ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΚίνα: Μυστήριο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη μετά από 276 ημέρες

Κίνα: Μυστήριο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη μετά από 276 ημέρες

Τη Δευτέρα, ένα πειραματικό διαστημικό σκάφος από την Κίνα επέστρεψε στη Γη μετά από 276 ημέρες που βρισκόταν σε τροχιά. Αυτό ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Κίνας. Η αποστολή αυτή αποτελούσε ένα ορόσημο για τη δοκιμή των επαναχρησιμοποιήσιμων διαστημικών τεχνολογιών της Κίνας.

Κίνα διαστημικό σκάφος

Το διαστημόπλοιο δεν διέθετε πλήρωμα και επέστρεψε στο κέντρο εκτόξευσης Jiuquan στη βορειοδυτική Κίνα τη Δευτέρα, όπως είχε προγραμματιστεί.

Δείτε επίσης: Τα φεγγάρια του Ουρανού μπορεί να κρύβουν ωκεανούς μέσα τους

Τα μέσα ενημέρωσης δεν ανέφεραν λεπτομέρειες σχετικά με το είδος του διαστημικού σκάφους, τις τεχνολογίες που χρησιμοποιήθηκαν και δοκιμάστηκαν, το υψόμετρο που έφτασε και τη θέση που βρισκόταν στην τροχιά. Το σκάφος εκτοξεύτηκε τον Αύγουστο του 2022. Επιπλέον, οι εικόνες του σκάφους δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιηθεί.

Η δοκιμή σηματοδοτεί μια “σημαντική” ανακάλυψη στην έρευνα της Κίνας σχετικά με την τεχνολογία επαναχρησιμοποιήσιμων διαστημικών σκαφών που θα παρέχει έναν πιο βολικό και φθηνό τρόπο για την πραγματοποίηση μελλοντικών διαστημικών αποστολών.

Το 2021, ένα παρόμοιο διαστημικό σκάφος πέταξε στην άκρη του διαστήματος και επέστρεψε στη Γη την ίδια μέρα σε μια αποστολή που ήταν επίσης εξαιρετικά μυστικοπαθής.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής σε τροχιά γύρω από τη Γη ίσως είναι κομμάτι της Σελήνης

Σχολιαστές στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικάζουν ότι το Πεκίνο αναπτύσσει ένα διαστημόπλοιο, όπως το X-37B της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Πρόκειται για ένα αυτόνομο διαστημικό αεροπλάνο που μπορεί να παραμείνει σε τροχιά για χρόνια. Το χωρίς πλήρωμα και επαναχρησιμοποιήσιμο X-37B επέστρεψε στη Γη τον Νοέμβριο του περασμένου έτους στην έκτη και τελευταία του αποστολή, μετά από περισσότερες από 900 ημέρες σε τροχιά.

Δείτε επίσης: Οι δακτύλιοι του Κρόνου εξαφανίζονται, πόσος χρόνος τους έχει απομείνει;

Κίνα: Μυστήριο διαστημικό σκάφος επέστρεψε στη Γη μετά από 276 ημέρες

Οι επιτυχημένες δοκιμές των επαναχρησιμοποιήσιμων διαστημικών τεχνολογιών μας δείχνουν ότι δεν χρειάζεται να βασιζόμαστε σε ακριβά διαστημικά σκάφη μιας χρήσης για να εξερευνήσουμε το σύμπαν. Μια νέα εποχή βιώσιμων, προσιτών διαστημικών ταξιδιών είναι προσιτή. Αυτές οι εξελίξεις δεν θα ωφελήσουν μόνο τις διαστημικές υπηρεσίες και τις ιδιωτικές εταιρείες, αλλά θα έχουν επίσης εκτεταμένες επιπτώσεις για τη Γη. Μειώνοντας το κόστος των διαστημικών ταξιδιών, μπορούμε να επιταχύνουμε την έρευνα και την ανάπτυξη για νέες βιώσιμες λύσεις στον πλανήτη μας. Οι επαναχρησιμοποιήσιμες διαστημικές τεχνολογίες είναι το μέλλον της εξερεύνησης του διαστήματος και ανυπομονούμε να δούμε τι προόδους θα φέρουν.

Πηγή: www.reuters.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS