ΑρχικήinetMing-Chi Kuo: Τα Apple Glasses θα κυκλοφορήσουν το 2026-2027

Ming-Chi Kuo: Τα Apple Glasses θα κυκλοφορήσουν το 2026-2027

Apple Glasses

Ο Ming-Chi Kuo αναλυτής αλυσίδας εφοδιασμού, κοινοποίησε μια έκθεση σχετικά με την τεχνολογία metalens και την υιοθέτηση της από την Apple, αναφέροντας την ενδεχομένη χρήση της στα Apple Glasses γύρω στο 2026 ή το 2027.

Η Apple φαίνεται να αναπτύσσει τεχνολογία metalens για να αντικαταστήσει τα πλαστικά καλύμματα φακών σε μελλοντικές συσκευές. Θα ξεκινούσε σαν αντικατάσταση των καλυμμάτων για το Face ID και τελικά για τους φακούς στην κάμερα και τα AR γυαλιά.

Δείτε επίσης: Apple: Αντιγράφει την Alexa της Amazon αλλάζοντας το Siri

Με βάση την έκθεση του Ming-Chi Kuo, η πρώτη εμφάνιση των metalens θα μπει σε μαζική παραγωγή το 2024 για χρήση στο Face ID του iPad Pro. Αν είναι επιτυχής, τα iPhone θα υιοθετήσουν τους metalens για το Face ID το 2025 ή το 2026 αν και ο Kuo υποστηρίζει πως το αργότερο είναι πιο πιθανό.

Η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για τα Apple Glasses, τα γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας που αναμένεται να εμφανίζουν περιεχόμενο πάνω από τον πραγματικό κόσμο. Ο Kuo λέει ότι τα γυαλιά της Apple θα μπουν στην παραγωγή το 2026 ή το 2027.

Η τεχνολογία metalens αναμένεται να γίνει mainstream από το 2028 έως και το 2030, λειτουργώντας ως αντικατάσταση των πλαστικών φακών σε χαμηλού επιπέδου κάμερες ή συστήματα LiDAR.

Apple Glasses

Πρόταση: Apple AR/VR Headset: Ίσως καθυστερήσει η παράδοση

Ένα έγγραφο του Harvard περιγράφει τα metalens ως μια επίπεδη επιφάνεια που χρησιμοποιεί νανοδομές για την εστίαση του φωτός. Η τεχνολογία φαίνεται να είναι ακόμα στα αρχικά της στάδια όμως ο Kuo, είναι σίγουρος πως θα είναι έτοιμη για μικροσκοπικά καλύμματα φακών για το Face ID μέχρι το 2024.

Ο Kuo δεν έχει αναφέρει κάποια πιθανή ημερομηνία για την κυκλοφορία των Apple AR γυαλιών τα τελευταία χρόνια, ενώ είχε αναφερθεί παλαιότερα πως θα είναι έτοιμα μέχρι το 2025. Στην ίδια αναφορά υπήρξε και η πιθανότητα για φακούς επαφής μέχρι το 2030. Τα γυαλιά AR είναι πιθανό να ανακοινωθούν στο WWDC τον Ιούνιο. Είναι το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη των γυαλιών κάτι που ο Kuo πιστεύει πως θα μπορούσαν να είναι έτοιμα όχι νωρίτερα από το 2026.  

Διαβάστε επίσης: Που θα χρησιμοποιήσει η Apple την τεχνολογία του εύκαμπτου γυαλιού;

πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS