέχουν μια δομή για το πώς οι κινεζικές εταιρείες πρέπει να διαχειρίζονται την πρόοδο της τεχνολογίας. Οι κανόνες αυτοί, οι οποίοι πρόκειται να ενεργοποιηθούν σύντομα φέτος, θα εκτελεστούν σε συνδυασμό με άλλους νόμους της Κίνας σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων και την παραγωγή αλγορίθμων.

Αν και η Κίνα εστιάζει στην πρόοδο της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης, η Ιταλία απαγόρευσε πρόσφατα το ChatGPT λόγω ανησυχιών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS