ΑρχικήinetNetflix: Οι χρήστες ακυρώνουν τις συνδρομές τους λόγω απεργίας των συγγραφέων

Netflix: Οι χρήστες ακυρώνουν τις συνδρομές τους λόγω απεργίας των συγγραφέων

Υπάρχει η πιθανότητα η βάση χρηστών του Netflix να μειωθεί σημαντικά λόγω της απεργίας των συγγραφέων του 2023 και των συνεπειών που αυτή φέρνει.

Δείτε επίσης: Το Netflix με διαφημίσεις στο Apple TV επιτέλους λειτουργεί

Netflix

Ο μεγάλος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, που έχασε εκατομμύρια συνδρομητές το 2022 λόγω της αύξησης του κόστους ζωής, θα μπορούσε να επηρεαστεί περαιτέρω από τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων Writers’ Guild of America (WGA) και Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP).

Η απεργία λαμβάνει χώρα επειδή η WGA, που εκπροσωπεί περισσότερους από 20.000 συγγραφείς στη βιομηχανία του θεάματος, προσπαθεί να διαπραγματευτεί βελτιωμένες συνθήκες εργασίας με το AMPTP. Ο λόγος ανησυχίας των μελών της WGA είναι η αύξηση της τεχνητής νοημοσύνης (AI), όπως το ChatGPT και το Bard, καθώς τα στούντιο μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν ως φθηνότερη πηγή εργασίας και να τους αντικαταστήσουν στη βιομηχανία. Τα μέλη του WGA ζητούν επίσης μια καλύτερη συμφωνία αμοιβών από τα στούντιο – ειδικά εκείνα που διαχειρίζονται τις καλύτερες υπηρεσίες ροής στον κόσμο, όπως το Netflix και το Prime Video – που συνεχίζουν να αποζημιώνουν τους συγγραφείς με χαμηλούς μισθούς παρά τις διογκωμένες τιμές.

Δείτε ακόμα: Netflix Games: Μπορεί να έρθουν σε τηλεοράσεις με iPhone ως χειριστήριο

συνδρομές

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά φέτος που το Netflix κινδυνεύει να χάσει χρήστες. Κατά τη διάρκεια μιας τηλεφωνικής συνομιλίας για τα κέρδη του πρώτου τριμήνου του 2023, το Netflix ανακοίνωσε ότι το σχέδιο για την καταπολέμηση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης είχε εφαρμοστεί. Επιπλέον, ανέφερε ότι είχε σημειωθεί μια μικρή πτώση στις πληρωμές από πελάτες στη Λατινική Αμερική μετά την εφαρμογή αυτού του συστήματος. Το Netflix είναι αισιόδοξο ότι οι χρήστες θα ξαναενεργοποιήσουν τον λογαριασμό τους ή ακόμα και θα εγγραφούν για πρώτη φορά μερικούς μήνες αργότερα. Οι άνθρωποι ανησυχούν ότι θα χάσουν τις τελευταίες μεγάλες επιτυχίες της υπηρεσίας.

Δείτε επίσης: Το Netflix έχει σκοπό να κυκλοφορήσει 40 παιχνίδια αυτό το χρόνο

Εάν οι χρήστες του Netflix παγκοσμίως βαρεθούν να περιμένουν μέχρι να επιστρέψουν οι εκπομπές τους, ανάλογα με το διάστημα της απεργίας των σεναριογράφων, μπορεί να υπάρξει ένας αυξημένος αριθμός συνδρομητών που θα αποφασίσουν να αποχωρήσουν από την υπηρεσία. Αν συμβεί αυτό, το Netflix θα πρέπει να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μαζί με τα στούντιο των συναδέλφων του, έτσι ώστε να συμφωνήσουν με την Writers Guild of America (WGA).

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS