ΑρχικήinetSpaceX Starlink: Έχει θέσει σε τροχιά πάνω από 4000 δορυφόρους

SpaceX Starlink: Έχει θέσει σε τροχιά πάνω από 4000 δορυφόρους

O πάροχος δορυφορικών υπηρεσιών διαδικτύου Starlink της SpaceX έχει φτάσει σε ένα σπουδαίο ορόσημο, αφού έχει θέσει σε τροχιά πάνω από 4.000 δορυφόρους.

SpaceX Starlink δορυφόροι

Η εταιρεία έστειλε χθες άλλους 56 δορυφόρους Starlink στο διάστημα και έτσι ο συνολικός αριθμός των δορυφόρων Starlink σε τροχιά ανέρχεται σε 4.023, όπως ανέφερε ο αστρονόμος Jonathan McDowell.

Η αύξηση του αριθμού των δορυφόρων είναι θετική είδηση για τους χρήστες της υπηρεσίας Starlink, καθώς η συμφόρηση δικτύου επηρεάζει αρνητικά την απόδοση του διαδικτύου. Εξαιτίας της μεγάλης δημοτικότητας του Starlink, το capacity του έχει φτάσει στα όριά του, ειδικά στις ΗΠΑ, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την επιβράδυνση ταχυτήτων.

Δείτε επίσης: Starlink: Οι δορυφόροι του άρχισαν να πέφτουν από το διάστημα

Αυτό το ορόσημο δείχνει, ακόμα, ότι η SpaceX κατάφερε να ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δικτύου Starlink πρώτης γενιάς σε τέσσερα χρόνια από την πρώτη εκτόξευση το 2019. Σύμφωνα με τον McDowell, η SpaceX έχει εκτοξεύσει 4.340 δορυφόρους Starlink από τότε, αν και περισσότεροι από 300 από αυτούς απομακρύνθηκαν από την τροχιά, πιθανότατα λόγω αστοχιών του συστήματος.

Η SpaceX έχει ήδη λάβει άδεια από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ για να λειτουργήσει το Starlink constellation πρώτης γενιάς μέσω των 4.408 δορυφόρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η SpaceX συνεχίζει να επεκτείνει το δίκτυο της δορυφορικής υπηρεσίας διαδικτύου αφού έχει ήδη εκτοξεύσει δορυφόρους και για το δίκτυο Starlink δεύτερης γενιάς, οι οποίοι υπόσχονται μεγαλύτερες ταχύτητες και καλύτερη κάλυψη.

Δείτε επίσης: Starlink: Οι δορυφόροι του άρχισαν να πέφτουν από το διάστημα

Τον Δεκέμβριο, η SpaceX εξασφάλισε άδεια της FCC για τη λειτουργία έως και 7.500 δορυφόρων στον constellation δεύτερης γενιάς. Η εταιρεία θέλει να ενισχύσει το δίκτυό της εκτοξεύοντας δορυφόρους κάθε εβδομάδα περίπου.

Τις τελευταίες ημέρες, η SpaceX έχει πει ότι ετοιμάζεται να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρυθμό εκτόξευσης. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση για άδειες από την FCC που σχετίζονται με περισσότερες από δώδεκα εκτοξεύσεις δορυφόρων Starlink, που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μόλις αυτόν τον μήνα.

Δείτε επίσης: SpaceX: Το Starship θα είναι έτοιμο να εκτοξευτεί ξανά σε 6 έως 8 εβδομάδες

Η βασική αρχή του Starlink είναι να παρέχει υψηλές ταχύτητες διαδικτύου σε κατοίκους στην ύπαιθρο και σε αστικές περιοχές όπου δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε καλωδιακό διαδίκτυο ή άλλες υπηρεσίες ευρυζωνικού διαδικτύου. Η εταιρεία θέλει να καλύψει ολόκληρο τον πλανήτη, για να παρέχει διαδικτυακή επικοινωνία και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Ωστόσο, η συνεχής αύξηση του μεγέθους του δικτύου Starlink ανησυχεί τους αστρονόμους και τις περιβαλλοντολογικές ομάδες σχετικά με τη δημιουργία φωτορύπανσης στον νυχτερινό ουρανό.

Πηγή: www.pcmag.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS