ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαSpaceX: Το Starship θα είναι έτοιμο να εκτοξευτεί ξανά σε 6 έως...

SpaceX: Το Starship θα είναι έτοιμο να εκτοξευτεί ξανά σε 6 έως 8 εβδομάδες

Σύμφωνα με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της SpaceX, Elon Musk, το Starship, το μεγάλο διαστημόπλοιο της εταιρείας, θα μπορούσε να ετοιμαστεί για τη δεύτερη εκτόξευσή του σε λίγους μήνες.

Δείτε επίσης: SpaceX Starship: Εξερράγη κατά την πρώτη τροχιακή δοκιμαστική πτήση

SpaceX

Το Starship εκτοξεύτηκε στις 20 Απριλίου από το Starbase της SpaceX στην ακτή του Κόλπου του Νότιου Τέξας. Έχει ύψος 120 μέτρα και είναι ο μεγαλύτερος και ισχυρότερος πύραυλος που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Η πτήση είχε σκοπό να στείλει το Starship σε μια μικρή πτήση γύρω από τη Γη, και να καταλήξει με μια συγκεκριμένη τοποθεσία στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στη Χαβάη περίπου 90 λεπτά μετά την απογείωση. Ωστόσο, το Starship αντιμετώπισε πολλά προβλήματα και η SpaceX αναγκάστηκε να ενεργοποιήσει το σύστημα τερματισμού πτήσης του οχήματος (FTS). Το FTS κατέστρεψε το όχημα τέσσερα λεπτά μετά την εκτόξευση, παρόλο που το τέλος ήρθε πολύ νωρίτερα από αυτό.

Η SpaceX ανακοίνωσε ότι η δοκιμαστική πτήση του Starship ήταν επιτυχημένη, καθώς το όχημα απογειώθηκε κανονικά και κατάφερε να φτάσει στο μέγιστο ύψος των 39 χιλιομέτρων.

Δείτε ακόμα: SpaceX: Θα μεταφέρει ένα rover μεγέθους SUV στη Σελήνη το 2026
Starship

Στις 20 Απριλίου, ο ενισχυτής πρώτου σταδίου του Starship με την ονομασία Super Heavy προκάλεσε ζημιά στο Starbase. Ανατίναξε έναν μεγάλο κρατήρα κάτω από την τροχιακή βάση εκτόξευσης στη συγκεκριμένη τοποθεσία, όπου υπάρχουν 33 κινητήρες Raptor. Το σύννεφο συντριμμιών που δημιουργήθηκε από την εκτόξευση έπεσε ως βροχή στην περιοχή γύρω από αυτή.

Επιπλέον, η SpaceX λαμβάνει μέτρα για να αποτρέψει μια επανάληψη αυτού του συμβάντος. Η εταιρεία προτίθεται να αντικαταστήσει το κατεστραμμένο σκυρόδεμα κάτω από τη βάση εκτόξευσης του Starbase με μια ατσάλινη πλάκα. Η νέα πλάκα θα εκτοξεύει νερό για να αντιμετωπίζει την ισχυρή εξάτμιση του Super Heavy και θα είναι πιο ανθεκτική.

Το νέο σύστημα «είναι ένας μανδύας νερού που αποτελείται από δύο στρώματα από πλάκα χάλυβα που είναι επίσης διάτρητα στην επάνω πλευρά», είπε ο Musk, συγκρίνοντάς το με μια «τεράστια, εξαιρετικά ισχυρή κεφαλή ντους από χάλυβα που δείχνει προς τα πάνω».

Δείτε επίσης: Elon Musk: Το Starship της SpaceX έχει 50% πιθανότητες επιτυχίας στην 1η τροχιακή πτήση

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας δήλωσε ότι τόσο η εξέδρα εκτόξευσης όσο και το επόμενο όχημα Starship θα πρέπει να είναι έτοιμα για εκτόξευση μέσα σε έξι έως οκτώ εβδομάδες. Η επόμενη αποστολή θα έχει τον ίδιο βασικό στόχο με την προηγούμενη.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS