ΑρχικήBusinessMeta: Ανακοινώνονται νέες απολύσεις;

Meta: Ανακοινώνονται νέες απολύσεις;

Σύμφωνα με αναφορές που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, η Meta, προηγουμένως γνωστή ως Facebook, αναμένεται να ανακοινώσει άλλο ένα κύμα απολύσεων.

Meta απολύσεις

Στο πλαίσιο μιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης της εταιρείας, η Meta ξεκίνησε μια σειρά σημαντικών περικοπών. O διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg είχε μιλήσει προηγουμένως γι’ αυτή την αναδιάρθρωση, αναφέροντας τις αλλαγές που θα συμβούν αυτή τη χρονιά ως “year of efficiency“. Τον Μάρτιο, ο Zuckerberg δήλωσε ότι τους επόμενους μήνες θα καταργηθούν πάνω από 10.000 θέσεις εργασίας – κυρίως αυτές που σχετίζονται με “projects χαμηλής προτεραιότητας”. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοέμβριο του περασμένου έτους είχαν ανακοινωθεί άλλες 11.000 απολύσεις στη Meta.

Δείτε επίσης: Αρκάνσας: Μηνύει TikTok και Meta για το απόρρητο και την ασφάλεια των παιδιών

Σύμφωνα με τις αναφορές που κυκλοφορούν, περίπου 4.000 θέσεις ενδέχεται να καταργηθούν αυτή την εβδομάδα. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν αυτές οι αναφορές. Πάντως δεν ακούγεται σαν ένα απίθανο σενάριο, αφού ο Mark Zuckerberg είχε ήδη δηλώσει ότι τον Απρίλιο θα υπάρξουν περικοπές στα τεχνολογικά τμήματα της Meta, ενώ το Μάιο θα ακολουθήσουν άλλες απολύσεις που θα στοχεύσουν σε επιχειρηματικούς τομείς.

Δείτε επίσης: Apple: Κατηγορείται για παράνομη απόλυση υπαλλήλων

Κάποιοι έχουν υποθέσει ότι πολλά έργα και ομάδες που ασχολούνται με το Facebook και το Reality Labs, το τμήμα της Meta που είναι αφιερωμένο στις εμπειρίες επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας, θα δουν σύντομα απολύσεις. Ωστόσο, όσοι εργάζονται για την ανάπτυξη παιχνιδιών ενδέχεται να είναι ασφαλείς προς το παρόν, καθώς η Meta προσπαθεί να προωθήσει το metaverse στους παραδοσιακούς gamers, σύμφωνα με μια αναφορά του Business Insider.

Δείτε επίσης: Electronic Arts (EA): Ανακοίνωσε απολύσεις

Οι νέες απολύσεις θα προκαλέσουν σίγουρα μεγάλο πρόβλημα στους χιλιάδες υπαλλήλους της Meta που θα χάσουν τη δουλειά τους. Ωστόσο, η αναδιάρθρωση μιας επιχείρησης μπορεί να είναι μια απαιτητική διαδικασία, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα ουσιαστικό εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσης και της προσαρμοστικότητας της εταιρείας.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS